Oh yeah!



Nu börjar det verkligen närma sig. Imorgon är det exakt en vecka tills jag åker, jag längtar!

Idag var jag och hämtade mitt pass och visum på posten och började röja ut ur garderoben, det ligger fullt med kläder på golvet och en hel hög som väntar på att bli tvättat, det är svårt att välja ut vad man ska ta med sig och vad som ska lämnas kvar. Jag vet att lillesyrran Camilla gärna vill att jag ska ta med så lite som möjligt....

Slutet av helgen har spänderats med underbara Catta och det har varit så skönt att bara ha varit hemma och slappat i soffan framför bästa romantiska filmer. Det är mycket jag vill få gjort nu sista veckan jag har i Sverige (för ett tag) och jag ser fram emot det!


    

              Garderoben före.....                                                              ....och efter

Det känns inte som det blev sån skillnad faktiskt,
fast jag har ingen aning hur allt jag plockat ut
ska få plats i väskan?



Amerika, nu är jag redo!




Sista dagen på jobbet



Igår var det fredag och då blev det tårta och jag fick blommor av personalen på jobbet. Underbara Apollo, jag kommer sakna att jobba där. Det har varit en väldigt lärorik och kul tid att jobba som resesäljare.

Med en stor blombukett i famnen möttes jag upp av J så blev det en lång och mysig promenad till söder där det blev restaurangjakt. Efter lite fram och tillbaka på gatan där jag var säker på att det eftersökta Axela låg hittade vi den och bokade bord för åtta. Cirka en timme senare kom familjen in och det blev en super trevlig middag med mat som skulle kunna räcka för en vecka.

Idag var det absolut sista dagen på jobbet, det var bara jag och två andra som jobbade. Det var lite tråkigt att tömma ut skåpet med arbetskläderna och säga hej då till dem. Men förhoppningsvis får jag komma tillbaka om ett år!

         


Två veckor kvar



Dagarna är nedräknade och nu är det bara 14 av dem kvar. Alla former av känslor krockar och exploderar inom mig. Det är svårt att riktigt hålla koll på dem, och när jag tänker på att jag åker om 14 dagar känns det helt sjukt.

Jag träffade på en kompis vid namn Markus för några dagar sedan som också var på väg till USA, han har nu redan åkt men jag hann fråga honom innan han åkte hur det kändes och hans svar blev - Jag vet inte. Jag håller helt med honom, nu när avresan börjar närma sig.

Men det här är en sak som jag har velat göra hur länge som helst och när det nu är så nära känns det inte på riktigt på något sätt. Som om någon bara skämtar med mig eller att jag när som helst vaknar upp ur en dröm, precis som Alice i Underlandet.


Skype samtal

Efter lite om och men och en vända till elgiganten för att fixa mikrofon till min dator, då det visar sig att säljaren bara gör något med en intsällning på datorn för att få mikrofonen som var inbyggd(?) i datorn att fungera. Så gick det äntligen att bestämma ett samtal på skype med familjen i USA.

Jag har pratat med dem förut över telefonen och vi har haft mejlkontakt men det är en helt annan sak att se någon samtidigt som man pratar med den. Det blev ett mycket bra samtal med mamman, pappan och lillkillen!

Jag kommer nu i veckan även att prata med deras svenska au pair som dem har haft nu i ett. Det ska bli kul att prata med henne igen!

Åh hjälp... imorgon är det bara två veckor kvar.

Vart ska jag då?



Det är inte så många som har hört talas om den platsen och staten som jag ska bo i men utav dem som har varit eller bor där så låter det som att det är ett väldigt fint och trevligt ställe.

Jag tycker att det är bra att det ligger lite utanför och inte mitt i stan, det är skönt med villaområde och stora trädgårdar. Men samtidigt ligger det väldigt nära till New York så jag kommer in till New York City på bara 50
min med tåg. Det är perfekt!


   
                          
 

                             


                             


En annan sak som också är väldigt bra är att jag redan vet två tjejer som även dem ska åka till USA - Connecticut för att vara Au pair. Den ena ska bo i Greenwich och den andra ska bo i Westport, vilket båda ligger väldigt nära :)


Mindre än 20 dagar kvar

Hela sommaren har jag gått runt och funderat och hållt på med förberedelserna inför året i USA. Det är så galet mycket som måste fixas innan och igår blev jag klar med det näst sista steget - Ambassad mötet.

Jag hade min tid kl åtta men efter mycket tips om att det var lång väntetid så kom jag dit nästan en timme tidigare. Det var tydligen flera som hade tänkt likadant som jag som redan stod där i kön. Alla var nervösa blivande Au pairer. Det var mycket att prata om redan från början och nu känns det så mycket bättre när jag vet att det är fler här från Sverige som ska åka samtidigt som mig. Faktiskt flera stycken som ska åka samma datum och samma flyg som jag. Härligt att det var riktigt bra tjejer dessutom.

Efter dagen igår känns avresedatumet nästan för lång tid bort, jag vill åka nu! Jag längtar så after att få träffa dem igen på arlanda för att sedan åka till Long Island för att gå på Au pair skolan i 4 dagar med massor av au pairer från hela världen. Och sen få träffa värdfamlijen som jag ska bo och tillbringa ett helt år med.

Det känns bra, det kommer att bli bra!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0