Super tuesday


Idag var det första dagen den här veckan med halvdag i Williams skola. Ända fram tills på fredag slutar han två timmar tidigare än vanligt. Jättekul tycker han men jag vet inte om jag kan hålla med så mycket på den, jag tycker om att ha mycket ledig tid på dagarna.

Men idag blev det en bra dag, det var först någon science uppvisning i skolan i en timme som jag var med på. Det var bland annat flygande french fries och exploderande eldballonger. Barnen skrev av förtjusning (ink. mig).
Sen hade vi playdate med Emmas barn. Vilket alltid är lika kul!

Och idag blev det äntligen bio och Twilight filmen. Det blev stressa som vanligt men ändå sitta och kolla på reklamen hur länge som helst. Och oj vad många bra filmtisdagar det finns att se fram emot nu. Går det så här många bra filmer i Sverige också?

Filmen då... vad fick den för betyg? Jag kan säga såhär, jag har någ aldrig varit så illamående och känt sånt obehag som jag gjorde under vissa scener, och med hela storyn. Men jag måste ändå säga att den var bra. Boken är dock flera snäpp bättre. Ser fram emot sista delen, den kan nog bli den bästa kan jag föreställa mig.


The Wizard of OZ


Det blev en bra dag. Jag tittade klart på första säsongen av Friday night lights och hjälp vad bra den är. Jag rekomenderar den stark till alla att se den. Mycket amerikans fotboll i den och jag älskar det!

Blev mycket fix idag också, tvättade mina kläder, gjorde om en tavla i mitt rum och handlade lite saker till julen.

Jag tog med William och simmade på eftermiddagen. Jag blev så stolt för han kan nästan simma bröstsim nu! Och sen när vi kom tillbaka till huset möttes vi av post från Sverige!

Nu på kvällen jobbade jag till sent. Jag kollade på The Wizard of OZ efter att W somnat och åt lite pumpkin pie som min värdmamma gjort speciellt för mig eftersom jag inte kunde äta den på thnksgiving. Det var super gott, jag blev förvånad för den ser ju så jäkla äcklig ut men den smakade ungefär som mjukpepparkaka fast lite kladdigare smet och med pajbotten. Då kom det lite julkänsla!

JAAAAAAA!


En sten har ramlat från hjärtat, en klump har löst upp sig i magen.

ALICE STANNAR I STATERNA!!!!

Stackarn har gått igenom två rematcher och det var så nära att hon fick åka hem men nu äntligen är det en familj i New Jersey som ska bli hennes nya hem. Jag är så glad!!!!

Äntligen!



Åh idag var det en mycket glad överraskning på posten. Först ett stort kuvert till hela familjen och mig från Emma, familjens tidagare Au pair. Tackar så mycket säger vi alla och jag är överlycklig över att äntligen fått en godis påse med svensk godis! Jag kommer inte ha några problem med att äta upp den snabbt kan jag säga!

Sen fick jag också paket från mamma med nya linser och två marabou choklad kakor! Tackar Tackar!!  Det var en smått himelsk upplevelse att stoppa in så fin choklad i munnen.

Om jag ska vara ärlig så har jag varje dag hoppas att det ska komma någonting på posten till mig. Det känns som att alla runt omkring fått massa paket hemifrån med allt möjligt smått och gott som man faktiskt uppskattar från Sverige. Minsta lilla samtal, brev eller paket uppakattas väldigt mycket när man är så långt bort. Så tack så mycket Emma och Mamma.

Babsan, hur skön är inte han?!


Här kommer en liten bild på vår kändis spaning i lördags.


Första advent


Igår var det första advent och jag hade så gärna velat vara hemma hos min älskade farmor då på den årliga första advent middagen tillsammans med släkten. Här borta hände det inte så mycket på första advent eftersom dom inte firar det... Tur känner jag då att min värdmamma har rötter från Danmark, så en fin adventstake gjorde hon ordning igår.

Snart är det första december också. Jag kommer sitta bänkad framför datorn varje dag och kolla på julkalendern!


Så ballt


Igår efter flygresan var det skönt att komma hem. Jag slängde bara in allt i rummet, slängde mig själv in i duschen och sen gjorde mig iordning. Det var utgång i New York igen! Det är rätt så ball känsla att gå genom New Yorks gator med musik i öronen och se alla turister och så känner man att, guud jag bor här! Jag älskar stan, bara det att man nu börjar kalla det stan eller city gör det väldigt vardagligt. Men att New York city börjar bli vardagligt för mig nu tycker jag är hur grymt som helst!

Efter min lilla uppenbarelse där under promenaden till times square för att möta upp Johanna och hennes vän från Boston så gick vi till Johannas favorit restaurang. Vilket var en mycket god thai restaurang. Och där inne när vi står och väntar på vårt bord får vi vara med om ännu en väldigt ball sak. Ju vem är det om inte Babsan som sitter där inne i restaurangen och äter middag i sin ensamhet. På hans väg ut haffar vi tag i honom och tar två bilder på honom (den första blev han inte nöjd med så han ville ta en till) han var hur trevlig och söt som helst. Så vår första kändis i Amerika blev en svensk.. ja se på den du.



Mätta och belåtna satte vi iväg till Rikards och Danis hotellrum som dom hade över helgen. Rikard fyllde 20 bast så grattis till honom! Där blev det lite drickande och pratande och sen bar det av till själva klubben. Vi hade kul och det var kul att dansa igen!  (men jag saknar att dansa med Catta...)



 

Det blev inte lika lång utekväll som förra gången så det blev sista tåget hem. Vi sov hos johanna alla tre och vaknade upp lagom fräscha och pigga. Det blev Ensam hemma 2 och sen blev jag hemskjussad.

Ikväll blir det "bakispizza" tillsammans precis som förra gången, kan kanske bli en liten tradition, vem vet.

Tillbaka i Connecticut


Miami var toppen! Jag tycker verkligen om det stället, det är nästan så att jag seriöst funderar på att flytta dit när jag blir äldre. Jag älskar värmen, vattnet och palmerna. Det ser nästan lite tråkigt ut här nu i Connecticut. Speciellt när det är kala träd och grått ute. Men i alla fall, i fredags, dagen efter thanksgiving var det en hel dag. Jag följde med mina värdföräldrar och William till "Jungle Island" vilket var som ett typ zoo aktigt ställe med massa olika djur. Det var mest shower och så som vi gick på och det var ballt. Men jag måste säga att vi i Sverige har rätt bra med sånt också, typ Kolmården är svårslagen!

Såg dock en riktigt häftig "Liger" en blandning mellan ett lejon och en tiger. Det skulle tydligen vara den ända i världen så om det är sant så är det ju rätt så coolt!





Det här var tydligen också den enda i världen av denna sorts fågel som var tam.



Här är Ligern, den var enorm!!





Utsikt över Miami!



albino alligator


....


Efter att ha firat en stor hödtid tillsammans med mycket folk som alla är väldigt nära varandra så tänker man hem väldigt mycket. Jag saknar alla kära hemma, familj, släkt och vänner. Jag börjar förstå nu att jag verkligen inte kommer komma hem på ett bra tag. Vilket jag både tycker är lite skönt och sorgligt. Jag älskar att vara här men jag älskar er där hemma också. Men jag vet att ni är kvar hemma och jag kommer ju komma hem. Och att jag inte kommer vara hemma och fira jul har också kommit mig till huvudet nu. En amerikans jul ska bli jättekul att uppleva men julen är min favorit högtid och jag älskar att mysa med familj och släkt på julen.

Mina nya vänner här i amerika saknar jag också nu, även fast jag bara har varit borta i vad är det? fyra dagar. Men ja man skapar en helt ny livsstil här och det är sjukt vad man fastnar för det snabbt.

Idag ska vi åka och se papegojor, det ska bli intressant!

Massa kärlek till er som jag tycker om. Älskar er!

Happy Thanksgiving!



Nu har jag upplevt en äkta thanksgiving. Mycket folk, mycket mat och mycket trevligt.
Jag missade såklart mycket av själva matupplevelsen eftersom jag inte kunde äta allt men det som jag åt var gott, inte direkt upp över öronen gott men det var gott. Det har varit folk här sen kl ett och nu är alla helt slut. Jag har också lärt mig att det är någon sorts ämne i kalkonen som gör en trött, så kanske det är en av anledningen till att alla sitter helt utslagna i soffan just i denna sekund.

Det blev först lite ost och kex och massa prat medans kalkonen svalnade ner efter 5-6 timmar i ungnen. Sen sattes det igång med själva maten som bestod av såklart - kalkon, skinka, bönor, bröd, olika "gravings" och "stuffing", spenat, jelly, sweet potato. Efter cirka 2-3 gånger vändor med påfyllning var det football match mellan miami och dallas. Och såklart efterrätt med pumkin pie och massa annat!

Jag kan helt klart säga att jag fick en mycket bra syn på thanksgiving!















Jag vet inte om det syns så bra men det är en polisbil på bilden för vi hade en polisman här. Stackarn var gäst men i tjänst så han satt i hela polisdräkten med pistol och hela paketet. Polisradion lät lite hela tiden men han behövde inte rycka ut, folk verkar vara rätt lungna i det här området av miami så det var väl tur. Kändes tryckt att ha en polis i närheten!
 

MMMIIIIIAAAAMIIIII


Okej så här känner jag att vara här: AAAAAAAOOOO WIIIIHAAAAAO TJOOOOOOOO!!!
Det är helt sjukt. Jag älskar det verkligen. Familjen som vi bor hos består av en mamma som är en riktig härlig hemmafru med rötter från brasilien, en pappa med skön humor och ägare av massa kryssningsfartyg, en son på 9 år och en dotter på 10, båda helt underbart sköna. Huset är galet stort och riktigt mysigt, med pool och palmer runt om hela huset.

Jag känner mig som en prinsessa i detta fina rum som jag kommer sova i nu tills på lördag!







Idag blev det ganska tidigt och jag stannade i huset med william och de andra föräldrarnas son medan mamman var på tennis och de andra var och hämtade den enorma kalkonen för imorgon!

Sen blev det en liten utflykt för mig, william och hans föräldrar. Vi åkte till "Monkey Jungle" vilket var riktigt jäkla häftigt. Fick se många coola apor och jag skojjar inte men de är grymt tuffa djur. Såg en Gorilla på väldigt nära håll också, det var en upplevelse!



Efter det blev det lite bad för barnen i poolen och njutning på verandan i solen. Jag vill ha det här vädret också!! Varför är Sverige ett sååååå kallt land??

Blev lite fiske bak på baksidan också, där dom har en kanal som går direkt från havet. Såg en vild sköldpadda också, det tyckte jag var coolt. Vi gick ut på thai restaurang för middag och det var så himla gott! Vi fixade sedan iordning kalkonen som ska ätas imorgon. Det var häftigt att se hur man gör men jag vet inte om det kommer vara så gott att äta den imorgon när man har sett den inifrån. Men det kommer utan tvekan vara coolt att uppleva en amerikansk holiday i den största ära som finns.



mmmmums..?

Okej nu måste jag gå och sova för jag är helt slut, i mitt fina prinsess rum som jag fått låna utav söta dottern.

Rubrik


Nu är packningen klar, tror jag, hoppas jag.
Det var inte lätt kan jag säga. Tur att jag fick låna en väska av Emma den var perfekt.
Jag vet fortfarande inte om jag kommer kunna ta med datorn, det beror på hur mycket väskan får bära, det skulle vara katastrof enligt värdföräldrarna om det skulle vara övervikt.

Sitter och kollar på svenska "modelljakten" nu på kanal5 play, det känns inte helt okej. Varför har tv 4 gjort så att man inte kan kolla på Idol undrar jag?! Helst skulle jag vilja kolla på min nya förälskelse Friday night lights men det är nu jag ångrar att jag köpte en dator utan cd-spelare...

Om jag får med mig datorn så uppdaterar jag imorgon annars så hörs vi lördag!

See ya

Drömmer jag? Jag vill inte vakna!


Måndag och första dagen av en ny vecka. En vecka som kommer bli väldigt speciell då jag får följa med värdfamiljen till Miami! Vi åker hemifrån imorgon kl 10 och flyget går kl två tror jag att det var. Två timmar efter det är vi i Miami, och stannar där tills på lördag. Miami och Thanksgiving, det låter för mycket som en dröm för mig så jag är super rädd för att vakna upp och märka att det inte blir av. Så jag tänker nog ta och sova ett tag till.
Idag var jag och William på gymmet och simmade i poolen. Vi var där förra måndagen också och det är riktigt kul. Han är som en liten fisk i vattnet och älskar att bada precis lika mycket som jag. Jag kommer ihåg då älskade farmor var simmfröken nere vid Kärsgatan, det var roliga tider det. Jag försöker föra vidare allt jag har lärt mig från dig farmor!



Ikväll blir det packning för imorgon är jag här!


slapparsöndag


Den första söndagen på ett bra tag som jag inte var inne i New York. Det betade vi ju av så bra igår. Jag blev sängliggandes till typ kl 4 och sen vid femtiden kom Daniella och Johanna och hämtade upp mig. Det blev pizza som plåster på såren, ingen kebabtallrik här inte som man helst skulle velat ha haft men tydligen så finns inte det här i landet. Inte vad vi har lyckats hitta än i alla fall.

Går det att skicka lite kebabtallrik till mig hit på posten?


Vi hade fan tur med vädret också!


Det blev en minst sagt grym dag igår. Jag och Johanna åkte som sagt in till New York så vi var där runt ett tiden. Det blev slänga i oss frukost lunch som vildar och sen bar det av till vårt första stopp på listan. New York Public Library gick vi in och kikade i. Det var häftigt, tänkte såklart på bröllopet i Sex and the City filmen. Vi såg också orginal gosedjuren av karaktärerna i Nalle Puh. Författarens gosedjur som han basarade berättalserna på, rätt så ballt tycker jag!



Inne i bibblan, och trappan där Carrie springer ner när "Big" inte kommer





Det är här gänget står innan allt skiter sig, om jag inte minns fel?



Efter bibblan gick vi till times square där det var en stor marknad. Sen gick vi ner längst 6th ave till Central Park och den stora leksaksbutiken. Det ska ju börjas handlas julklappar i tid...













Marknaden












Vi måste ha gott så himla långt under dagen så det är helt sjukt. Vi gick från 800 5th ave till 1000 5th ave för att komma till det enorma och välkända museet "The metropolitan museum of art". Det var väl kanske inte så mycket om intresserade oss så mycket men det var coolt att ha varit där. Gratis kom vi in också, snyggt jobbat tjejer!



The Met















Det blev lite tid inne i en riktig amerikans musikbutik också, mycket gott fanns det där!



Plus den här läskigt stora katten


Resten av tiden mellan cirka 6pm och 9pm var det mest bara mycket väntan och fördriva tiden. För det var fyra anda tjejer som var lite långsamma på att komma in till City. Det var ju planerad utgång på gång.

Och OM det blev utgång! Det var så kul! Blev limousine åkning i en timme runt i NYC och sen dans hela kvällen på klubben Weranda! Grym kväll och grymma tjejer.
















Clear eyes, full hearts, can't lose

Igår blev det fredagsmys i stor ära. Jag och Johanna åkte till bibblan och lånade 10 stycken filmer sen mötte vi upp Daniella i Stmford för mexicansk mat. Sen blev det Target där det storhandlades glass och godis. På väg hem till Johanna så får Daniella uppleva en lite mindre rolig upplevelse, tyst minut för herr tvättbjörn....
Det blev två filmer som vi inte såg klart på någon av dom, mindre lyckad filmtittande men mysigt var det och glassen svällde upp som en bebis i magen. Jag sov över hos Johanna och vi låg där i sängen och kved.
Skön sovmorgon blev det och nu sitter vi och väntar på tåget in till New York. Har idag planer på att beta av lite på to do listan! Och senare ska New Yorks nattliv upplevas också. Blir en härlig dag!

Fantastic friday


Fantasic friday kallar william fredagar, jo jag kan hålla med honom, fredagar är bra, helgen är nära!

Igår var jag och Emma och slutförde ett litet projekt som vi har hållt på med. Nu kan man ju hoppas på att vi ska få lite fler alternativ att göra på helgerna, ser jag väldigt mycket fram emot!

Amerikanerna slutar aldirg att förvåna en, i onsdags när jag kom till gymmet hade managern på gymmet köpt en ny hårfön till mig då min hårfön blev kvar och försvann i omklädningsrummet i måndags. Så helt plötsligt fick jag en helt ny i handen. hmm... tack!

Jag har blivit totalt såld för serien "Friday night lights" som handlar om amerikansk football och high school problem. Sitter och storbölar ena sekunden och nästa sekund sitter jag och skrattar för mig själv.

Något mer? Jo det är min helt lediga helg nu och jag har inga planer än, det känns inge vidare. Men någonting måste hittas på. Hoppas min Alice kan komma hit över helgen!

Magen skriker efter mat!


Jag är vrål hungrig! Det känns som att man alltid är lite hungrig här borta, eller så kanske det var hemma också... Problemet här är att all mat man stoppar i sig är så mycket fetare än maten i Sverige. Jag har rätt tur ändå som har en ovanligt nyttig amerikansk familj. Så maten är väldigt bra trots allt, det är bara allt småätande där emellan som är lite sämre. Men gott är det ju iaf!! Har fått en förälskelse till allt som har med jordnötssmör att göra - mums



Bjuder på en bild på gatan i vår lilla stad här i Darien!

Orättvist


Au pair livet kan vara så orättvist som det kan bli ibland. Men kan hämna hos en helt undarbar familj eller så har man oturen att hamna hos en total katastroffamilj. Och sen har alla au pairer helt olika regler och scheman i olika familjer. Vissa jobbar övertid och vissa jobbar ingenting alls. Några har en helt egen bil som de får använda hur mycket som helst och några har ingen tillgång till bil alls.

Det är som en stort lotteri där det är så himla mycket som står på spel. När det är nära vänner som har haft sån otur med familj gör det ont i hjärtat. Just nu önskar jag att jag hade magiska krafter eller nåt så allt bara blir bra för alla.


Where the Streets have no name


Lyssnar på en av favorit låtarna och njuter av tanken att jag är ledig imorgonbitti.

Det blev en bra kväll igår. Jag och William byggde en koja och lekte odla. Sen var det sovdags och jag lyckades äntligen sjunga rätt på blinka lilla stjärna, har haft lite problem med att komma ihåg texten på den men nu satte jag den. Johanna kom över med en massa goda frukter så vi gjorde fruktsallad med vaniljglass och min glutenfria brownie. Det blev hangover - filmen alltså, och lite björn gustavsson. Tack för sällskapet johannisch!





Idag söndag gick jag frivilligt upp tidigare än nödvändigt för att följa med värdfamiljen till kyrkan. Japp, jag var nyfiken på vad dom gör där varje söndag så jag hängde med och det var nog inget som jag kommer göra igen men nu vet jag hur det är iaf.

Efter det blev det tåget in till New york med Johanna, Emma och Alisa! Det blev shopping, och middag på min nuvarande favorit restaurang - den glutenfria italienska restaurangen.

















Mysig dag, härlig helg.

Farsdag


Kärlek till dig idag Pappa på farsdag!

Svenskarna kan inte hålla sig ifrån IKEA


Igår blev det en kul kväll. Efter lite oklarheter och tidsmissförstånd så kom jag iväg till White Plains med Rikard, Dani och Angela. Vi gick in på en restaurang/bar och satt där hela kvällen. Det blev några drinkar, mycket kort, lite dans och allmänt trevligt umgänge. Det var en helt ny upplevelse då det sitter en dam inne i Ladies room som hälsar en välkommen in på toan, ger en papper efter man tvättat händerna och önskar alla en bra kväll. Tillbaka kommer jag och tycker det är jättekonstigt, men av de lite mer rutinerade personerna får jag höra att det tydligen är så på alla uteställen. Inte så kul jobb känner jag...








     






Idag lördag fick jag sovmorgon så efter det och en kort springrunda kände jag mig full av energi. Det blev lite hopp och lek i de fina höstlöven på baksidan och sen kom Emma och Matilda för att hämta upp mig och sen Johanna för då bar det av till IKEA. Tredje gången på två månader i USA - säger ganska mycket. Svenskar älskar IKEA här.

Det blev lite shopping till rummet och lite julprylar som pepparkaksformar, julkola och glögg - mums. (mamma du får skicka receptet på glutenfri pepparkaksdeg)





Ikväll är det jag och William, värdpäronen ska ut på middag så det är jobb denna lördagkväll igen (tredje på raken) Men sällskap ska jag få så blir mysig filmkväll efter lillkillen har somnat!


Sushi for lunch and sushi for dinner


Det blev stamford mall idag efter gympasset med tre tyska tjejer och det blev sushi, min nya favorit. Har blivit rätt bra med pinnarna tyckte jag iaf då.

Efter en eftermiddag med playdate tillsammans med Williams vän så blev det en tidig middag. Eftersom det är fredag så var det restaurang besök men inte det vanliga pizza stället utan ikväll blev det sushi. Jag var inte lika bra med pinnarna den här gången. Nu har jag även prövat att äta ändast rå fisk, det var inte min favorit. Men mycket annat gott blev det och en underbar efterrätt på det också. Så jag är mer än nöjd nu om man säger så!









En "Bamba" som efterrätt!

Tjo!


Nu är det helt plötsligt fredag igen och den här veckan har har bara ruschat förbi precis som alla andra veckor också. Slutet på den här veckan har varit bra, den har innehållet: träning, lunchträffar, shopping och collage ansökan. Det sistnämnda gör mig galen snart för jag fattar verkligen varför det ska vara så galet krångligt allting. Och det blir inte lättare av att man har en LCC som aldrig svarar när man ringer. Men jag ger inte upp, jag ska försöka komma in på collage oavsett vad!

Planerna för helgen är oklara. Allt kan hända helt enkelt!

PJ day


Idag är det pyjama day in school. Det innebär att barnen kan gå till skolan med pyjamasen på. Fråga men inte varför men så har dom idag så William gick till skolan i pyjamsen och han var super nöjd. Jag är lite avundsjuk, jag ville också gå till skolan i pyjamasen, varför hade vi aldrig PJ day?


Heldag


Idag var barnen lediga från skolan igen av någon anledning som jag inte vet. Det var super bra väder och kändes som att det nästan kunde vara upp mot 20 grader i solen.

Jag och Emma åkte med våra barn till Stamford Nature Center där vi gick runt och kollade på djuren, åt lite snack och sen lekte runt på den enorma lekplatsen. Det var en fin liten utflykt.



Emma och de fyra små barnen kollar på getterna



Enorm kanin







Missade uppkastet...







Ett fint litet gäng!



william var överlycklig och fick klappa en riktig ödla



Och även hålla i en också!


Efter det blev det hemfärd och jag och William åt lite lunch hemma. Sen blev det mycket lek på lekplatsen här runt hörnan och jag börjar bli lite irriterad på att även fast man försöker så hinner man inte med dom för att kulla dom när man leker kull. Det känns inte helt okej för min del.

Efter så mycket lek och spring förtjänade vi lite frozen yogurt, så vi satt ute i solen, åt glass och läste en julbok som W valde. Kändes också lite märkligt men det var mysigt.

Efter en lång dag var jag helt slut men jag fick sluta lite tidigare. Även fast det var tisdag igår så blev det ingen bio, jag träffade Dani och Rikard istället och vi spelade lite billjard. Jag måste öva lite mer på det känner jag. Men sockerkick som det verkade som vi alla hade blev det som vanligt mycket skratt tillsammans.




Söndagsångest och måndagslycka


Igår upplevdes det lite söndagsångest på tåget på väg hem från staden. Helgen var slut och en ny hel vecka stod framför oss. Men ack så fel det kan bli. Varför tänka så när veckodagarna är nästan precis så bra som helgen. Hade en väldigt bra dag idag till slut.

Efter ett väldigt oroande samtal imorse med en jag hade planer med så blev det ändrade planer. Så tog en efterlängtad sväng till gymmet där det knöts många nya kontakter medan lite träning försöktes bli gjord. Sen blev det ändå halvt till den första planen, lunch med två superpersoner och en mindre lyckad omelett.

Efter det var det till att hämta lillkillen och det blev en mycket mysig eftermiddag tillsammans. Vi tog en promenad i solen och köpte donuts, gick till lekplatsen och hade picknick. William hitta vänner och jag hitta också en vän att prata med. Älskar att det är så många au pairer i Darien.

Idag sa W att jag borde kalla mig för deras efternamn när jag är här för jag är ju faktiskt en i familjen. Han är en riktig charmör han!


Söndag = New York


Det har blivit många söndagar inne i New York nu. Igår var det en speciell en på två sätt.
(1) Det var exakt två månader som jag lämnade Sverige och kom till Amerika.
(2) Och sen det mest speciella, jag fick chansen att träffa vännen Lisa som är på semester med sin syrra, mamma och mammas vän.

Det var kul att ses igen men det känns som att det har gått mer än två månader som vi sågs. Det blev mysig promenad längs 5:th avenue och genom Central Park där det var New York Marathon. Mycket folk och härlig stämning, solen sken och det var riktigt härligt i City.

Vi skiljdes åt igen och jag hoppas att dom får en riktig bra vecka i den stora staden!

Jag själv tog subway ner till Union Square för att möta upp härliga gänget med au pairer för att gå och se den efterlängtade filmen "Like Crazy". Japp precis som namnet säger, kärleken är galen. Filmen var bra, men oavsett vad Emma säger så var slutet hemskt. Dock har hon rätt om att filmen "When a man loves a women" är en riktig gråtfilm, då jag använde upp en hel del näsdukar då jag hade lite filmkväll med mig själv när jag kom hem.



Jag och Lisa i Central Park



New York Marathon



Alice och en mycket stor popcorn


Till mormor och morfar


Tack för det fina kortet, det värmde upp hela hjärtat.
Det är så skönt att höra från er där hemma. Hoppas ni får det jättehärligt i kläppen. Massa kramar från andra sidan havet.


Amerikansk fotboll



Det var en upplevelse minst sagt. Kändes dock att man hade sett det förrut då det var exakt som det är i alla amerikanska high school filmer. Men nu har jag varit på en riktig en och det var rätt coolt. Näst nästa helg ska det förhoppningsvis bli en mellan collage Yale och Harvard. Det blir nog ännu coolare.

Efter att stå ute i kylan i typ två timmar (det är långa matcher) så blev det lite uppvärmning på Starbucks. Innan matchen blev det lite påfyllning på Suger bowl. Så nu är man rätt så nöjd med dagen. Nu återstår kvällen och den blir nog bra den med!



Med Johanna och Alice på Suger Bowl



Inför Thanksgiving ser pyntningen ut så här i restaurangen



Football!!



Inspringet för hemmalaget



Cheerleaders var det också såklart





Emma och Tone





Alice och Johanna





Paus underhållning







Emma är glad över varm choklad i julmugg (i början av november)


Helgen är tillbaka


Veckorna går snabbare än någonsin och imorgon har jag varit här i USA i 2 månader. Det känns som att jag har varit här längre på något sätt. Men jag har hela 10 månader kvar, gud det känns skit långt. Men kul!

Den här veckan har varit väldigt jobbig för många av minna vänner då de inte har haft någon ström efter snöstormen. Men vi klarade oss fint och jag har inte känt av så mycket förutom att man har fått köra lite mer försiktigt på vägarna då det har legat trädgrenar överallt.

Nu är det helg igen och igår blev det en mysig kväll med tjejerna. Vi satt på mitt favorit café i stamford och proppade i oss godsaker. Jag jobbade imorse och nu sitter jag och väntar på att rallykalle Alice ska komma hit. Vi och Johanna ska äta lunch på favorit restaurangen i darien - suger bowl. Efter det är det planerat att gå och se Darien High School spela Amerikansk Fotboll. Det ska bli så kul!

Ikväll blir det jobb igen då världföräldrarna ska ut på middag. Imorgon har jag något att se fram emot, då kommer LISA in till New York. Ska bli så kul att träffa henne igen! Tänk vad kul om alla i vårt lilla tjejgäng hemmifrån skulle komma hit, det skulle bli helt galet.



Emma, Alice och Johanna (Daniella kom lite senare också!)





Alice var rätt nöjd..



Och så här nöjda var Johanna och Emma efter lite choklad fondue



Underbar höstdag


Det blev en stressad tur till gymmet idag, imorgon måste jag verkligen träna skiten ur mig!

Emma kom och hämtade upp vid 12 tiden och vi åkte en sväng till New Canaan. Mycket mysigt ställe och solen var uppe och himlen blå, kändes rätt så bra så att säga. Vi strosade runt på gatan och fönstershoppade, sen hittade vi en liten butik som hade massa varor för allergiker. Så det var massa laktosfritt, nötfria och glutenfria grejer. Jag hittade ett paket chocolate chip cookies och det var taget att jag köpte ett paket eftersom jag har gått och suktat på såna ända sen jag kom hit. Snäll som han var gav mannen i kassen en gratis brownie till mig också. Jag kommer verkligen komma tillbaka dit!

Sen som pricken över i:et åt vi lunch på den bästa restaurangen jag har varit på hittills. Hur fint och mysigt som helst och personalen var underbar. Själva huvudkocken kom personligen ut till mig och gjorde klart för mig vad de kunde göra som var glutenfritt och det blev en mexican wrabburger typ. Det var det godaste jag har ätit!



Ps. Mamma och syster Malin, inte för att göra er avundsjuka eller nåt, men de har faktiskt glutenfria mjuka tacos här. Hihi

In time


Namnet på filmen som vi var och såg på igår på bion stämde inte så bra överrens med vad vi var. Det blev lite missräkningar på hur lång tid det skulle ta att åka dit så när vi kommer till biografen är kl ca 8.55 och filmen började 8.40. Det är ganska lång reklam så vi skulle kanske ha missat fem minuter av början men stressade som vi var lyssnade vi inte så noga på vilken sal filmen visades i så vi springer in i första bästa. Och nog för att vi hade missat början så man förståd inte så mycket så fick Emma magkänslan av att vi hade kommit in till slutet av filmen. Så efter ett litet tag bestämmer vi oss för att gå ut och mycket riktigt var det ju fel sal.

Blicken vi fick av säljaren när vi kom ner igen var inte trevlig men vi lyckades få pengarna tillbaka. Hoppa in i bilen igen (i farten) och det blev rally på motorvägen till en annan biograf där filmen började 9.30. Vi fick till slut se hela filmen, i rätt ordning, och jag vet inte om jag kände att det var en film att kriga så mycket för. Men kul hade vi iaf på vägen som Emma fint uttryckte det.

bättre sent än aldrig


Nu var det ett tag sen senaste inlägget men det har varit mycket som har hänt hela tiden.

I måndags var det svårt att missa att det var Halloween. Det var en rätt annorlunda dag också då skolan började 90 min senare på grund av snöstormen som var i lördags. Så jag jobbade lite längre på morgonen och sen på eftermiddagen var det en parad på Williams skola som jag åkte till. Det var hur gulligt som helst att se de små gå runt i sina fina kostymer.



Alla barnen i skolan sitter på plats för att se förskoleklassarnas kostymer



här går dom runt, runt och visar upp sig



och här kommer William i sin Power Ranger dräkt!


På kvällen sen var det trick and treat så jag förljde med till de första husen och det är svårt att beskriva hur glada barnen var och de sprang mellan husen och var överlyckliga över att fylla hinken med godis.



många hus hade gått in hårt på halloweenpyntningen





Jag gick ifrån vid tjugo i sju då jag skulle ta tåget in till New york. Det var ju stor halloweenparad som vi inte vill missa! Efter lite krångel kom vi fram till paraden och det var galet mycket folk. Musik spelades och folk gick runt och visade upp sina dräkter. Vissa coolare än andra.. Jag och Rikard klättra upp på två telefonautomater så vi hade grymma platser.





Det var väldigt mycket folk...









När paraden började svalna av var det meningen att jag och Rikard skulle gå till en klubb som låg där i närheten men inträdet för killar var 100 dollar så vi kände att det inte riktigt var värt det. Så det blev parkhäng i härliga New York och att få vara inne i den staden på kvällen sådär kan jag säga är en upplevelse jag alltid kommer komma ihåg. Det blev nästan så jag fick träningsvärk i magen efter hur mycket jag skrattade under kvällen.










RSS 2.0