"Look at the sun as real superstars"


I lördags kväll jobbade jag då värdföräldrarna var ute på middag. Efter att lillkillen somnat kom Johanna över och vi kollade på film och snackade en massa. Det var mysigt.

På söndagen ställdes det ingen väckarklocka men jag vaknade kl åtta och hade svårt att somna om. Låg kvar i sängen och bara njöt av att inte ha brottom upp. Sen bestämdes det med Johanna och Daniella att vi skulle åka in till City och bara göra lite vad vi hade lust med.

Tåg resan blev typ en timme längre än vanligt då amerikaner verkar vara väldigt dåliga på att hantera snö. Men vi kom in till slut och det var så härligt. Solen lös och det var friskt i luften. Vi började med att äta på en restaurang med en glutenfri meny, det var härligt! Köptes med glutenfri cupcakes och vi var mätta och belåtna.



Efter det bär det av till sockerbit den svenska godisbutiken och då hade vi matssäck för att promenera till Carrie Bradshaw lägenhet i serien "Sex and the city". Gatan var supermysig och det var rätt coolt tyckte vi att stå där nedanför och ta lite kort även fast man inte fick.

  

Det blev sen en mysig promenad ner till Hudson River där vi satt ett tag och njöt av livet. Längst vattnet gick vi vidare till Ground zero där world trade center stod. Nu håller dom på att bygga upp freedom tower och det kommer bli galet coolt när det är klart.









här lät vi en liten japan ta kort på oss och han gav oss ett rejält skratt också...









början på ett av de nya tornen






Trötta i fötterna var vi så det blev tunnelbanan upp till times square där vi gick och tittade lite. Sjukt var häftigt det är! Efter det var klockan rätt mycket och vi kände att det var dags att börja resan hem. En mycket lyckad dag i stan blev det tycker jag.








Snökaos i oktober och rätt fantastiska nyheter


Igår kväll blev det ändrade planer i sista sekund och jag hängde med tre sköna personer till bowlinghallen. Det är defenitivt bevisat nu att jag är kass på bowling och efter oräkliga många missar och en vurpa känner jag att det var sista gången jag sätter på mig dom där fula bowlingskorna.





Gigantisk bowlinghall (men dom hade något fel på antingen kloten eller
käglorna så det var därför det gick så dåligt)




Idag är det lördag och jag jobbade imorse, gick upp kl sju och tog hand om Williams blöta sängkläder. Sen slog vi oss ner i soffan och kollade på Amerikanske Pippi långstrump. Det är ingenting att hänga i julgranen kan jag ju säga. Efter frukost och lite lek var jag klar och då hade jag ett intressant samtal med Catta på skype. Mycket förväntan och spänning blev det när jag plötsilgt fick världens största fråga att ställa till mina värdföräldrar...

Men oj vad glad jag är nu! Catta kommer och hälsar på och bor med mig för fem dagar i Januari. Det känns helt otroligt och vi båda började nästan gråta när vi pratade om det. Du anar inte hur glad jag är att du kommer hit vännen.

Har nu blivit ägare av ett par gummistövlar. Äntligen, vad jag har väntat på det. Dock blev det hunter stövlar tillslut iaf vilket jag känner är lite töntigt eftersom alla går runt i sånna. Men men, nu kom det precis en ny till klubben så välkommen till mig.



Dom kan komma väl till användning just nu för det är precis i detta nu kaos väder ute. Tro det eller ej men det är massa vita klumpar som faller ner från himlen, jo snö i oktober kan faktiskt hända... skumt känner jag men William är överlycklig för det är det bästa han vet. Tradition i den här familjen är det att kolla på orginal filmen om the grinch första gången när det snöar. Så julfilm har det blivit idag också.



 

Jag har också gjort min första utskurning av en pumpa. Blev rätt nöjd med resultatet och det var kul. Handen fick rätt mycket stryk av allt pickande men det är bara att svälja.










Rätt lyckat



Efter många förberedelser var det dags att ta tag i den där åkturen till min värdmammas jobb. William satt i baksätet och hjälpte till att hålla koll så att jag åkte rätt. Det gick förvånatsvärt smärtfritt att ta sig dit och jag åkte inte fel en enda gång. William gav mig tummen upp för att jag lyckades åka rätt.

Väl på plats på kontoret var det fullt med barn i häftiga kostymer, skålar fulla med godis och läskiga pyntningar överallt. Det var en såkallad trollkarl som gjorde en uppvisning (en av de värsta jag har sätt) men barnen verkade tycka om honom som och sen var det till att gå runt till de olika kontoren och plocka på sig godis. Det kändes väldigt mycket som ett typiskt amerikansk kontor och det var kul att se och få uppleva deras lilla halloweenfest för barnen.

Ikväll blir det nog en lugn kväll med baseball på tv och brasa framför soffan.



William i hans Power Ranger kostym inne i hans mammas kontor





Jordgubbar och choklad. MUMS!





Trollkarl show och alla barnen i sina kostymer!



Några av kontoren hade verkligen gått in för det




Cool tjej


Jag har aldrig riktigt tyckt om kaffe men nu har jag faktiskt börjat gilla det lite grann - dock med löjligt mycket mölk och socker i bara. Vanilla och caramel latte på Starbucks eller Panera Bread är mina favoriter och jag sitter just nu på Panera med min dator och en mugg caramel latte.

Jag prövade på passet step sculpt på gymmet idag och jag kände att jag verkligen inte hade hamnat rätt med 7 st kvinnor i över 40 års-åldern. Så tog på mig onynlighetsmanteln och sprang ut därifrån.

Har också tankat bilen för första gången i Amerika och det var inte så svårt - man låter någon annan göra det åt en bara. Så kan man sitta i bilen och bläddra mellan musikkanalerna under tiden. Ganska så bra tycker jag, varför har dom inte så i Sverige?


Pressen är stor



Igår satt vi i cirka 45 min och försökte lista ut en väg som jag ska köra med William till min värdmammas jobb. Det är en stor halloweenfest på hennes kontor och jag ska plocka upp William efter hans skola och åka direkt dit.

Om man sitter i 45 min för att kolla upp vägen känner jag att det kan gå rätt åt pipskogen att komma dit. Det är ju ett big NO att åka på motorvägen så det blir små bakvägar och vänster och högersvängar överallt. Hur ska detta gå utan ens en gps att förlita sig på. Önska mig lycka till!


Slappardag


Idag har det varit en sån där dag då det känns som att man inte gör någonting men man får ganska mycket gjort ändå. Alltså en riktig slappardag. Vädret är perfekt för det också, grått och regn hela dan. 

Jag har listat ut halvvägs hur vår scanner och skrivare fungerar, skypat en del med Catta och lillesyrran, varit i mallet i Stamford och gjort lite ärenden (bland annat fixat mina glasögon som har varit trasiga nu i nästan två månader), tvättat, dammsugit och nu sitter jag i mina nya favorittofflor och ska läsa den superbra boken som jag lånat från biblioteket. William har precis åkt iväg på kör så jag väntar på honom med te och bokläsning i regnet. Det känns ganska skönt.



Senaste inköpet: otroligt sköna, "fulfina" inomhustofflor.
Kände att det behövs nu när hösten har kommit.

Au pair halloweenfest - ris eller ros?


Ros för min och Emmas kostymer och ros för våran insats att liva upp stället. Ris för alla stela och tråkiga tjejer och ris för de som försöker se sexiga ut. Ros för snackbordet och ros för dj:n, ris att behöva betala 5 dollar för det. Ros för att dansa lite grann.

Ja det sammanfattar väl gårdagens halloween fest ganska bra. Au pairer från lite olika ställen här i närheten hade klätt ut sig och kommit till vårt au pair möte för oktober.  Stämningen som var i det lilla rummet som var nersläckt med disco ljus var som stämningen när man gick på disco i lågstadiet. Alla samlar ihop sig i sina grupper och står och kollar på varann. Tur att dom hade ett bord fullt med godis kände vi då. Men till slut fick det räcka med allt det stela så jag och Emma gjorde ett starkt försök att få igång dans, limbo och dansstopp. Gick sådär och blickarna skiter jag fullständigt i. Fångar som vi var tyckte jag själv att vi gjorde rätt bra ifrån oss.



Emma och Daniella



Höjdpunkten på kvällen





Limbo, emma var grym.



Dani, Rikard och Angela



Daniella och Astrid



Jag och Emma på rymmen från fängelset


Jerry Springer failure


Vi trodde ju att vår jerry springer show skulle visas på tv:en igår men nej, dom hade tydligen dissat vårt avsnitt och valde att visa den andra showen som spelades in samma dag efter vår show. Visst, våran show torr men hallå vi var ju i publiken?!


Miami

Det här kom på min mail igår, jag längtar!!

 
  Status:   Purchased - Oct 24, 2011
 
Your Itinerary
Carrier Flight
Number
Departing Arriving Booking
Code
Meals
City Date & Time City Time

AMERICAN AIRLINES
1729 LGA New York Nov 22, 2011
02:05 PM
MIA Miami Nov 22, 2011
05:25 PM
V Food For Purchase

AMERICAN AIRLINES
2088 MIA Miami Nov 26, 2011
11:40 AM
LGA New York Nov 26, 2011
02:35 PM
G Food For Purchase


Mer bilder från helgen




Jag och Alisa utanför Yale





Det stora biblioteket utifrån



Svenska flaggan utanför IKEA



Svenska köttbullar med potatismos



Söndag och inne i Central Park



Packar upp för lunch











Bästa uppvisningen - "Afro Bats"





Lyckliga tjejer



Alice, jag och Alisa!







Trötta tjejer



Jag och Alice njuter av utsikten



Inte mycket att klaga på!





Rullskridskor till 80-tals musik mitt i parken





New Yorks gator



Utanför den stora välkända leksaksbutiken



GODIS



Barbie fotbollsspel för bara 25 000 dollar, ett av tio stcken i världen. Lika bra att slå till kände vi!



Show på det stora golvpianot.



Avslutar med en fin bild på oss allihoppa!

Älska skype!


Samtal med kusin Lovisa och syster Malin i nästan en timme nu och det gjorde mitt humör på topp. Saknar er knäppisar och ni får hålla ställningen hemma nu! <3


Rent ut sagt överlycklig!!


Det har varit prat om det här i ungefär en vecka nu
men jag har inte vågat säga någonting för jag har varit rädd för att bli besviken.

Men idag blev det bestämt.

Vi åker bort över Thanksgiving till några vänner till familjen och det är i MIAMI!!

Kan inte fatta att jag får följa med, är så otroligt tacksam och glad över det.

Åh vad jag längtar!


Halloween närmar sig


Idag har jag och William bakat halloween tårta. Det var bra teamwork och dans till Michael Jackson i köket. Så här blev resultatet:



(det i mitten ska föreställa en katt och det svarta fläckarna ska föreställa spindlar)

Idag köptes även min halloween kostym som ska användas på au pair halloweenfesten på onsdag och på trick and treat på måndag. Jag och Emma bestäde oss efter mycket velande och jag tror att det kommer bli bra! Inte lätt kan jag meddela att hitta något som inte innehåller pusch up och korta kjolar, men vi kommer vara totala motsatsen så det känns bra.

Trött i kroppen är jag också efter grymt träningspass på gymmet idag. Hade personlig tränare som verkligen körde skiten ur mig, men det var precis vad jag ville så jag var nöjd.


Skönt varmt bad...


...så var planen. Högtalarna spelar lugna listan på ipoden, ljusen är tända och vattnet är uppfullt i badkaret. Det är helt perfekt för ett riktigt härligt bad.

Men nej.

Badkaret är ju mindre än minst och att man inte får plats i badkaren förstör ganska mycket. Vad är det för mening med att ha ett badkar om man inte ens kan bada i det?


Nöjd tjej


Filmen som vi var och såg i fredags var såklart läskig och jag skrek som ett litet barn och började nästan gråta när det var som värst. Men att gå på premiärer av filmer i Amerika är inte så värst kul då biografen är full av unga amerikaner som inte vet hur man ska uppföra sig. Det var prat, skratt och springade under hela filmen och när folk börjar säga kommentarer som "he grabbed her titties" mitt i när det är som läskigast tycker jag det går över gränsen... Men filmen var ändå bra och det kanske var tur att det skämtades lite under filmens gång för annars hade jag nog inte levt nu.

Igår var en väldigt bra dag också. Jobbade morgonen, gick ut och sprang, gjorde mig i ordning, tog tåget till Westport, mötte upp fyra andra tjejer. Och sen var äventyret på gång. Vi tog bilen till Yale University i New Haven och det var så himla häftigt att vara där. Nu vet jag med egna ögon var så himla många kända och stora personligheter har pluggat och det var så fint! Jag vill också gå där!





Astrid, Rikka, Alice, Alisa och jag



På vägen hem stannade vi till på IKEA och de andra åt, jag fick nöja mig att titta på då de inte hade nåt glutenfritt!?!? Skärpning på det tycker jag.

Kvällen bestod av en massa timmar vampyrer och varulvar. Jag, Alice, Astrid och Johanna trängdes nere i vår källare och kollade igenom alla tre twilight filmerna. Det var glass och choklad och en massa klagomål om Bella och dräglande över Jacob. Sista filmens eftertext rullade vid halv fyra tiden på morgonen. Bra jobbat känner jag.



Alice sov över och vi sov utan att ställa väckarklockan = härligt! Fast jag vaknade väldigt tidigt ändå (förlåt alice) och var så taggad på att åka in till New York. Vi tog tåget kl 12 och har spenderat hela dagen i Central Park. Jag hade med mig pannkakor och dom andra köpte mat på vägen, sen satt vi i parken och njöt av maten och allt runt omkring. Det blev en lång promenad runt i parken och jag älskar det stället! Det bjöds på bröllop, "afro bats" uppvisning (grymma), rullskridskor party och annat smått och gått.



Inne i New York utanför det stora biblioteket jag inte kommer ihåg namnet på just nu...





(mer bilder från idag kommer senare)

Vi var också in en snabbis i leksaksbutiken Fao Schweetz som var så otrolig cool. Det stora golvpianot som är känd från film "Big" såg vi och vi fick till och med chansen att se en show där det var två riktigt flitiga personer som spelade några låtar. Nästan lika coolt som i filmen.

Jag har haft en helt okej helg helt enkelt känner jag.




Helg och det känns bra



Det blev ingen personlig tränare idag för jag hade lite andra viktiga saker för mig. Men tiden blev flyttat till på måndag så då ska det köras hårt! Lunchträffen med Kajsa blev dock av lite senare och det var trevligt. Hann tyvärr inte bli så länge för jag var tvungen att lämna för jag hade skypedejt med en person som jag väldigt gärna ville prata med men det verkade inte hon villja...

Kom precis tillbaka från Post Corner Pizza med familjen. Och jag tog min favorit: pepperoni, onion and jalapeno. MUMS!

Ikväll ska jag dumt nog på premiären av Paranomal Activity 3 och det känns lite som utsätta sig för självmord men av någon konstig anledning vill jag hemskt gärna se den ändå. Jag återkommer om hur den var om jag överlever.

Success!


Idag känner jag mig stolt över mig själv. Jag lyckades sätta ihop en enorm leksak som William fick igår och det var inte det lättaste kan jag säga. Så efter mycket fix och trix fick jag ihop den och sen blev den använd i typ 1 min, men sånt är livet. Jag klarade det iaf.

Sen hade jag lovat att bjuda på riktiga svenska pannkakor till middag. Så jag stod och stekte pannkakor i typ en och en halv timma kändes det som men det var det verkligen värt. För oj vilken succé det blev. William älskade dom och likaså värdföräldrarna. Och sen var det ju jag också.. jag tappade räkningen på hur många jag åt och det känns som att jag åt för alla de torsdagar jag har missat när jag har varit här då det har varit pankakor hemma i huset på Ekerö! (Dina är dock godare än mina, mamma)






Lunchträff


Som sagt var det planerat för lunch träff med den nya tjejen Kajsa men det blev missförstånd och hon kunde tyvärr inte komma. Som tur var så hade jag sällskap med Rikard och Dani istället, det blev mycket skratt, mat och frozen youghurt. Vi kommer vara med på tv nästa onsdag då Jerry springer show kommer visas på tv. Det kommer bli intressant!








Karaoke kväll?!


Blev det sång hela kvällen? nej det blev det inte för det var inställt just ikväll, vilken otur... Men vi satt och pratade och hade det trevligt ändå. Bestämde oss senare för att åka till dunkin dounats men nehe det var stängt. Så vi sa godnatt och hej då istället och åkte hem.

William var riktigt duktig på karaten och lyckades få sin tredje stripe. Vilket också innebär att han fick ett nytt bälte. Från grönt bälte till grönt med svart stripe på. Han var överlycklig och fick till och med åka samma kväll till leksaksbutiken och välja ut två leksaker. Så idag blir det lek med dom.

Om en timme är det lunchträff med en ny au pair i närheten. Det ska bli kul! Känns nästan som en blinddejt.



Här får dom sina nya bälten!


Onsdag



Idag är det onsdag och igår var det tisdag vilket innebär bio. Jag och Johanna gick den här gången och vi såg äntligen filmen 50/50. Jag var inte alls berädd på att den skulle vara så sorglig. Det hade behövts näsdukar till både mig och Johanna. Men den var riktigt bra tycker jag!

Onsdag innebär Zumba på gymmet så nu på förmiddagen har jag hängt där. Det blev Zumba, lite basket och sen bastun. Idag är det också stripeweek på Williams karate. Så jag håller tummarna på att han även klarar denna gång så vi inte får några sura miner.

Ikväll blir det kanske karaoke i Norwalk. Får värma upp den "fina" sångrösten inför det.


Höst



Min första önskan när jag skulle ansöka som au pair var att få en familj i Californien. Men jag är så glad över nu att jag hamnade på den andra sidan och så himla nära New York också. Jag ser så mycket fram emot att vara med om hösten, vintern, våren och sommaren här! Jag har haft en lång lång sommar i år men nu börjar hösten komma hit och det är så himla mysigt. Det är fina färger på träden och det är sådär mysigt varmt då man kan ha höstjacka och halsduk men man behöver inte frysa. Jag gillar det!



Fast idag är det grått och regnigt...

Work out


Det gick att lyfta frukostglaset imorse.

Jag kom precis hem från att ha prövat på gymmet i Stamford. Det var bra och hade allt som de i Norwalk har, men det kändes inte lika flashigt. Och jag skojjar inte när jag säger att jag var den enda i hela byggnaden som var blond. Det kom fram en personlig tränare till mig när jag satt och svettades vid en maskin, och erbjöd ett gratis träningspass eftersom jag är ny där. Så nu på fredag blir det pass med personlig tränare igen!


Klättring en måndagskväll


Jag och Emma var lite äventyrslystra och kollade upp om det fanns något klättercenter i närheten av där vi bor. Och lyckliga var vi att vi hitta ett. Det blev en timmes klättring och det räckte gott för armarna gav ju upp på en gång. Det var Emmas första gång och hon var riktigt duktig. Jag vill verkligen göra det igen!

Det var nästan omöjligt att knyta av sig skorna när man hade klättrat sista väggen och att tvätta håret när jag kom hem var en kamp. Får se hur det kommer gå att lyfta frukostglaset imorgon när man vaknar.



Emma klättrar för första gången. Mäkta imponerad!!





Jag är nästan hela vägen upp.


Every teardrop is a waterfall



Det är galet hur känslomässigt svårt det här kan vara ibland. När man är som störst behov att prata med någon där hemma så är det mitt i natten hemma i sverigelandet. Då får man ta sig i kragen och torka tårarna. Eller gråta ännu mer, framför värdföräldrarna. Det var det jag gjorde igår kväll, men jag kände att det var precis vad som behövdes. Dom är underbara och jag trivs verkligen men det är inte mitt hem än känns det som. Men det är bara att ge det tid och låta själva hemkänslan och tryggheten komma med tiden. Stort steg till det togs igår när jag vågade öppnade upp mig för dom.

Idag är det riktigt härligt höstväder och jag åkte till ett av mina favoritställen här i Darien - damm parken. Där låg jag på en bänk i solen och läste ut blondinbellas bok som jag inte riktigt kan bestämma mig vad jag tycker om den. Och sen lekte jag runt lite med min nya kamera som jag förresten älskar!














Utkast: Okt. 16, 2011

Helgen var oplanerad och det blev en lugn och mysig helg. Fredagskvällen var bra då jag och Emma gick på premiären av filmen "Footlose". Den var galet bra och riktig lycklig kände man sig när eftertexten rullade. Det är synd att man inte fick en talang för dans när man föddes. Och det är riktigt synd att man är minderårig igen så att man inte kan gå ut och dansa heller, bara för att det är så kul.

Lördagsmorgonen jobbade jag och sedan åkte jag med familjen till Stamford för dom skulle till Party City, jag gick till LA fitness som ligger där för att se om jag kan träna på det gymmet också även fast jag blev medlem på LA fitness i Norwalk. Säljaren hade nämligen sagt till mig att det inte skulle vara några problem eftersom jag köpte sånt kort men nej tydligen hade jag inte fått ett sånt kort. Men slisk-managern på gymmet i Stamford blev förbannad på säljaren och fixade det till mig, så nu kan jag iaf träna på gymmet där i Stamford. Vilket är väldigt tur eftersom nu kläcker värdföräldrarna ur sig att jag inte får åka till gymmet i Norwalk mer än en gång i veckan och då måste jag också betala 9 dollar för det. Förstår inte deras argument för det....

Blev sen iaf ett uppiggande skypesamtal med två kära vänner ute på ön så det var kul. På kvällen hängde jag med Alice och Emma i Stamford mall och sen lite serietittande hemma hos Emma.

På söndagen blev det höstfestival på Stamford Nature Center. Jag, Emma, Alice och Daniella gick runt bland alla barnfamiljer och kollade på djuren och pumporna och var överlyckliga. Nästan mer uppspelta än barnen. Och jag kunde nästan känna mig som hemma ute på Ekerö.














With canon you can?!


Jag och Emma tog en sväng för halloweendräkt och kamera jakt nyss. Inne på "Party City" var det fullt med roliga grejer plus en mindre rolig gubbe som följde efter oss föröskte bestämma vad vi skulle klä ut oss till - vi smet därifrån. Vi hittade många olika dräkter som vi skulle kunna tänka oss men vi köpte ingen nu för vi tänkte kolla runt lite mer. Men båda känner att de "sexiga" kvinnodräkterna inte är något vi vill ha så det får bli något annat. Fanns några roliga bacon and egg dräkter...

Sen åkte vi vidare till Best Buy där det var kamra som gällde. Det var ju mycket billigare här än vad det är hemma men det känns surt att behöva lägga ut pengar på en kamera när man hade en svinbra och när det är så mycket annat man vill göra här. Men men, det blev en canon Power shot för 1500 kr och det får jag leva med. Hoppas den är lika bra som min medhjälpare Emma och säljeren tycker. Men det tror jag! Tack för hjälpen Emma, det behövdes!



Skrämmande välkomnande man fick inne i party city



Många dräkter att välja mellan!





Super äcklig tavla, så här såg den ut lite från sidan....



... och såhär såg den ut frammifrån


Och här är den nya kameran!

Personlig tränare



Idag var jag på gymmet och skulle utnyttja min gratis personlig tränare som jag fick när jag gick med på gymmet. Jag hade sett fram emot ett riktigt mördarpass med någon uppumpad muskelknutte. Men nej det var en liten nätt minijapan som dessutom var tjej. Hon var riktig charmig dock och hade en hel del överenergi men inte kunde hon leverera ett mördarpass. Blev lite besviken. Efter passet gick jag och bytte om till bikini och tog 20 längder i poolen istället.

Jag och William åkte till lekplatsen efter skolan och där sitter två andra tjejer med varsina ungar. Efter ett tag märker jag att dom sitter och pratar svenska med varandra. Så jag tar en liten paus i kull leken och går fram till dom. Visar sig då att dom också är au pairer här, nästan på samma gata. Helt sjukt vad många au pairer det är här i närheten.



Den 9 december  vill jag gå till IKEA och äta svenskt julbord!  

Zumba



Idag har jag äntligen lyckats pröva på riktig Zumba, det var super kul. Men satan vad svårt det var. Känner att höftrullning och skakning av rumpan inte var det lättaste att göra i instruktörens sjukliga fart. Men musiken var medryckande och det kändes som att vara ute på dansgolvet. Svettigt blev det så får se imorgon om man har någon träningsverk!

Igår var jag, Emma B och Johanna på bio och såg filmen Drive. Den var inte så bra, inte min typ av film. Men jag började tycka att skådisen var snygg och det har jag inte gjort förrut och musiken blev jag helt galen i. Så från och med nu är detta min nya favortilåt - http://www.youtube.com/watch?v=-DSVDcw6iW8
 
Vi kan dessutom ha sett Peter Forsberg i samma biograf. Om det inte var han var det någon sjuk lik kopia av honom. Men jag vill mer tro på att det var den riktiga Peter!

Vännerna hemma



Nu har jag varit här i USA i 36 dagar. För 37 dagar sedan var jag hemma på Ekerö och nu är jag i stora USA. Känns helt otroligt. Jag vet hur länge jag gick och längtade till det här och nu har jag till och med bott här i mer än en månad. Emma som var au pair i den här familjen innan mig kom tillbaka från sin resa i lördags och idag är hon tillbaka hem i Sverige. Hon har gjort ett jättebra jobb med William och hon verkar verkligen familjen så himla nära. Idag har hon sagt hej då och det kan inte vara lätt. Det kom upp minnen av när man stod på arlanda och skulle säga hej då innan jag åkte iväg. Avsked är inte roliga...


Här är lite bilder från mina sista dagar hemma med familj, vänner och släkt!

 

 





 



 





Och så vill jag ge en kram och puss till alla där hemma! <3



Jerry Springer show



En helt vanlig tisdag och det är inspelning av Jerry Springer i Stamford, bara 10 min hemifrån. Så självklart åker vi dit för att skrika lite i publiken. Det var en upplevelse kan jag minst sagt säga. Jag blev förvånad hur rolig och spontan Jerry var, och det blev såklart slagsmål på scen och publiken blev som galna medan jag egentligen ville hålla för ögonen men kameran var ju mitt framför en så det gick inte...

Jag och Daniella satt på första raden i den andra sektionen. Bästa platserna för kameran och Jerry kom och tog oss i handen i början av programet. Jerry tittade rakt på mig och sa "Hey You, blond girl. I love you, I know I don´t good looking but I´m rich as hell". Japp bra raggningsreplik må jag säga. Kanske ska satsa på Jerry.



Står utanför och väntar på att få komma in



Många personer som stod och taggade inför jerry, kul att se blandningen av folk.





Au pairerna Rikard och Dani längst ut på sidorna och Rikards svenska kompisar på besök i mitten



Scenen där det förekommer en hel del blod, svett och tårar



Jag får återkomma och berätta när vi kommer komma med på tv! 

Ingen skola idag igen

Idag var barnen lyckliga igen för det var ingen skola. Så jag hade William hela dagen idag men vi hade en väldigt bra dag. Efter frukosten gick vi till lekplatsen där vi lekte i solen et tag och sedan gick vi tillbaka hem för att göra oss redo på fotbolls tunering som var mellan 10-11. Jag satt i solen och tittade på och det var härligt.

Kl 12.15 hade han en bokad tid hos läkarn där William skulle få en "flu shot" vilket var ett läskigt ämne. Men vaccinet sprutade dom upp i näsan och ingen nål här inte. Både jag och William var glada över det. Som en liten belöning för doktorbesöket åkte vi lite senare på eftermiddagen till biografen och såg filmen Dolphin tail. Den var superfin. Vi åkte dirket till lekplatsen igen efter det och lekte lite "tag". Förstår inte hur ungarna orkar springa runt så mycket...

Min värdmamma kom hem tidigt eftersom det hade varit en sån lång dag så jag slutade jobba vid halv sex. Då gick jag ut och sprang i det fina vädret!



Mysiga gatan i staden Darien


Glass i stora lass


Det har varit mycket glass den här helgen känner jag... But I like it.

Sommarvädret har plötsligt kommit tillbaka och det har varit helt otroligt skönt nu i helgen. I fredags var jag och Emma b och besökte Norwalk Collage men jag blev inte så mycket klokare av det, vet fortfarande inte vad jag ska plugga och jag måste vänta tills i januari om jag vill läsa någon kurs där. Efter det åkte vi till ett supermysigt café och satt ute i solen och njöt av en kopp varm choklad.

 

Det blev middag på pizzerian med familjen och sedan inväntade jag att Sanna skulle komma med tåget. Det blev följa john med tre bilar till stationen efter den rätta eftersom Sanna lyckats missa där hon egentligen skulle hoppa av. Så jag i en bil, Emma i en annan och Johanna i den sista bilen åkte och plocka upp henne. Det blev bråttom till Stop and Shop där vi valde ut godis och glass med omsorg. Blev sen en hel del ätande och prat hemma hos Emma. Det var väldigt trevligt.

Lördag morgon och sovmorgon - helt underbart! Jag och Sanna åkte till Suger bowl och åt brunch. Hur gott som helst och solen sken så det brändes. Vi åkte hem igen och böt kläder för vi fick för oss att gå ner till stranden för att bada. Och jajamensan, visst gjorde vi det. Ett dopp i Oktober månad tycker jag inte är så dumt. Att det var Sannas första dopp för hela året tycker jag dock var väldigt dumt.



Omelett och stekt potatis till brunch - mums



Mysiga restaurangen



Nere på Standen



Sanna och jag gör oss redo för doppet





De två Emmorna: Emma B och Emma S som kom tillbaka från sin sista månads resa nu kom också ner till stranden ett tag med Emma Bs värdbarn Lindsey.





Sanna nöjd över sitt första dopp i år


När vi kom tillbaka hem tog vi en skön dusch och sen satte vi oss i soffan och blev förälskade i Justin Bieber med hans film Never say Never. Vi bestämde oss för att vi ger han några år sen är tre år inte så stor åldersskillnad..

Kvällen blev inte riktigt som vi hade planerat men det blev bra ändå. Det blev lite strosa runt i Stamford mall med Sanna och sen middag på en mysig restaurang i Norwalk tillsammans med Alisa, Marlous och Emma. Jag, Emma och Sanna åkte hem efter middagen, stannade dock på Wallmart först och köpte med oss ännu mer glass och snickers dessutom. Jag och Sanna åkte hem till mig igen och frossade. Båda kände hur magarna bara vällde ut i sängen. Inte så bra, men god var glassen iaf.



Track 3 tåget tar mig och Sanna till Stamford







I brist på annat kan kameran vara väldigt användbar



Emma utanför restaurangen i Norwalk



En glass som gjorde riktgit touchdown i magen!


På Söndagen var det New York, Manhattan som stod på tur. Det blev en del shopping, lunch på den nuvarande favorit restaurangen, frozen youghurt på det bästa stället och sedan en lång promenad upp till den svenska godisbutiken sockerbit. Kul med svenskt lösgodis mitt i New York men mindre kul att man ska behöva betala skjortan för det. Fast det var verkligen värt det, usch vad gott det är.



Tunnelbanan i New york



Lunch i Soho



Frozen youghurt som efterrätt



Sockerbit, godisbutiken med Svenskt lösgodis!



Glada tjejer


För långt bort idag

Idag skulle jag gärna velat vara hemma lite nämre till min älskade vän Catta. Det är din födelsedag idag och det känns fel att inte vara där med dig då. Men jag tänker på dig och jag vet att du har en grym dag och det gör mig glad! Grattis på födelsedagen catten!


Hela helgen ledig


Sitter nu ute på baksidan i solen och njuter av det fina vädret som kommer stanna över hela helgen. Passar väldigt bra nu när det är min helg då jag är helt ledig. Det ska bli så himla kul för ikväll kommer min kära homie Sanna på besök till Darien. Vad vi hittar på återstår att se men kul ska vi ha iaf!

De sista dagarna på den här veckan har varit en berg och dalbana, det har gått väldigt mycket upp och ner, fram och tillbaka och hit och dit, ja allt vad man kan tänkas hitta på. Jag var överlycklig att jag blivit medlem i ett gym som jag älskar men värdföräldrarnas chock och reaktion över att det ligger cirka 15 min med bil härifrån drog ner glädjen. Huvudvärken som plågat mig ett bra tag nu försvann med tårarna som plötsligt sprutade ut under natten. Igår började dagen med ett utbrott från Williams sida men slutade som en riktigt bra dag. Hårt träningspass på gymmet med Marlous, fika med då en glad William på ett jättemysigt ställe, lite kvalitetstid för mig själv på stranden medan William sjöng i kyrkan och sedan på kvällen en skön kväll med film i soffan.

Jobbet och livet som en Au pair kan man nog beskriva som en nöjespark med många olika attraktioner. Några extremt läskiga, några som gör att det riktigt kittlar i magen, några där man skrattar så det gör ont i magen och några som krävs en hel det mod. Tur att jag älskar nöjesparker.  


LA Fitness

Zumban var tyvärr en stor besvikelse då det visa sig att den riktiga instruktören hade skitit i att komma idag. Det var då en annan som höll i det och det var inge vidare tycker jag. Plus att min GPS som vanligt lurade ut mig på andra håll kom jag typ en kvart försent... Men gymmet var över mina förväntningar och det var som ett palats för träning. Det var tusen olika styrke - och konditionsmaskiner, klasser, vikter, pool, basta och massa annat kul.

Jag kunde inte hålla mig från säljarens bra erbjudande så nu är jag medlem på LA Fitness. Det känns super!! Så kan jag åka dit och träna med Alisa och Marlous också. Ska dit imorgon igen tänkte jag.


tröttmössa

Det känns som att jag har skrivit i väldigt många inägg att vi har planer på att gå på bio men det har faktiskt inte blivit av men igår var vi äntligen och såg filmen Abduction och jag satt bänkad. Den var galet bra tycker jag och ni som tycker att Jacob i twilight är bra så kommer ni älska den här filmen. Catta du måste se den!



Det var en bra dag igår, lung och inte så ansträngande. Emma kom över med hennes barn så dom var på nerevåningen och lekte medan vi satt i köket och pratade. Jag fick se ett klipp på youtube som jag också blev helt bänkad framför. Blev rörd så att ögonen vattnades. Ni måste kika på den också: 

http://www.youtube.com/watch?v=Su1YLAjty-U&feature=share


Jag tog en 40 min tupplur igår under min lediga tid och jag känner att jag skulle behöva det nu också. Jag vet inte varför jag är så trött hela tiden och huvudvärk har jag även haft nu några dagar. Men nu finns det ingen tid för tröttmössa för nu ska hatten av för Zumba. Det blir premiär för det och jag hoppas du Catta och du Fredrik tar tag er i kragen och kommer iväg på det också nu!


Hot chocloate på Starbucks är inte bra alltså


Nu har jag precis kommit tillbaka från Starbucks tillsammans med massa andra au pairer. Och min mage gör u
ppror. Precis som i söndags efter jag druckit varm choklad, så jag frågade personalen och japp - av någon jäkla konstig anledning har dom gluten i drycken. Vad tänker dom med kan man ju undra.

Bibliotek besöket idag var mycket lyckat. Jag fick med mig sju stycken filmer hem som jag är super sugen att titta på. Ett besök till på eftermiddag blev det tillsammans med William och han fick med sig åtta böcker om ödlor hem. Han var nog också väldigt nöjd över det. Vi hittade en till ödla i trädgården idag och den här var verkligen vid liv också. Det behövdes en del övertalning och tröst innan han gick med på att släppa ut den i trädgården igen. Men nöjd är han över att han har favorit djuret i trädgården.

   


Mördar pass

Imorse var jag och prövade ett pass på gymmet här i närheten. Jag har fått tre stycken gästpass så att jag kan se vad jag tycker om stället. Jag gick på ett riktigt svettigt och tungt pass tillsammans med Emma B och det var kul.

Sjukt vad vältränade de flesta mammorna var, men det är klart dom gör väl inte så mycket annat än hänger på gymmet och ängnar sig åt shopping när dom inte jobbar om dagarna. Det är Darien mammorna det. Känns som att man tappat en hel del på träningsdelen och lagt på sig en del på matfronten. Men det var första månaden - nu ska det bli ändring på det! 

Nu tänkte jag åka till biblioteket och förnya filmförrådet.  


Utkast: Okt. 3, 2011

Helgen har varit riktigt bra. Lördag morgon gick jag upp kl sju och jobbade fram till 9. Efter det hade jag hela lördagen och söndagen off work - riktigt skönt. Jag var och kikade på gymmet som ligger här i närheten, funderar på att bli medlem där fast det är så galet dyrt så jag vet inte... På onsdag ska jag med på Zumba pass med Marlous och Alisa på deras gym i Norwalk. Där är det lite billigare så får se hur det är där om det kanske blir det gymmet istället. Ser iaf fram emot att skaka rumpan lite grann på onsdag.

Jag tog tåget kl sex till Westport där finska au pairen Riikka kom och hämtade upp mig. Vi åkte hem till henne och väntade ut tiden med mycket prat och chi latte. Sen kom Astrid vid halv åtta och hämtade upp oss. Det blev stopp på stop and shop för köp av snacks och sen plocka vi upp Alice hemma at her place och sen hämtmat på donken.

Hemma hos Astrid satt vi i hennes rum, lyssna musik, snacka, åt alldeles för mycket godis och drack öl och vodka - ur röda plastmuggar. Det blev rätt sent och tyvärr en tidig uppgång. (hade sett fram emot sovmorgon men det får vänta tills på lördag). Jag, Alice och Astrid fick skjuss av hennes värdpappa till Stamford mall. Där blev det en hel del shopping tillsammans med Marouls, Alisa och Emma.

Jag köpte ett par supersnygga jeans på Abercrombie and fitch (lycklig tjej)



Kvällen spenderade jag sedan tillsammans med Alisa och Marlous på en restaurang tillsammans med Rikard och två tyska tjejkompisar till honom. Det blev sushi igen, jag tror jag har blivit kär i den maten nu.


Fredag


Det var en väldigt bra dag. Solen sken och fåglarna kvittra... hm

William hade fotbollsträning på eftermiddagen så då satt jag i solen i en timme och läste min bok som jag totalt har sjunkigt mig in i. Och det var i stort sett hela eftermiddagen, jag slutade jobba vid sex då familjen åkte till pizzerian för middag.



Jag däremot väntade hemma på att Alisa och Marlous skulle komma och hämta mig för vi skulle äta sushi. Mysig restaurang, supergod mat och skönt sällskap!  



Efter maten åkte vi vidare till Stamford där det var meningen att vi skulle gå på bio men vi kom överrens om att det skulle bli för sent. Så istället hittar vi detta super bra café där vi stannade till efter stängning. Daniella kom dit också och det var riktigt kul.



Alisa glad över menyn!



Marlous njuter!



Och han står och rockar framför micken. Lite väl högt...



RSS 2.0