Taggade tjejer

 
Igår blev det en riktig bakisdag. Vaknade väl ungefär vid tre-tiden efter den långa utekvällen sen blev det häng och snack i Alisas vardagsrum till typ fem. Jag och Alisa far hem till mig för att packa och sen tillbaka till Alisa för att låta henne packa, sen såklart hem tillbaka till mig för att jag glömt saker..... Sen blev det häng i mitt vardagsrum med mina fina tjejer. 
 
Nu sitter jag utvilad, men hemskt ont i nacken, i Alisas säng och är så taggad!!! Det bär ju av till MIAMI idag! Whoooop Whoooop. Katrin kommer om typ tre timmar och plockar upp oss för hon är så snäll att skjussa oss till flygplatsen. Kl sju ikväll har vi landat och då blir det partaj på en gång. Shit vad kul vi kommer ha!
 
Så kommer nog vara dött här i en vecka då jag inte kommer ha någon dator med mig men jag uppdaterar när jag kommer hem. Men mamma, JA jag KOMMER VARA FÖRSIKTIG! 
 

Mycket Glad Midsommar

Igår vad det ju den så härliga midsommar afton! Nog den bästa högtiden efter jul. Och även fast jag är i USA så är det ju självklart att det ska firas. Någon svensk organisation i NY anordnar midsommar firande i Battery Park på Manhattan och det var en väldig massa folk. Blev tvungen att vara försiktig med vad man sa då alla förstod en igen....
 
Det blev en succé med min jordgubbstårta som jag bakade och släpade med mig hela vägen in, massa annat gott fika, lite shots, världens regnskur (såklart, ingen midsommar utan regn), dans runt stången och en massa skoj. Riktigt bra var det! Efter att ha dansat som grodor så blev det lite annan dans senare på kvällen då vi festade loss på Lavo. 
 
Och två kära återseende blev det också! Min fina vän Alice som var au pair här förut fick jag krama om igen som jag inte gjort sen innan julen. Så bra hon är, saknar henne här! Och sen fick jag träffa Marina min gamla lågstadie och högstadie vän, så himla kul att träffa henne igen!! Och hon är au pair här i New York nu också så vi får träffas flera gånger! 
 
Så sammanlagt en riktig riktig lyckad dag! Fattades bara lite köttbullar, sill och mina fina vänner där hemma och min familj. Men jag hoppas ni hade en bra midsommar också! 
 
 
Här är några bilder jag snodde från Johanna, kommer mer bilder någon annan gång. 
 

AJ AJ AJ AJ AJ AJ


Fan också! Man ska inte raka benen när man är stressed! Mitt stakars pekfinger råkade ut för det igen, fan, andra sidan nu dock. Aj vad ont det gör. Kan det sluta blöda snart?



Sorry att jag är så vidrig och lägger upp bild på det men det är bara så komiskt dåligt av mig. Hur lyckas jag?! Oh vad trött jag blir!

Nej nu ska jag skita i fingret för jag ska baka en jordgubbstårta till midsommar imorgon!

Muuuuusik


Igårkväll kom Johanna över. Hon var bäst och hjälpte mig med musik till mitt nya iTunes så nu har den en BRA början med musik och nu vet jag hur jag ska få in nytt också. UNDERBART!

Bästa Johanna <3


Bara en dag kvar


Nu är det torsdag och bara en heldag kvar innan halvdag imorgon och sen ledighet fram till 2 juli. Så skönt!
Igår blev det playdate hela förmiddagen och poolbad hos grannen på eftermiddagen. Nu idag blir det lekplatsen med johanna och hennes barn och sen playdate på eftermiddagen. Kämpa på och tänk på semestern!!

LYCKLIG


Skypesamtal tidigare med min lillasyster och mamma gjorde min dag för overkliga bra nyheter hade dom: Flygbiljetter till NEW YORK har dom bokat!!! Min mamma, lillasyster och lillebror kommer och hälsar på mig den 10-17 augusti. Jag är så GLAD!!!

Tyvärr så kunde inte pappa följa med vilket är jättetråkigt men han får följa med nästa gång. Och sen så kommer ju storasyster bara en vecka efter det och stannar och reser hela resemånaden med mig. OMW jag kan inte fatta det!



Den 10 augusti ses vi i New York!

Afro circus


Grymt rolig!

Madagaskar 3 Poster

varför finns inte ögonbrynsfärg att köpa här?!


Jag har ett sånt STORT problem... jag måste måste måste färga mina ögonbryn som blivit blekta i solen men det finns inte att hitta färg någonstans! Har varit inne på alla tänkbara butiker som annars har allting men inte har dom det inte, och H&M av någon konstig anledning säljer inte smink och sånt i butikerna här. Jättedåligt!

Nu idag så har jag och William häng på akvariet tillsammans med Johanna och hennes kids. Så skönt att ha ungar som leker bra ihop! Jag och W stannade lite längre och såg en film om hajar. Jag vill så gärna, någon gång i livet, göra cage diving. Det står på min to do lista.

Ikväll blir det mysig tisdagbio med Johanna. Kan inte beskriva hur bra det känns att hon är här nu igen!

Måndag


Har känt mig helt varm och öm om kroppen idag efter min och Alisas långa dag på stranden igår. Men det är det värt för vilken bra söndag vi hade. Men nu är det måndag och en lång dag har det varit. 11 timmar med jobb och nu är jag ledig för kvällen.

Ska åka en snabbis till mallet för att leta midsommarklänning och sen träffa JOHANNA!!!! Äntligen är hon tillbaka efter sina resor hit och dit och nu i veckan får vi hänga så mycket som möjligt då jag åker bort nästa vecka.. Vi räknade ut att i Juni månad har vi bara sätts typ nio dagar... sjukt när det kommer till att vi träffats typ varje dag i snart nio månader. Saknat henne <3


En vecka kvar


Bara 7 dagar kvar tills jag och Alisa åker till MIAMI!!! Ska bli så sjukt galet grymt awesome!


Father's day


Happy Father's day!! jag vet att det inte är farsdag i sverige men här firars alla pappor idag och jag tänker lite extra på min pappa som jag saknar väldigt mycket! Och något mer som jag saknar är familjen inne på skype! vad hände med att ni skulle vara inne nu så att vi kunde prata?! helt tomt är det...

Last night was nice, fick William i säng ganska tidigt och sen hade jag och Alisa mys framför en film som inte var en höjdare. Jag somnade och hängde inte alls med på vad som hände... Men men. Imorse blev jag väckt av William 6.45 då han var vaken och ville börja med sin farsdagspresent som jag hade föreslagit att han skulle göra. Så nu imorse blev det lite pyssel och sen åkte vi och mötte upp värdföräldrarna på ett Diner där vi alla åt frukost tillsammans. Väldigt mysigt.

Nu ska jag hänga med Alisa. Bye

Hängt på Weed Beach


Efter frukosten så packade jag ihop min bok, ipod och handduk och lånade Williams gympapåse. På med dojjorna och in med hörlurarna så gick jag ner till stranden. Var en skön promenad på bara 30 min, inte farligt alls. Låg på stranden och hade det riktigt gött, varmt i vattnet har det blivit nu också så låg i och flöt ett tag i det härliga blå.

 

Usch vad skunk luktar


Igårkväll blev det mycket mysigt tillsammans med fina Alisa. Det blev en väldig massa chokladfondue på melting pot där hon aldrig hade varit. Så jag ville bjuda henne på det för att visa min uppskattning till henne. Hör du det Alisa, jag är så glad att jag har dig som min vän!

Det blev rätt tidigt i säng och en lång sovmorgon imorse (kl tio.. lång sovmorgon för en au pair) så nu är jag pigg och full med energi. Fint väder är det idag så jag ska försöka ta mig ner till stranden, blir väl till att promenera när man inte har någon bil. Sen jobbar jag ikväll då vf ska ut och äta middag och sova över på hotell... hihi
Hoppas på att Alisa kommer över och håller mig sällskap då!


First day out of school


Ledig dag för William och en lång dag med jobb för mig. Men det blev en bra dag, hann med mycket såhär första dagen på sommarlovet. Lekt Ninja, Lizardhunter, Fairy, softtoys, målat stenar och gömt med skattkarta, målat fransk manikyr på William (efter hans önskan), hängt på stranden och lekt doktor med grannbarnen (jag var patienten)



Nu sitter jag här efter en välbehövlig dusch och är ledig imorgonbitti. Var tänkt först att gå ut i NY med Alisa men planerna ändrades och kvällen är nu planfri. Får se vad vi hittar på!

Och förresten.. fan vad dåligt Sverige!

Traveling


Känns lite konstigt för oj vad alla mina fina vänner är ute och reser just nu. Johanna är i Mexico och chillar galet med sin värdfamilj, Daniella har två veckors lång semester då hon är i Salt Lake City och roadtripar i Kalifornien, Katirn åker snart iväg en vecka med sin värdfamilj till sommarhuset (någonstans där jag inte kommer ihåg namnet) och Elrie är i Bahamas nu med sin värdfamilj. Alisa är inte ute och reser nu som tur är för vet ni vad... det är bara 9 dagar tills vi två åker till MIAMI!!! Då är det vår tur att vara borta och resa!


Summerbreak


Idag är det Williams sista dag i Kindergarden. Sen är det 10 veckors sommarlov. Skönt för honom. Jag skulle inte tacka nej till sommarlov. Och efter sommarlovet börjar han first grade, han börjar bli en stor pojke nu!



Skolbussen utanför Williams skola.


What's cooler than being cool? Ice cold


Kvällen har spenderats tillsammans med min sydafrikanske vän Elrie. Mycket bra tjej, gillar henne.


onsdag 13 juni


Det var kul att se Star Wars igår men det var ingen film jag känner jag behöver se igen. Nu har jag sett den en gång och känner mig inte så efter att jag inte sett den. Dom andra filmerna skiter jag nog i...

Häng på Robeks har det blivit nu med Alisa och Katrin. Regnar ute gör det så var skönt att bara sitta där och prata med mina fina vänner. Mycket au pair snack blir det när au pairer träffas så där. Uppdatering om allt familjerna och barnen gör, utbrott dom får och hur stor skillnad det är på uppfostran mellan olika familjer och speciellt mellan amerikanska och svenska familjer... Svenska barn är sjukt mycket mer självständiga och klarar mer än amerikanska barn känns det som. Svårt att förklara, det är något som måste upplevas tror jag. Men rätt coolt att det kan vara så stor skillnad mellan olika länder.


Slapp tisdag


Det har varit en skönt slappdag idag. Regnat har det gjort i stort sätt hela dagen så vädret tillåt en att bara slappa. Blev lite workout på gymmet först och sen en liten kort promenad med Elrie. Sen gosade jag ner mig i soffan och kollade på film. Eftermiddagen blev full med lek och boklåning på bibblan tillsammans med William.

Haft en trevlig middag med värdföräldrarna och kvällen spenderas faktiskt med att titta på Star Wars tillsammans med dom. Jag har ju inte sätt filmerna och bor man med värsta star wars fansen så kanske det är bäst att se dom... Så nu ska dom försöka få mig att gilla dom också. Får se om dom lyckas!


Johannnnnnnaa!!


Ska snart åka och plocka upp världens bästa Johanna från tågstationen. Hon kommer tillbaka från sin lilla vistelse i Sverige och hon är saknad som bara den!! Men den jäveln åker till Mexico redan imorgon så får krama om henne ordentligt nu ikväll!!


A Sunday in Harlem

Hade en riktig härlig dag inne i New York igår med fina alisa! Gick en helt galen sträcka runt i Harlem och upptäckte mycket häftigt. Inte så farligt och dåligt där som man kan tro.

På kvällen träffade vi fina Daniella och såg på bio. Snow white and the huntsman. Hej då blev det till Daniella, som åker på semester nu och som vi inte ser förän vi kommer hem när vi är klara här borta. Riktigt tråkigt, kommer sakna tjejen!

Här är massa bilder från Harlem.


















































GRATTIS GRATTIS GRATTIS


Grattis på födelsedagen bästa pappa!! Hoppas du har en bra dag och jag skulle velat vara där och fira med er.

Saknar dig <3

legobygg


Imorse när jag jobbade blev vi klara med legot William fick för att han klarade sitt nya bälte i karaten.
$140 legot är klart!! Så här blev det



Jag har blivit barnsligt förtjust i att bygga lego. Är det konstigt om en 20 åring önskar dig lego i julklapp?!

Mysfredag


Blev en lugn och mysig fredagkväll igår då jag först åkte med min värdfamilj på någon välgörenhet show på deras kyrka. William sjöng med sin kör så det var kul att se.

Sen blev det storshopping på Stop & Shop med Alisa, förberede oss för en riktig mysig kväll framför en film. Bra film, god glass, bästa Alisa!








Förvirrande


Jag förstår mig inte på frisörspråk, headlights hit och lowlights dit, fullhead or halfhead, solidblond och massa massa annat. Hon tyckte vi bara skulle slinga utväxten men då blir ju längderna fortfarande samma färg och jag vill ju att det ska bli lite mörkare.. lite mer naturligt. Men nej sakta och säkert tyckte hon det skulle gå och låta min naturliga hårfärg komma fram mer i utväxten.

Gahhhh! Jag behöver dig syster. Finns ingen jag vågar göra någon åt mitt hår än dig. Men men, jag kan inte göra så mycket åt saken. Jag ska boka en tid i början av Juli och hoppas på det bästa!


Efter besöket hos frissan åkte jag ner till stranden och hängde en stund tillsammans med min bok. En ny igen, typ de fyra senaste böckerna jag har lånat har jag läst början men sen gett upp. Hoppas på att den här ska fånga mitt intresse bättre.






Hårutvärdering


Ointressant.. men aj vad ont det gör att få svett i ögat!

Nu ska jag snart åka iväg till frisören och få en "hårutvärdering" typ.. Jag och frisören ska diskutera vad det går att göra med mitt hår, jag ska försöka förklara hur jag vill ha det, visa bild och se vad hon tycker. Kanske är jag ett hopplöst fall.. Boka tid ska jag nog göra också. Fast efter Miami blir det. Vill ju inte att färgen ska förstöras på en gång.

Det är förresten bara 16 dagar kvar tills jag och Alisa åker till MIAMI!!!


Loreen


Skön dag. Solen har kommit tillbaka så efter gymmet imorse blev det häng i solen med Daniella. Så tråkigt att vi missar varandra nu i slutet med massa resor hit och dit så blir att säga hejdå på tisdag då hon åker på resa och sen ses vi inte fören i oktober när jag kommer hem. Skönt för oss att Solna och Ekerö är väldigt nära varandra!!

Tillsammans med Daniella har jag nu nyss kollat på reprisen av Eurovison song contest... rätt efter jag vet. Men en sån stor grej att Sverige vinner måste ju ses. Och GALET vilken känsla. Loreen var ju överlägset bäst. Sjukt att Sverige ska hålla i tävlingen nästa år. Kanske man kan sitta där live i publiken!?


oj vad hände där..


Hoppsan, vet inte vad som hände med texten på förra inlägget..

Nu är det onsdagkväll och "so do you think you can dance" på tv. Så blir mys framför det med en kopp te och kanske sällskap av Elrie om hon tittar in!


Bortskämd?


"Stripe week" på karaten.. innebär att det är test för att se om ungarna får ett nytt "stripe" eller kanske nytt "belt"... Har man tre stripe på sitt bälte så går man upp en ny nivå och får ny färg på sitt belt.

W får ett pris av sina föräldrar varje gång han klarar testet. En leksak om han får ett nytt stripe, två leksaker för nytt bälte. Nu även en leksak även fast han inte klarar testet... Idag fick han nytt bälte. Och en leksak för $140!! Det var mer än vad min iPod kostade!! Jag säger bara det...


9 månader...


...tills jag blir mamma.

nej nej vad tror ni! klart jag inte är gravid! Det var exakt 9 månader idag sen jag kom till USA. 9 månader sedan jag sa hejdå och lämnade min familj och vänner hemma i Sverige och begav mig ut på äventyr.

Känns rätt så sjukt! Och att tiden går så himla fort gör mig alltid så chockad.

Så för nio månader packade jag ner saker för ett liv i USA i ett år. Det var inte lätt kan jag säga. Och inte bra på det var jag heller...



Och nio månader sedan jag kramade familjen och fina vännen Catta hejdå på Arlanda.




Svenska Nationaldagen


Grattis Sverige på din dag.

Vet inte om det är så många som firar nationaldagen egentligen... När jag tänker på Nationaldagen så kommer jag bara ihåg gångerna som jag spelade piano i Drottningholmsparken.. Det var på nationaldagarna. Men annars, ingenting. Man kanske iaf borde fira till det med en hederlig svensk jordgubbstårta eller varför inte en prinsesstårta! Synd att dom inte har något av det där här...

 

Men jag får försöka fira och hylla mitt land på något annat vis!

Got an A


Fick mitt betyg för kursen som jag tog i våras. Grade A stod det!!!! wihoooo kul!

Idag blev det häng på mallet med Alisa och Katrin. En ny iPod blev det. Stod och valde mellan en iPod Touch eller en iPod nano. Det blev en liten en tillslut. Mycket mer behändig när jag tränar. Så nu är det bara massa nya låtar som ska in på den, åh längtar till att uppdatera låtlistan som inte har förnyas sen typ åttan....




GRATTTTTTTIIIIIISS


Världens bästa Catta har nyss tagit körkort och fixat allt för College i höst! Jag är så glad för hennes skull att jag var tvungen att skriva det här!

Catta om du läser detta så vill jag att du ska veta att jag är så sjukt imponerad hur BRA du är! Jag vill bara skrika rakt ut hur glad jag är för din skull. Älskar dig väldigt väldigt mycket vännen <3



DU ÄR BÄST!

Tankeställare


Har precis lagt en önskan på flyg hem. Det är ju organisationen som bokar flyget och man bara önskar ett datum så försöker dom hitta ett flyg den dagen eller så nära som möjligt. Den 4 oktober la jag min önskan på.

Så jag fick en tankeställare på att det är ändå 5 månader kvar tills att jag kommer hem, eller ja fyra hela månader blir det ju eftersom jag åker hem i början av oktober. Fast det känns ju ändå som att jag har rätt lång tid kvar! Jag har dock bara juni, juli och augusti kvar som au pair. Sen blir det resa resa och mera resa heeeeeela september!


Skypedag


Blev en väldig massa pratande på skype idag. Lillesyrran, Mamma, Pappa, Brorsan, Storesyrran, Kusin Lovisa, Kusin Cicci och Sandquist. Vet inte hur jag hade klarat mig utan skype.

Glada nyheter från storesyrran. En bra deal på hyrbil har hon funnit och den ska bokas imorgon. Så äntligen har vi en bil till vår roadtrip. Jag längtar så jag döööör!


snurrig efter en heldag på six flags


Igår söndag gav vi oss iväg till New Jersey för att ha lite kul på Six Flags, USA:s största nöjespark.
Det blev inte lite kul utan GRYMT GALET MYCKET KUL!! Riktigt skoj hade vi hela dagen.















































Lite otur med vädret hade vi... strålande sol och jättevarmt ena sekunden och andra sekunden så började det plötsligt spöregna. Regnade två gånger under dagen och första gången stängde dom av alla bergochdalbanor precis när vi stod för att hoppa på på en... Andra gången var i slutet då vi hann åka några sista åk innan vi kutade till bilen i spöregn.





Kan inte bli så mycket mer svenskt än converse....












Bästa berg och dalbanan!!!





Dygnsura tuffa brudar... 



Måste bara skryta lite också att vi åkte en berg och dalbana som hette Kingda Ka som var heeeeeeelt sjuk. Krävdes mycket mod för att åka den och vi klarade det! Stolta kan vi lugnt säga att vi var! Bara några sekunder av sjuk höjd och speed men oj vilket sug i magen man fick. Kika in detta så får ni se! http://www.youtube.com/watch?v=xTNcnJS-a2M

"I cross all the lines and broke all the rules, and I did it all for you"


Nu är det lördag coch nu är jag ledig. Tog en springtur i värmen och svettades som en gris, kommer vara svårt att träna ute när det är såhär varmt. Såg att det regnade igår när Atletica gymnasium tog studenten, synd men det är ingenting som förstör studenten, man är lika lycklig och har lika kul ändå! Grattis till er!

Mina värdföräldrar kom nyss med en superöverraskning!! Jag berättade ju hur kaos det blev med mitt hår för ett tag sedan då vi gjorde ett försök med att färga det själva jag och Alisa... Nu har det ju börjat bli utväxt igen och dags att göra något nytt. Har haft sådan ångest med hur jag ska göra och vill verkligen färga det hos frisören men jag har inte råd. Så då har tydligen min värdmamma och värdpappa diskuterat och kommit fram till att dom vill ge mig ett frisörbesök!!!!! Som tack och uppskattning och för att hjälpa mig med mitt "problem". Så OTROLIGT snällt och jag kände inte att jag kunde ta emot det men dom insiterade. Så nu är det bara att boka frisörtid och hoppas på att det blir bättre än förra gången!



TGI Friday


Fredag!!! Ja äntligen. Fast veckan har varit skön och gått väldigt snabbt men det är ju alltid kul med helg. Jobbar imorgon bitti så blev ingen utgång ikväll som för vissa andra (hoppas dom skakar loss på Lavo) men jag hade en grym kväll!

Bil till Stratford, visning av sjukt gammalt och äckligt hus, middag på italiensk restaurang och ett glas vin på en irländskpub. Nu ska jag sova gott.


Rubrik


Igår så satt vi ner med kalender och kollade ut tiden som är kvar. Det är inte långt kvar alls och det kommer bara flyga fram så står jag där, sista dagen som au pair och ska på roadtrip i Kalifornien. Vadå blandade känslor?!

Men iaf, den 22 juni så är det ju Midsommar. Svenskarnas största högtid. Såklart måste den ju firas även fast man är i ett land där dom inte har någon aning om vad det är för något. Tur att det är sjukt många svenskar som ändå bor här borta som tagit sig i kragen och sätter upp världens firande i Battery Park på Manhattan!

Jag kommer få sluta tidigare på fredagen så att jag kan åka in till ctiy och sen så blev det så att jag är jag ledig på lördagen så att jag kan vara ute och fira hela kvällen och natten! Ohh vad jag längtar!!

Min fina Alice kommer vara där då också! Saknade vän!


STUDENTEN


1 juni 2012, exakt ett år sedan jag tog studenten. Vad tiden går fort, galet!

Den dagen, för ett år sedan var den bästa dagen hittills i mitt liv. Känslan var obeskrivlig!

Och jag hade en massa äventyr att se fram emot, ut i världen och uppleva saker. Och det kan jag ju lugnt säga att jag har gjort.

Kan ibland sakna gymnasiet, var ju sjukt kul ändå. Men alla minnen och erfarenheter därifrån kommer jag alltid bära med mig!














Fin torsdag


Hade väldans mycket energi imorse och gick ut för en springtur innan frukost, sen blev det dammsuga bilen, bokjakt på bibblan, fedex, solning och bokläsning i parken och sen hämtning av barn.

Eftermiddagen och kvällen blev också väldigt chill med försäljning av saft på gatan, lek i poolen hos grannen och sen grillat till middag.

Nu ska jag prata med vf om midsommar och sen ska jag kolla på avsnittet av so do you think you can dance som jag missade igår eftersom jag hängde lite på stranden igen med J. Lite naturgodis på det också och det kan inte bli annat än awesome!


RSS 2.0