Lite tankar såhär en fredag


Det är fredag och jag är fortfarande sjuk. Inte kul såhär när helgen är här. De enda planerna jag har för helgen är att åka till ett stort outlet i New York imorgon, sen får vi se vad helgen erbjuder.

Pratade med familjen på skype när de satt hemma och åt lasagne och skulle ha fredagsmys. Hade varit rätt underbart att vara hemma hos dom just nu.

Och igår var det Atleticas skiva vad jag förstod efter alla statusar och bilder på fb. Såå avundsjuk jag är, jag ville också vara där och jag vill också ha en skiva.

Jag har också riktigt tänkt på hur märkligt det kommer kännas att allting är på svenska när jag kommer hem. Är så van nu med att allt på tv:n är på engelska, allt på radion är på engelska, lektionerna och alla klasskompisar pratar engelska, pratar bara engelska hemma och pratar bara engelska med några av vännerna.
Men hemma så kommer det bara att pratas svenska hela tiden. Det är tråkigt för jag gillar verkligen engelskan.

Och tatatatataa.... trumvirvel... Fick en jättekul nyhet imorse!!! ALISA FÖLJER MED PÅ DEN SISTA MÅNADENS RESA!! Ghaaa det kommer vara så grymt bra! Så underbart roligt!










Friday night lights



Det är säkert många som tycker jag är töntig som håller på och tjatar om den här serien hela tiden man jag kan inte sluta säga hur obeskrivligt bra den här serien är.

Jag såg precis klart sista avsnittet på den sista säsongen och jag är mållös. För det första är det sjukt bra handling på den, amerikans fotboll i en liten stad i Texas. Sen hur den är gjord och skådespelarna i den.
Det är helt enkelt en serie som är ett måste att se.


utcheckning för dagen


Det blev en rätt så fin eftermiddag endå även fast det var jobbigt med förkylningen. Min värdmamma kom hem från business trip med presenter så William blev överlycklig och solen kom fram och det blev upp mot 20 grader.

Nu dunkar det i huvudet och näsan är omöjlig att andas ur. Så ipren, nässpray och te blir det nu framför datorn som ska visa filmen The Notebook. Som jag har längtat efter att se den igen.

Försökte fånga min mysstämning lite på bild men vet inte om det blev så lyckat.






Känner mig som det dåliga vädret utanför fönstret


Det regnar och åskar ute idag och inne i min säng ligger jag med en näsa som känns som regnet som faller ner och ett huvud som känns som åskan som bullrar.

Hade en jättejobbig natt där det inte blev så mycket sömn. Har haft en dag där det har blivit en väldigt massa sömn och desperate housewives tittande. Det är hemskt att inte känna sig frisk här, eftermiddagen ser fortfarande likadan ut med jobb och allt. Jag vet inte riktigt hur jag ska orka med det.

Vårt hus kunde ha brunnit ner idag


När jag kom hem efter att ha hämtat upp William efter skolan så luktade det sjukt mycket rök i huset. Det luktade mycket där jag har mitt rum men jag kunde inte se något. Jag kollade runt på den våningen men följde efter lukten upp till Williams rum.

Där står ena lampan till ödlans bur nere på byrån som är gjord av trä.

Lampan hade som smält fast och smält igenom byrån och var nästan nere i Williams låde full med kläder. Jag tar upp lampan så snabbt jag kan och hade jag varit några minuter senare på att upptäcka det så kunde hela byrån ha tagit eld och spridit sig ut till resten av rummet, vidare ut i hallen och tillslut sätta hela huset i eld!!!

Min värdpappa fick världens utskällning av William när han kom hem. Det var nämligen han som hade glömt lampan nere på byrån och en liten leksak till William hade hamnat under och var helt bränd. Så en ledsen William, en helt förstörd pappa och en chockad sara hade vi här under eftermiddagen/kvällen.


Grupparbete


Nu har det indelats grupper i klassen som vi ska göra vårt stora grupparbete i. Inte så nöjd med gruppen om jag säger så... Hade hoppats att hamna med ett gäng sköna amerikaner men hamna i en grupp med fem au pairer och en gammal tant.

Har gått runt i Alisas keps hela dagen idag igen, var idag jakt på ett silver schampo för att få bort de gula tonerna med det gick inte så bra det heller.

Från och med nu är jag en äkta Yankee fan bara så att alla vet!


Hårfrisör jakt


Måndag och det ända jag hade planerat för idag var att fixa mitt hår. Gick inge vidare.

Visade sig att de flesta av hårsalongerna i Darien har stängt på måndagar av någon konstig anledning. Det är ju då dom behövs som mest efter en helgs dumma idéer...
Hittade tillslut en som hade öppet. Tog av mig kepsen som jag fått lånat av Alisa och dom fick nog en smärre chock där bakom kassan. Kunde se hur dom försökte hålla inne skrattet dom jävlarna.

Tjejen som jag pratade med föreslog dels att "färga i en utväxt" eller lägga i några bruna slingor i det för att tona ner det ljusa. Det skulle kosta 200 dollar!!! På nåt sätt övertalade hon mig och så desperat som jag var så bokade jag en tid för 30 minuter senare.

Tur att det var rätt lång väntetid för då gick jag ut och såg att det låg en annan salong dörren bredvid. Svängde in där bara för att få lite jämförelse med priset. Och TUR var det för kvinnan där nästan förbjöd mig att göra någonting överhuvudtaget på minst två veckor för mitt hår är alldeles i för dåligt skick att det skulle kunna ramla av om det las i mer färg i det nu. Så inte tvätta håret med schampo mer än två gånger i veckan, ingen hårfön eller platttång, ingen färg - ingenting.

Just stuck in there.


There's gold in the garbage


Det blev först shopping nere i Soho.

Sen strax innan tre tog vi subway uptown och Johanna lämnade oss för att möta upp hennes syrra med pojkvän som kommer vara här på besök ett tag. Jag och Alisa begav oss till 23 st Lexington ave där det var en helt ny upplevelse vi skulle få erfarenhet av. Det var kyrkbesök på gång.

South African tjejen tipsade om detta och det var helt klart en GRYM upplevelse. Vi hade ingen aning om vad det var och vad vi skulle förvänta oss. Men jag kan säga att vi båda var helt stumma av förvåning och det var så sjukt häftigt. Det var som en liten konsert typ med sjukt bra musik, en "präst" som var riktig rolig så man skrattade högt och hängde med på att han sa.



I kön in till kyrkan



Inne i kyrkan


Söndag


Nu är det söndag och det har inte varit något festande den här helgen. Idag blir det en heldag inne i New York och det var väldigt längesen nu som vi åkte in till New York på morgonen.

I fredags blev det kladdkakebak hemma hos Johanna. Det blev kladdkaka med alla dess tillbehör, film och mys med flickorna Johanna och Alisa.

Igår jobbade jag fram till ett sen hängdes det med flickorna igen och som sagt lite katastrof med färgning av hår. Men blev det Sushi X till middag och en väldig rolig bilväg hem. Sen blev det filmmys med Johanna, Avatar. Sjukt vad bra den filmen är.

Jag behövde en lugn helg.

Nu ska jag äta klart mina vofflor och sen gå till tåget. Bye!


Våffeldagen


Om jag inte har tagit fel så är det väl våffeldagen hemma i Sverige idag. Jag har berättat om det för min värdfamilj och imorse när jag gick upp så sa min värdpappa - "happy waffleday"

Så dom och jag äter vofflor till frukost idag. Amerikanska dock men det är ju bra det med!


Inte bra, verkligen inte alls bra


Köpte färg igår som jag skulle använda för att slinga mitt hår. Ville bli av med utväxten.

Alisa började hjälpa mig att dra ut hårslingor ur hättan jag hade på mig men tålamodet från min sida tog slut rätt snabbt. Skulle ju ta en evighet. Så velingar fram och tillbaka om hur vi kunde göra istället tåg fart och en idé var att bara kladda i färgen i botten. Lät inte som en bra idé men det kunde ju inte bli så mycket värre än vad det redan var som mina vänner så fint argumenterar för.

Värre blev det.

Men Ingen utväxt har jag längre. Inte minsta mm. 

En blandning av gult, vitt och lila är det också.  

Vad ska jag ta mig till??!?!?!

Jag älskar när man ser...


Träden blomma
Folk ute i trädgården och fixar
Barn lekandes utanför huset
Folk som åker longboard
Baseboll matcher
Pappa och son som kastar football till varandra
Folk som springer och tar promenader

och alisa och johanna som är här nu. Lördag dag och vi får se vad fötterna tar oss.

Rollerblades och 80-talsmusik


Först måste jag bara skryta lite igen, vi hade 29 grader celsius igår. Japp ni hörde rätt. Helt okej va?!

Så när William var på kör igår eftermiddags så tog jag mina rollerblades, som jag fått låna av min värdmamma, ner till stranden och skulle åka runt lite tänkte jag. Det var mycket svårare än jag trodde. Har inte stått på ett par såna sen jag åkte med min kusin Lovisa ute på munsö vilket var kanske typ 9 år sedan om inte mer..

Snubblade runt lite på parkeringen först och använde bilen som stopp eftersom bromsen inte ville vara på min sida. Sen satte jag på ipoden och stoppade in hörlurarna i öronen och begav mig ut på vägen. Det var kul!
Ojämn väg var också lite kul, kittlades sjukt mycket under fötterna så jag nästan skrattade högt av det. Måste sätt kul ut.

Riktig gammal 80-tals dänga kom på också när jag åkte där i solen. Då måddes det bra.




JAAAAA!!! så glad!


Igår berättade Johanna världens bästaste nyhet: Hon följer med på resan i september!!!! Hur överlycklig blev inte jag då! Helt sjukt vad kul det kommer bli, åh johanna vad glad du gör mig.

Och glädjen fortsätter: Syster Malin följer med också!!! Det här blir hur bra som helst! Lycklig tjej här borta nu.


We are Young


Solen är tillbaka!!! Sitter ute på baksidan och lyssnar på fun: we are young. Sjukt bra låt och sjukt skönt med sol som värmer. När jag här den låter kommer jag förresten alltid tänka på detta tillfälle:



Jag måste bara berätta vilken film vi såg i tisdags, 21 jump street. Helt galet rolig film. Oj Oj OJ, vad vi satt och skratta. Kunde inte sitta still ibland och kissade nästan på mig för jag skrattade så mycket.

Ikväll kommer vapendragaren Johanna över för filmmys. Trevligt!


zombie varning idag


Usch vad trött jag är idag. Sömnen har inte varit på min sida den här veckan och min kropp orkar knappt hålla sig uppe vad trött den är och ont den gör.

Det har varit molnigt idag, men sjukt varmt ändå. Det är väldigt kvavt i luften. Känns som luften i spaninen.

Sökte runt på flygbiljetter till San Fransisco som jag vill åka till på min sista resemånad. Jag vill flyga dit, hyra bil och köra runt i Kalifornien och till Grand Canyon. Jag har redan kollat upp en super rutt och bra pris på flyg och bil. Problemet är: vem ska jag resa med?!
Jag har stora syrran som förhoppningsvis hänger med men hon går ju aldrig att få tag på. Sen har jag mina vänner Alice och Sanna som var au pairer också men som är hemma nu men har inget rakt svar där heller. Inte ens Johanna vet om hon ska med eller inte. Jag vill bara veta nu så det kan bokas och börjas planeras. Jag är så sjukt jäkla TAGGAD!!!

Lektion


Idag var jag tillbaka i skolan efter förra veckans spring break. Vi fick tillbaka provet som vi gjorde veckan innan och det gick bra. Jag fick 90 av 100 vilket är ett A, wihoo!

Jag vet inte om jag berättade att min lärare tog undan mig lite efter förre lektion för han ville ställa mig en viktig fråga. Han ville ha en tjejs åsikt och han tycker jag är en smart och ärlig tjej så han ville höra min. Frågan var om han borde sluta som lärare eller fortsätta med det. Om jag skulle säga att han borde göra någonting annat så skulle han sluta direkt.. nej nej. ingen press. Men jag var ärlig och sa att han är en väldigt bra lärare, för det är han. Då ville han höra vad det var som var bra och massa. nej nej, inte alls bekräftelsebehov.

Idag tackade han iaf mig och han var väldigt tacksam över min åsikt.


bilder från helgen





































Då blir man glad


Igår så kramade William om mig och sa att han önskade att jag var hemma med honom under helgerna.

Jag fick en förfrågan om lite extrajobb i söndags. Vi har en granne med en liten bebis på bara några månader och en tvåårig liten kille. Mamman behöver ibland åka iväg på korta ärenden på dagen, till exempel åka och handla och då hade hon frågat min värdmamma om jag kunde ställa upp och passa barnen under tiden. Det låter väldigt mysigt med så små barn men jag har inte så mycket erfarenhet av bebisar så jag är lite osäker. Jag måste fundera på det men det skulle kännas bra att ställa upp och hjälpa till.


Smile


Igår var det en väldigt fin dag men samtidigt hemsk. Det var Rikards sista dag så ett tungt farväl blev det. Fast också ett "Vi ses snart", har ju både mina sköningar Rikard och Alisa nere i Nörrköping så blir en trip ner dit när jag kommer hem!

Det var helt otroligt bra väder så vi hängde på beachen i Greenwich, och tog sen en lunch ute i solen. Det var riktigt härligt och det är kul att man träffar så härliga människor här. Alla vänner betyder så mycket och det är mestadels det som gör livet här så bra.

Sjukt vilken bränna jag fick också. Det känns som att mina axlar ska brinna upp. Kolla in brännan jag fick efter min klocka på handen. Snyggt är väl det rätta ordet!?...














oj oj oj


Nu är jag hemma efter helgens bravader. Har inte varit hemma i mitt hus sen i fredags. Har alltså bott hos Johanna under helgen. Har varit väldigt härligt och mysigt!

Utgång i både fredags och lördags blev det. Båda två inne i NY så det känns i kropp och huvud nu.
Fredagens utgång blev kanon. Gick till Gransevoort park ave rooftop, samma hotell där tydligen kardashians har bott. Inga kändisar såg vi dock men in i vip rummet blev vi bjudna och det blev dans och riktigt bra party där inne. VI har nu även hittat världens bästa diner som har öppen 24/7 nära Grand Central - PERFEKT!

Gårkvällen började bra med middag på hard rock cafe tillsammans med Dani och Rikard - så himla kul att se dom igen! Sen gick det utför. Åkte till klubben Griffin som var första och absolut sista gången vi gick till. Inge ställe för oss. Så jag, johanna och alisa tåg sista tåget hem och gick och la oss när det fortfarande var mörkt vilket var rätt skönt.

Kan inte lova några bilder från helgen för av någon anledning så blev det helt otroligt fula bilder....

Rubrik


Dålig uppdatering den här veckan.

Men nu är det helg och det är min lediga helg, så himla skönt och bra för nu är det massa planer på gång.
Ikväll kommer våra saknade boys hem, Rikard och Dani som har haft det skönt på sin sista resa. Men nu över helgen är dom tillbaka i Connecticut och det ska festas och ha så jäkla kul.

Jobbigt att säga hej då till dom bara, men det ska vi inte tänkta på nu!

Just nu blir det Thaimat med Johanna och sen iordningsfix tillsammans, Wihoo!

Onsdag


Nu har magarna fyllts med middag och nu ska jag göra mig hemmastadd nere i soffan och drömma mig in i friday night lights. Jag är så sjukt jäkla trött och huvudvärken vägrar att släppa. Jag tror att det är min syn som blivit sämre men jag tänker inte gå till optikern och betala 160 jäkla dollar för det.

Trots tröttheten och huvudvärken så har det varit en fin dag. Stenhårt pass på gymmet, lunch ute i solen, och promenad med en ny tjej. Hon är en au pair från South Africa och bor bokstavligen talat bara 20 m ifrån mitt hus. Riktigt bra för trevlig var hon!

Sen vill jag bara skicka en extra tanke för alla studenter där hemma. För usch vad kul det var. Om jag kunde spola tillbaka tiden och få uppleva det igen skulle jag göra det tusen gånger om. Vilken känsla det var!


Jag klagar inte


Veckan har börjat bra. Vädret är helt underbart, och vintern har nog inte tänkt komma i år. Tack säger jag för det, jag klarar mig utan. Igår stod det 80 f på termometern vilket är typ 25 grader celsius, och det är bara Mars!!!  Min värdpappa skrattade åt mig när jag sa att det är som en bra sommardag i Sverige. 

Igår blev det äntligen lite shopping, jag har varit duktig på sistonde och inte köpt någonting och sparat en hel del. Men nu behövde jag fylla på med lite vårkläder. Löjligt vad glad man kan bli över att fylla på med nya kläder i garderoben.



Igårkväll blev det bio också. Såg John Carter. Han är ju inte dåligt snygg så han gjorde filmen rätt bra ändå.



Nu ska det iväg till gymmet och köra "body works plus abs" passet. Hej svejs!


Rivers flows in you


Utgång i NY blev det igår med limoåk, dans på Tenjune och frukost på suger bowl kl sju innan vi åkte hem för att sova. Idag har det hängts med Johanna och Alisa. Super härligt väder har det varit idag så njutning av solen och ätit på sushi X har vi gjort. Skrattat en hel del och haft det bra.

Här är lite bilder.



































En liten uppdatering


Nu är det fredag och veckan med halvdagar är över. Det har varit en väldigt fin vecka med strålande sol och värme upp mot 20 grader!! helt skjukt.

William fick nytt bälte i karaten i onsdags så all träning som vi har hållt på med har gett resultat. tack gode gud för det för oj vad vi kämpar med det. Skönt att jag fick ett STORT tack för det iaf.

Igår träffade vi Johannas och hennes kids på lekplatsen, det var mycket bra. Lite halvbra med två super tävlingsinriktade och dåliga förlorare leker bara...

Jag hade Midterm igår på lektionen. Ett 50 frågor stort prov som jag tyckte gick rätt bra, svårt att säga dock får helt enkelt se hur resultaten blev efter springbreak som är nästa vecka (alltså inga lektioner nästa vecka)

Nu är det helg och kvällens planer är att det blir mys hemma hos Johanna med Daniella som det känns som det var en evighetsen man såg. Det ska bli riktigt mysigt, tydligen har Johanna en överraskning till oss. Mycket nyfiken tjej!

Imorgon blir det jobb på förmiddagen, sen är det rätt så oplanerat. På något sätt så blir det iaf NEW YORK. Antingen utgång på lördag eller heldag med shopping och sevärdheter på söndagen. Riktigt gott.






Dålig på att baka i USA


Måste berätta om hur det gick idag när jag och lillkillen skulle baka den svenka populära mockarutan/kärleksmumsen... Allt gick väldigt bra och vi blandade allt, hade till och med vaniljsocker och bakpulver vilket var toppen. Kakan åkte in i ungnen och NEJ! Det smälta smöret som egentligen skulle vara i smeten låg fortfarande kvar i skålen. Bra gjort Sara. Så det blev rätt torra men ändå helt okej kärleksmums.

Första gången det skulle göras Chokladbollar fick jag för mig att ha i egg också. Så har ingen aning om vad som hänt med mina bakkunskaper här borta...

Nästa utmaning blir att göra ryttarkakor. Mums vad gott!


Tisdagsbio


Har skrattat av mig en hel del nu under kvällen. Vi var och såg filmen Wanderlust och jag kan säga såhär, en av de sjukaste filmerna men helt galet vad rolig den var. Så folk, gå och se den!




Och förresten, nu när det har gått ett halvår och allt så kan jag meddela att jag redan har hunnit gått och sätt 19 filmer på bio. Några riktigt bra och några helt värdelösa. På trailerna som visas nu verkar det som att det kommer bli en vår och sommar full med massa bra filmer så får se hur många filmer jag kommit upp i när hela året är slut...

SEX MÅNADER I USA


Nu har dagen kommit, halva tiden har gått och halva tiden kvar. Halvlek skulle man kunna säga.

Det är en sjuk känsla när jag tänker på att det var ett helt halvår sedan jag sa hej då till alla kära där hemma och tog flyget över Atlanten. Nu har jag levt och jobbat med min familj i 6 månader och jag har 6 månader kvar. Det har redan gått hur snabbt som helst hit till denna punkt och det kómmer bara att gå snabbare nu resten av tiden. Men oj vad jag försöker njuta hela tiden och varje dag innehåller alltid något bra.

6 månader kvar, I can do this!


<3


Jag kom nyss hem från en trevlig måndags-starbucks besök och jag fick en mycket fin överraskining när jag kom hem:

Ett väldigt fint och hjärtvärmande brev från min älskade farmor.

Tack så jätte jätte mycket farmor för dina tankar och händelser som du fick med i ditt brev, det kändes så skönt att höra ifrån dig. Jag saknar dig så enormt mycket! Jag lovar att ta hand om mig och vi ses om bara 6 månader nu. Massa kramar och pussar tillbaka!

Love you <3

Helg i Manhattan och Brooklyn


Det blev en riktigt bra lördagseftermiddag inne i New York Manhattan tillsammans med Johanna. Vi strosade runt och bara njöt av det fina vädret och den underbara staden. Det blev middag på "gluten restaurangen" på Bleecker street och efterrätt tvärs över gatan. Rakt över Manhattan Bridge tog vi sedan taxi till Brooklyn där det blev förfest i "brooklyn finaste kvarter" igen.

Upplevde sedan för första gången en riktig amerikans barupplevelse och sen blev det drinkar och dans på Veranda.

Inget sista, första eller nästförsta tåg blev det , utan det blev tillbaka till andra sidan bron och söndagen spenderades i Brooklyn.

Riktigt trötta tjejer åkte hem med 4pm tåget och även fast vi hade sovit under natten så kändes det som att kl var 7 am på morgonen och dags att gå och lägga sig. Men nej ingen sömn, utan det blev myspys hemma hos Johanna. Färgning av hennes hår, Ben & Jerry's och Hangover 2. Inte dum söndag tycker jag inte. Inte dum helg heller förresten!




































Ögon som glittrar, läppar som ber


Nu är det lördag och förmiddagen har varit väldigt skön. Det blev frukost med familjen på suger bowl och sen utfärdades det en massa ärenden och jag höll ett passande öga på William.

Nu är det planer på att snart åka in till städernas stad New York och njuta runt. Förhoppningsvis middag på favvo restaurangen. Ikväll blir det party party med bland annat dessa sköna pinglor!


Melodifestivalen och Markoolio


Johanna kom över och det blev en massa catch up eftersom vi inte setts "sen i tisdags"... Blir ju johanna sjuk om jag inte får se dig på mer än två dar.

Och eftersom vi är här i USA och missar melodifestivalen helt nu som pågår hemma i Sverige så får vi hålla oss lite uppdaterade på YouTube. Jag säger bara det.. vad gör Björn Ranelid på scenen och skämmer livet ur sig för? Och Sean Banan verkar helt glömt bort att det är ungar som också kollar på programmet men shit vad skön han är. Loreen får två tummar upp. Danny får två ner. Charlotte Perrelli kan ju också sluta att skämma ut sig nu, hennes melodifestivals karriär var slut för längesen.

Någon som skulle göra succé dock är Markoolio. Blev YouTube surf på honom också av någon anledning. Hade glömt bort många av hans låtar och videos. Kunde ju nästan ha dött utav skratt var klockrena dom är.


I mitt hjärta


Det är en konstig känsla hur någon som är så nära är så långt borta. Flera timmar och flera mil bort. Men så nära intill hjärtat.

Jag hade ett efterlängtat skypesamtal men min käraste Gullunge idag. Det kändes riktigt bra.
Jag saknar dig, jag saknar oss <3



Massa kärlek till dig Malin

JAAAAAAAAA!!


Äntligen efter mer än två månader känns det som så har min förfrågan om den fjärde säsongen av friday night lights kommit fram. Så till bibblan blir det idag och hämta upp min älskade football serie.

Fast först blir det simning på gymmet och sen lektion på Collage.


RSS 2.0