NU BÖRJAR DET!!

 
OjOJOJ, helt sjukt jag kan inte fatta det!! Idag är dagen vi väntat så länge på. Vår resemånad börjar!! Jag och syster sitter nu ihop packade hemma hos mig i Darien, kramat om min värdfamilj som jag inte ser nu på en månad. Om 40 minuter går vi ner till tåget som tar oss in till grand central, möta upp johanna och alisa och sen buss till flygplatsen. Whoooop Whoooop. Taggade brudar!
 
Första stoppet blir San Francisco.
 
 

Tjolohooopp

 
Syrran hade en riktig bra dag inne i City då det hade shoppats på fifth avenue och ätit chipotle i central park.
Införskaffat maskots till oss för roadtripen hade dom gjort också inne på "Build a bear".. hahah
 
För oss här hemma blev det en bra dag också. Efter vi slutat drog vi iväg till Cosco där det kollades på enorma flingpaket och cheeseballs.. sjuk butik ju. Boken fifty shades of grey köpte jag som jag tänkte kika igenom nu på resan.. undrar om den är så bra som alla säger.
 
Johanna tog tag i vad hon har funderat på så länge nu. Av med det långa håret och HUR SNYGGT SOM HELST BLEV DET! Riktigt coolt. Tack till syrran som är världens bästa frisör.
 


Oreo bilden är för dig lillsyrran..



I love you always forever

 
Så i måndags kom syster Malin hit. Det blev ett tårfyllt kramkalas på tågstationen när hon hoppade av här hemma hos mig. Känns så kul att ha henne här, presentera min familj som jag har bott med hela året, mina vänner och min stad där jag levt. Idag har hon åkt in till NY tillsammans med mina vänner som ska med på roadtripen.
 
Jag blev lämnad kvar hemma med jobb. Men bara idag och imorgon kvar sen har jag också semester. Jag kan inte riktigt förstå det. Går hur bra som helst med den nya au pairen, Emma. Supergo tjej. Kommer gå kanon.
 
Har idag bakat jordgubbstårta som jag ska bjuda på imorgon, och gjort min värdmammas födelsedagspresent. I eftermiddag blir det fotbollsträning för W. Jag hoppas på att han har nya tränare...
 
Och juste, kommer med en reseplan för roadtripen senare för er som är intresserade!!

Morrn Morrn

 
Inne på den sista veckan nu. På fredag drar vi iväg till Kalifornien. Så sjukt taggad!
Igårkväll blev det en riktig mysig kväll med god mat och goa vänner. Johanna, Elrie och Elisabeth var här och så var det ju jag och Emma den nya au pairen, och sen värdfamiljen.
 
Nu har syrran landat på flygplatsen så om bara några timmar är hon är!

If this love only exist in my dreams, don't wake me up

 
Söndag morgon och jag har sovit gott inatt. Kom hem rätt tidigt från igår kväll, kröp ner i sängen vid två tiden och vaknade nu för cirka en timma sen. Källaren är rätt mys ändå.
 
Idag ska jag fixa rätt mycket saker inför resan och inför mitt avsked härifrån. Det är saker som ska skrivas ut, musik som ska laddas ner, roadtrip listan på ipoden ska fixas och avskedspresenter ska göras klart.
 
Ikväll blir det stor barbeque här hemma, typ avskedsmiddag för mig och en välkomstmiddag för Emma. Så några vänner kommer över och mina värdföräldrar bjuder på förrätt, huvudrätt och efterrätt. Så gulligt av dom, ser väldigt mycket fram emot det.
 

"Tvillingarna" från Ryssland

 
Igårkväll blev det ett kärt återseende för vår Alisa som har besök av sin bror nu i veckan. Så himla kul för dom!!
De två syskonen, johanna och jag åt middag på Hard Rock Café i City och heeeelt sjukt vad det ska vara gott. Mat, drinkar och skratt. Fina syskon och en riktig bra kväll.
 

Ain't no mountain high enough

 
Igår var det en stor dag för oss alla. Emma, den nya au pairen kom till oss och det har gått strålande. Blev "fiskande" vid lilla sjön i parken och bibblan, senare middag på Post Corner Pizza.. min sista gång där. Har blivit många middagar där under året och jag kommer faktiskt sakna det.
 
Nu lördag har det varit en förmiddag med massa bilåk hit och dit och visat de flesta ställerna i Darien. Vofflor till frukost som vanligt på lördagar, min sista voffellördag också. njöt lite extra. Känns konstigt att allt är "sista gången" nu.
 
Ikväll blir det middag i New York. Ser jag väldigt mycket fram emot!
 

Update

 
Så nu till en liten uppdatering.
 
Dagen har varit fin med playdate ute i solen och bakning av chokladbollar.
 
Mitt rum är nu helt urtömt och städat ut i minsta lilla vrå. Jag har fått upp extrasängen och sover här nere i källaren inatt.
 
Har fått en mycket mycket uppskattad present från mina värdföräldrar som tack för året och som för min 20 års dag som är om bara två veckor.
 
Det har varit glassätande och planering för resan ikväll tillsammans med Johanna och Alisa. Hotell bokat i San Diego och flyg bokat till HAWAII, Herregud vilket lyckorus!!!!!
 
Mitt amerikanska kort är nu spärrat för banken tror någon har tagit mitt kort, så måste ringa dit och öppna upp det..
 
Tror jag är klar med mitt CV som jag måste börja skicka ut. Vart ska jag jobba.. tips någon?
 
Nu är jag svin trött och ska sova. Stor dag imorgon för oss alla. God natt.
 

STORA SYSTER

 
Snart ses vi!!! Herregud, jag pratade med syrran nyss och det var så sjukt att kunna säga "vi ses snart" om bara 4 dagar så är hon här tillsammans med mig! Jag är så obeskrivligt glad över det. Min underbara fina stora syster Malin <3
 

Bara idag kvar

 
Torsdag är här nu och jag hade en god nattssömn för sista gången i min stora sköna säng. Ikväll sover jag nere i bäddsoffan i källaren.
 
Det är min sista dag ensam med William idag. Jag vet inte riktigt vad jag känner. Kan inte förstå det. Imorgon får jag sällskap av den nya Au pariren och från imorgon tills på nästa fredag ska jag visa henne runt och hjälpa henne att komma in i alla rutiner.
 
Igårkväll blev det inget bokat för Hawaii.. det är får många fråger som vi måste få svar på innan vi kan göra något. Riktigt frustrerande är det men allt jobb nu kommer löna sig sen så det är bara att fortsätta söka runt. Och ikväll blir det en riktig planerar dag. Skypesamtal med syrran nu på dagen för att checka av allt för hennes resa hit på måndag, och sen ikväll planering med Johanna och Alisa för roadtripen. Helt sjukt att det bara är en vecka kvar nu exakt tills min sista dag som au pair och början på min drömresa!
 
 
 
 

onsdag

 
Grattis till Alisa som idag har avklarat sin SISTA dag som au pair. Härligt för dig vännen!!
 
Det har varit en chill dag och jag kom nyss tillbaka från en playdate som W haft idag. Vi var iväg till en ny anläggning dom öppnat upp i närheten. Det är en enorm, och när jag säger enorm så menar jag verkligen ENORM! Det fanns allt där inne: två ishockey rinkar, tennis banor, klättrings hall, studsmattor, gymnastikhall, stor pool för simning, en pool med vattenrushkanor och annat, gym och en massa annat på det. Helt sjukt. Hur nice skulle inte det va att ha ett sånt ställe hemma?! W är kvar hos sin kompis och jag ska plocka upp honom om cirka två timmar. Jättebra då har jag tid att göra klart min värdmammas present som hon ska få nästa vecka då hon fyller år.
 
Ikväll blir det So you think you can dance med Johanna och Elrie. Lite hawaii bokande kan man ju hoppas på också!
 
Sista natten i min säng inatt också. Sick.

Sjukaste känslan...

 
Jag packar ihop mitt liv här borta.
 
Ner i resväskan eller ner i sopporna åker allt som har varit mitt liv i ett år.
 
Snart ges det över till en annan person, som tar över mitt rum, min familj - typ mitt liv.
 
Hur sjukt är inte det?!
 
Men något som också är sjukt är att jag gjorde ju exakt samma sak förra året när jag kom. Då var det jag som kom och tog över rummet och skickade ner den tidigare au pairen i källarn. Herregud, Emma S jag förstår nu hur det känns. Jag har tillbringat hela kvällen med att rensa mitt rum, fällt någon tår och skrattat för mig själv av minnen som kommer upp av saker man samlat på sig. På onsdag eller torsdag - beroende på hur snabb jag är, flyttar jag ner till extra sängen nere i källaren och sen på fredag förmiddag kommer den nya au pairen som lustigt nog också heter Emma.
 
Det är så sjukt mycket jag måste få gjort tills innan resan och jag känner att det finns typ INGEN tid för det. Den här veckan är jag bara ledig två timmar under dagarna då W är på halvdagscamp, sen nästa vecka kommer vara full med att "lära upp" E och sen syrran som kommer till mig på måndag (JAAAAAAAA). Men har jag klarat av ett helt år med utmaningar så ska jag nog klara av två veckor.
 
 
Mitt rum är totala katastofen just nu. Vad ska sparas?! Vad ska slängas?! Vad ska med på resan?! Vad vill jag ha med hem men helt onödigt att packa ner?! Vad kan vara bra att spara till Emma av de saker jag inte behöver?! usch så många uttröttande frågor...
 
Ner med alla bilder och minnen. Jag gör plats för ett nytt år fullt med äventyr!
 
 
 
 

Söndag

 
Jag sov kvar hos fina Johanna igårkväll <3 vaknade imorse och drack O´boy, herregud vad gott det var!

Efter det gick jag upp till tåget och åkte in till city. Gick in i sportbutik och köpte yankees keps, promenerade ner till central park med musik i öronen och satte mig och väntade på Marina. Hon kom och vi köpte kaffe och satte oss i parken och bara catchade upp om allt som hänt på senaste tiden. Hon har ju varit en sväng till Sverige då hon åkte dit och överraskade alla - skön tjej!

Efter några timmars snack i parken kurrade magen och vi tog oss till grand central där vi mötte upp brooklyn kompisen John så blev det middag på Chipotle (oh älskade Chipotle). Mycket kul att träffa dom båda som jag inte sätt på länge och en mycket härlig söndag.
 
Såg mina värdföräldrar nu som jag inte har sätt på mer än en vecka och det var kul att se dom igen. Dom hade haft en riktigt bra vecka i England med min värdmammas föräldrar och det var kul att berätta om min vecka tillsammans med min familj.

Bara två veckor kvar här nu som au pair. Så sjukt jäkla konstigt!
 
 
Min nya keps. haha min egna keps som jag ska ha och inte bara för att dölja en misslyckad hårfärgning - som förra gången jag bar yankees...

RiffRaff

 
Bilder från fredagens legendariska utgång.
 
 
Lördagen var bakisdag och jag vaknade upp i min egna säng kl 3pm utvilad och för en gångs skulle inte jättebakis... Ensam hemma var jag hela dagen då min värdfamilj hade ett försenat plan från england. Flickorna, Johanna och Alisa kom och hämtade upp mig vid sextiden och vi åkte och köpte mat. Satt hemma hos mig och käkade sen vidare hem till Johanna där det blev filmtittande - The hunger games, andra gången jag såg den nu och jag måste säga jag tyckte om den mer denna gång. Den är fortfarande sjukt hemskt och det hann inte ens gå 30 min innan jag hunnit gråta två gånger men den är rikgit riktigt bra. Rätt skön dagen efter.

"Den sista utekvällen"

 
Igår kväll blev det utgång på högnivå. Trions sista utekväll i NY (för denna gång) och det blev en mycket lyckad kväll. Mina fina vänner Johanna och Alisa är bra grymma. Vi började kvällen med middag på en riktig mysig mexicansk restaurang i New Canaan sen musikdunk på tåget in till city där det blev dansa loss på Riff Raff och sen avslut på Veranda och diner som vanligt. Ansiktsmålning fick man på klubben så jag hade all färg i håret av slutet av kvällen och Johanna blev behandlad av folk som att hon blivit slagen för hon var helt röd i ansiktet. hahha. Men då är det bara att spela med och skrämma slaget ur taxi gubben...
 
 

Vi ses snart igen

 
Nu är jag tillbaka i Darien och familjen är på flygplatsen för att flyga tillbaka till Sverige. Det är inte lätt att säga hej då men nu är det inte jätte lång tid innan jag kommer hem så vi ses snart igen!
 
Det var en helt underbar vecka tillsammans i NY och vi har hunnit sätt och gjort mycket, njutit av fint väder, god mat och bara att ha varit med varandra. Jag har fått visa dom runt och lekt guide och jag har älskat att ha fått bott där inne tillsammans med dom. Här är några av alla bilder som tagits under veckan <3
 
 

Lördag

 
Idag är det söndag och jag har precis vaknat men igår var det måndag och det var en riktigt riktigt bra dag.
Vi vaknade upp rätt tidigt men utvilade och hade en mysig frukost på ett typiskt amerikanskt diner.
Jag tog dom sedan ner med Subway till Chinatown där vi sen gick vidare till Little Italy, Soho, Washington square park, Bleecker Street, Christopher Street, Hudson River och sen avslutningsvis middag på min favorit restaurang (den glutenfria) den fick två tummar upp av oss alla!!
 
En massa shopping blev det och vi var rätt ordentligt trötta på kvällen så vi avslutade med att njuta av våra inköp och bara ta det lugnt på hotellet med en omgång tecken. Jag och mamma förlorade... inte okej.
 

Kärt återseende <3

Familjen hade inga problem med att landa och de kom fram till Grand Central där dom möttes av en grinandes och överlycklig Sara. Så otroligt skönt och kul att se dom igen!! Lillebror är inte lika liten längre... fick en mindre chock när jag såg honom, haha.
 
Klockan 4pm var klockan när vi möttes upp och vi gick direkt till hotellet där vi checkade in och dumpade av alla saker i rummet. Ombyte av kläder blev det för dom som inte är vana med denna värmen... Sen ut på stan och uppleva NY. Oh härliga NY. Hur ska jag någonsin kunna säga hej då till denna underbara staden, får ont i magen bara av att tänka på det.
 
Vi gick bort till Times Square och kände hettan där, M&M's butiken och sen middag på NY bästa thai restaurang Yum Yum. Nu ligger dom total deckade i sängarna efter en lång resedag. Imorgon blir det mer upptåg på stan. Än en gång måste jag bara säga hur glad jag är att ha dom här!
 
 
Min fina pappa och stora syster Malin fattas bara och jag är ledsen att det inte funkade att ni kunde vara med nu också men ni ska veta att jag tänker på er och jag ser så himla mycket fram emot att se er snart också!

Stunden är inne!

 
Om bara några minuter ska jag gå ner till tåget för att åka in till stan och vänta på mina besökare! Lite otur med vädret har vi....storm och massa regn, många flyga har blivit försenade och inställda men jag har ingen aning om hur det gått för deras flyg, oh var nervös jag är. Jag ska ringa till flygbolaget och kolla. Men nu ska jag åka, förhoppningsvis är dom inte allt för sena. Jag hör av mig senare och berättar hur det går.
 

We are too attached to each other

 
Här sitter jag och är rätt nöjd med te och de sista avsnitten av HIMYM.
Mycket mysig kväll blev det tillsammans med min vapendragare Johanna. Jag har ju varit ledig hela dagen nästan så efter att Johanna var klar med sin dag så drog vi ner till stranden för att göra favorit i repris - smores.
 
Visade sig dock att det behövdes kol till grillen vilket vi inte hade men de löste vi med att leta pinnar och riva lite tidningspapper. Fungerade utmärkt. Så där satt vi och filosofierade lite och mumsade smores, riktigt nice. Självklart får jag nästan mer choklad och marshmallows på mig själv än i mig själv...
 
Åkte sen hem till mig för lite häng men nu har hon åkt hem och att inte se henne på en vecka nu kommer vara olidligt jobbigt. Och Alisa ska vi inte ens snacka om som jag sa hej då till förra helgen då hon har varit borta i North Carolina nu i veckan kommer jag inte ha sätt på två veckor!! Oh tjejer ni dödar mig!
 
Nu ska jag fortsätta med mitt te och underbara Barney, Marshall, Lily, Ted och Robin.
 

Check in

 
Torsdag och jag har packat min lilla resväska för veckan i NY tillsammans med min familj. Japp MED MIN MAMMA OCH TVÅ AV SYSKONEN!! Kan ni fatta? Jag kan inte fatta det. Herregud jag är så glad! Vid den här tiden imorgon är jag i New York City tillsammans med dom och jag kan faktiskt krama om min egen mamma vilket jag inte har gjort på mer än 11 månader. Att få visa syrran all sjuk shopping i den stora staden och få se brorsan igen som jag har hört växt så mycket. Jag kan minst sagt säga att jag är så lycklig just nu.
 
Blev lite skype med min kompis Felix tidigare idag och skype med den nya au pairen Emma som kommer hit om exakt två veckor. Japp så kort tid är det kvar för mig som williams au pair. Så väldigt konstigt.
Förresten så har fina Daniella nu åkt hem till Sverige. Hon lämnade oss här i connecticut för lite mer än en månad sen då hon åkte med sin familj till Canada, men nu är hon hemma igen och det känns ännu jobbigare nu när hon är ännu längre bort.
 
Hoppas du har det bra hemma nu vännen! Vi saknar dig en massa!
 
 
 
 

TACK TACK TACK!

 
Idag fick jag mitt efterlängtade paket från stora syster! Tack så jättejätte mycket! Nu kan jag äntligen färga mina ögonbryn och så fick jag en påse naturgodis med det också. Mums så gott. Haha det roliga var att hon skulle ha skickat det förrut förlängesen när jag skrev i bloggen att om det var någon som brydde sig om mig där hemma så kunde den visa det genom att skicka naturgodis till mig. Skönt att iaf stora syster tänkte på mig då<3
 
Jag mår bättre idag. Nästan helt återställd. Jag kunde ta sovmorgon imorse så det hjälpte men nu ska jag snart åka och hämta W från hans camp. Det blir en lugn eftermiddag med karate för honom och så kommer min värdmamma hem tidigt för att byta av mig. Jag är så tacksam över att dom är så snalla med situationen nu när jag varit sjuk. Jag får lite skuldkänslor av att inte kunna jobba men samtidigt kan jag inte hjälpa över att ha blivit sjuk och mina värdföräldrar vill inget hellre än att jag ska bli frisk nu innan min familj kommer hit. Bara två dagar kvar nu!!

Låg precis ute på gräsmattan i skuggan på en filt och lyssnade på musik och slumrade till. Hur skönt som helst.
 
 

Hej Hej från sjukstugan

 
Legat i min säng och försökt bli frisk hela dagen. Det har hjälp rätt mycket och jag mår bättre än vad jag gjorde igår men halsen gör fortfarande lite ont och huvudet dunkar så jag fortsätter att kurera med te, halstabletter, ipren, vatten, himym, sömn och varma duchar.
 
Menn tidigare idag fick jag den bästa överraskningen: underbaraste bästa Johanna kommer och knackar på min dörr med choklad och te. HUR BRA ÄR HON INTE?! Du gjorde min dag så mycket bättre och du gör mitt liv så mycket bättre <3
 

Mår sämre än sämst just nu

 
Förlåt för denna klagobomb som kommer att komma men jag mår sämst! Jag har gått och blivit sjuk såhär den sämsta tajmingen någonsin.
 
Igår natt kunde jag inte sova överhuvudtaget då huvudet kändes som det skulle sprängas, halsen var som att jag svalde en kniv varje gång jag svalde och jag varvade med att vara jättekall och av att svettas som en gris. På detta även mensvärk som plågar. Så imorse mådde jag inte bra men gick upp som vanligt för att göra alla morgonsysslorna. Under min lediga tid försökte jag få så mycket sömn som möjligt men mådde fortfarande piss när jag skulle hämta upp W från camp.
 
Eftermiddagen var en plåga och när vf kom hem kunde dom inte undgå och se hur jag mådde. Iväg skickad blev jag på en gång för att ta en dusch och gå och lägga mig för att sova. Imorgon ser dom till att W kommer till camp så att jag kan få sova ut och försöka att bli bättre. Jag får såna skuldkänslor av att inte kunna jobba och att jag gör det svårt för föräldrarna men oj vad jag avgudar dom just nu. För jag mår verkligen inte bra. Jag ska göra allt jag kan för att bli bra, måste vara helt frisk tills på fredag då en del av min familj kommer hit. Usch hur kunde detta hända?!

Söndag

 
En lång natt med en massa sömn var nödvändigt.
 
Idag är det soligt och varmt. Poolhäng hos Johanna är precis vad som händer hela dagen idag. Awesome!

The land down under

 
Det blev en kul kväll igår inne i city då vi hängde med Andrew och Luke i deras lägenhet på upper east side. Jag bara måste åka till Australien, så sjukt sköna människor som finns där.
 
Idag mår jag som förtjänat och somnade till hos frissan efter bara tre timmars sömn. Håret blev bra och det känns så skönt att fått det tillfixat. Jag och frisören pratade lite om färgning av brunt. Jag blev lite halvsugen. Men såna fall får det bli något till när jag är hemma igen. Vad tycks?
 
Om cirka en timma börjar jag jobba  och jag får sällskap av Johanna senare. Blir till att göra god Gino och bara slappa sådär härligt dagen efter.
 
 

Kings of Leon

 
Nej men hej Fredag! Kul att träffa dig igen, jag har saknat dig.
 
Jag är ledig imorgonbitti och ikväll blir det NY city tillsammans med tjejena. Har inte festat sen Miami och det känns inte helt okej. Blir kärt återseende också av två härliga australien dudes som jag och Alisa träffade där nere i bästa Miami, de har tagit sig upp till NY nu och det blir revanch på shotpong.
 
Imorgon har jag frisörbesök bokat. Usch. Jag ser fram emot det men samtidigt livrädd för hur det kommer gå. Lördagkväll blir jobb då värdföräldrarna ska på Broadway. Resten av helgen är oplanerad.
 
Men nu taggas det inför ikväll, lite jobb emellan men sen hem till Johanna och vidare till underbara NY.
 
 
oh miami.. jag vill tillbaka!

En sån där kväll man egentligen inte skulle ha rört sig ur fläcken

 
Så dagen har varit bra och en skön eftermiddag med William. Kvällen var planerad med "Alive" i Stamford (utomhus konsert dom har varje torsdag nu under sommaren) och allt var perfekt. Det blev inte så tidigt som jag hoppats och jag fördrev tiden med att snacka med Marina och med att kolla på HIMYM. Hade riktigt gött. Men så drar vi ut, dom i deras bil och jag i min. Massa folk och trafik, svindyr parkering, inträde och nästan ingen tid att vara där på grund av min curfew. Så blev nästan inte ens att kliva ut ur bilen innan jag bestämmer mig för att åka tillbaka hem. Johanna blev också osugen och jag skjussade hem henne. Så nu är jag tillbaka hemma men ska snart ut och säga hejdå till Elrie som åker på semester imorgon. Sen SOVA!!!
 
 
 

This is it

 
Jag blev klar med mig uppsats imorse!
 
Sen blev det lite pool hos Johanna och hejdå lunch för Katrin. Hon kom tillbaka från sin resemånad igår och flyger hem till Sverige ikväll. Så konstigt och tråkigt att hon åker hem.
 
Du är en grym tjej Katrin, vi kommer sakna dig!
 

1 Augusti

 
Vi är äntligen inne på augusti!! Vart tar tiden vägen? Snart är familjen här och i slutet av denna månad blir det cali. Förlåt om jag tjatar men det är mest det som snurrar runt i mitt huvud nu.

Igår kväll blev det tisdagsbio med Johanna, Alisa och Sabrina. Helt sjukt bra film som vi längtat såå mycket efter - Step up Revolution. Har den kommit ut i Sverige än? I såna fall gå och se den på en gång!
 
Jag hade som mål att bli klar med min uppsats idag, men blev jag det? Nej. Blev för uttråkad och trött av all text. Får gå på det igen imorgon. Jag fick istället lite rensning av kläder gjort. Det är en lång bit tills jag är klar kvar men jag gick igenom hela garderoben snabbt och fick ihop en hel kasse med kläder som jag inte vill ha längre (rättning - inte har plats med och måste slänga). Det gör lite ont att packa ihop alla saker. Börjar verkligen närma sig slutet.
 
 
slänghögen.

RSS 2.0