Motorväg förbjuden

Åh herregud!! Jag har nyss varit ute på lite äventyr. Jag skulle möta upp dessa två väldigt goa tjejerna Alisa och Marloes kl 12 för att äta lunch tillsammans. Min GPS sa att det skulle ta 15 min att ta sig till restaurangen som ligger i Norwalk. Men det blev istället nästan 40 min åktur runt om i hela jäkla staden. Jag blev upptvingad upp på motorvägen där jag egentligen inte får åka för mina värdföräldrar och jag trodde jag skulle skita på mig av rädsla. Inte för att det var så läskigt på vägen men jag hade ingen aning om var jag var! Till slut lyckades jag hitta ett ställe jag kände igen. Dom kom och mötte upp mig där så tog vi sällskap till en annan restaurang istället. Usch säger jag bara, skit gps som dessutom dog för att batterierna inte går att ladda i min bil...

Men jag överlevde och det var trevligt att äta lunch tillsammans även fast det inte hann bli så lång stund. Vi har dock planer på att ses ikväll igen för sushi och bio. Det blir kul!

Barnen har ledigt = extra jobb för au pairerna


Vet inte vad det är för högtidsdag idag faktiskt men det är ialla fall en dag då barnen inte behöver gå till skolan och det har innebarit att jag har varit med William hela dagen. Vi har haft mycket för oss: kollat på film, pysslat, åkt till ett Aquarium, ätit lunch, lekt ödlor, hittat en ödla i trädgården (William blev överlycklig och insisterar på att behålla den tills den dör), bakat den berömda svenska äppelkakan (utan bakpulver) och varit och sjungt i kyrkokör. Efter en heldag som denna kom värdmamman hem tidigt och jag har nu hela kvällen ledig.


 


Onsdag - mitten av veckan


Nu är det 2 och en halv vecka här hos familjen!! Igår var jag seg och idag är jag superpigg. Jag tog en springrunda direkt efter frukosten och det var väldigt skönt och lagom varmt väder för det idag. Nu har jag precis kommit hem från lite små shopping som jag har gjort på Target och Stamford mall, jag ska börja med ett projekt till mitt rum har jag tänkt... Jag mötte upp Rikard och Dani plus två nya tjejer i mallet, vi köpte mat och satt där ett tag. Skönt att komma ut från huset på dagarna.

Ikväll är jag däremot väldigt sugen på att ha en mysig filmkväll hemma i soffan. Det ska bli skönt. Ska se om William har lust att baka idag när han kommer hem från skolan, får då bli äppelkaka utan bakpulver eftersom dem inte verkar ha det i detta land.

Det rullar på



Schemat och dagarna har defenitivt börjat fastna nu och jag börjar känna av hur jobbigt det är att gå upp kl 7 varje morgon men det är bra att jag har börjat få in mina sysslor och så. Igår tog jag med William till lekplatsen där vi sprang runt i solen och hade svärdkrig. Och idag har vi sysselsatt oss med att lägga pärlplattor och gjort läxor. Det finns alltid något att göra med honom men det är inte alltid min hjärna och kropp orkar med att leka i flera timmar.

Igår kväll åkte jag till Starbucks efter middagen. Där jag träffade en hel bunt med andra au pairer. Varje måndag verkar det tydligen vara fullt på Starbucks så jag åker kanske dit igen någon gång för det var trevligt. Och ikväll är det Super Tuesday på bio så biljett för halva priset är inte helt fel. Ikväll blir det den nya filmen "Abduction" med skådisen Taylor Lautner som huvudrollen. Blir intressant att se honom som något annat än varulv.

Och sen ett litet meddelande till Catta som jag hade ett välbehövligt skypesamtal med idag. Jag saknar våra naturgodispåsar som vi alltid gick och åt från. Började att tänka på det när vi pratade ;)  


Och här är några bilder från helgen som jag har snått från Alice eftersom mina bilder på min kamera är hos någon annan nu...



Sanna, Daniella och Alice inne i New York i Söndags


Så blev helgen

Det blev en bra helg precis som jag hade hoppats på. Fredags kvällen spenderades tillsammans med Alice, två andra tjejer och två killar, alla Au pairer här i närheten. Vi satt på Crumbs ett cupcake bakery i Westport och sen något som kändes som fyllehäng på donken fast i helt nyktert tillstånd. Vi var nog alla lite för trötta för att kunna ha vettiga samtalsämnen...

Vid midnatt åkte jag och Alice hem till henne och sov i hennes himelska säng. Bra sovmorgon fick vi också, det behövdes. Vi började kolla på en film men magen kurrade för mycket så vi tog bilen till Pancakes House där vi åt en riktigt amerikansk frukost/lunch. Beachen i Westport var inte fel och det blev lite häng där ett tag och vi måste sett ut som riktiga turister när vi åkte runt i kvarteren och kollade på de palatslikande husen som är överallt. Jag hängde dräglande ut för fönstret. Jag gillade våra överröstningar mot radion med våra sångröster! Vi hann med mycket under dagen som tyvärr blev lite dyster ett tag då Alice värdmamma är en riktig besservisser men det blev bättre fram mot kvällen. You can do this girl <3

Ingen sovmorgon på söndagen då vi var hurtiga och gick upp redan vid sju för att ta tåget halv åtta. Synd att butikerna inte öppnade förän 11... Blev dock frukost i parken framför biblioteket där Carrie gifter sig i Sex and the City filmen. Coolt tycker jag. Det blev en del shopping och det var så kul att träffa Sanna igen! Bra personer som jag var inne med, vi hade kul. Rejäl humördämpning fick jag dock efter Hollister då jag märker att min kamera var borta. Den tillhör nu någon annan på New Yorks gator...

Men sammanfattningsvis var det än bra helg och planer för de två kommande helgerna är också på gång!

Och jag måste bara säga det igen, jag kan inte få nog av New York.




Planer för helgen


Fredag

Under min lediga tid på dagen blir det resa till IKEA med Emma och Daniella
Fotbollsträning men William
Förhoppningsvis middag ute med familjen på den superbra Pizzerian
Tåget till Westport för att ta en kvällsfika med Alice och två andra tjejer som jag aldrig träffat
Hem till Alice och sova över där

Lördag

Ta en skön sovmorgon
Hänga med Alice hela dagen
Sova över hos Alice igen

Söndag

Tidigt tåg till New York med bland annat Alice, Sanna och förhoppningsvis Olivia också
Shopping i New York
Picknick lunch i Central Park


Och sen finns det självklart gott om utrymme för spontana saker också...


Värmen är på igen



Har varit en sjukt het dag idag. Och idag har jag varit ute och haft en ganska förvirrande springrunda ute i området där alla vägar ser likadana ut. Men hittade tillbaka tillslut och kunde använda mitt superbra "träningsgummiband" jag fick i födelsedagspresent, Tack så mycket syster Malin och Rasmus!

Jag hämtade underbarnet William från skolan och han sitter och briljerar med läsning och skrivning under "snacks" tiden och det känns så himla bra att han lyssnar på mig och faktiskt gör det jag säger till honom att göra!

Igår fick han ett nytt "stripe" på hans gröna bälte i karate vilket betyder att när han klarar hans tredje stripetest om fyra veckor får han ett brunt bälte. Tror det är brunt i alla fall... Men efter varje stripe han klarar får han åka till leksaksbutiken för att välja ut en leksak. Så idag tog hans pappa med honom och mig för att köpa hans efterlängtade leksak. 

Det var jag som la han till sängs ikväll för föräldrarna var på möte på skolan. Han var super duktigt då också och jag fick höra mitt första "I love you" vilket kändes hur bra som helst! 

Han är go han den grabben! Och föräldrarna också, jag har haft tur som har hamnat i en sån bra familj!! 

                   

                                               Karate träning en gång i veckan

Back on track


Igår var en rätt tung dag men nu är det en ny dag med nya krafter. Kvällen igår var riktigt trevlig. Jag hjälpte min värdmamma med middagen som blev jättegod och sen kl nio blev jag upphämtad av Emma så åkte vi till Norwalk för att möta upp Alice och två andra au pairer. Vi gick på bio och såg filmen "I don´t know have she does it" och den var inte superbra men det var en mysig måbrafilm!

Idag på morgonen kom min LCC (min kontaktperson här i USA) hit till huset för ett litet möte. Men nu är jag ledig fram till kl halv tre så idag tror jag att jag ska ta bilen till Stamford mall och kolla runt lite i butikerna!

 


It´s okey not to be okey


Idag på min lediga tid såg jag på filmen "Into the Wild" som gjorde mig ganska depremerad. Jag kände mig nästan lika ensam och ute i det vilda som han bara att jag inte riktigt njöt av det som han gjorde. Det är svårt att hitta andra au pairer här i närheten, jag hoppas det blir bättre snart för det skulle vara kul att känna lite fler folk här borta.

Jag saknar er alla där hemma, jag börjar förstå nu hur långt bort jag verkligen är och hur ansrängade det här jobbet är. Jag är inte det minsta sugen på att åka hem och ge upp utan det är bara lite överväldigande just nu. Men underbara stunder kommer varje dag och bättre kommer det även att bli!!

En jättestor kram till er alla


Times Square



Nu har jag äntilgen varit där: delen av New York som alla pratar om. Nu har jag själv fått vara med på en bild framför allt. Det känns helt okej må jag säga.

Den första hela helgen här har varit riktigt bra! Jag var som sagt på utomhusbio i fredags och på lördag morgon jobbade jag mellan 7-10am sen var jag ledig. Då hängde jag runt i hemmet och gjorde inte så mycket förän pappan och william kom tillbaka från fotbolls matchen. Jag fick skjuss av min värdpappa till Alice i Westport. Så himla kul att träffa henne igen! Det blev några timtmar kändes det som på Starbucks och sen bar det av hem till Alice place - vilket hus! (typiskt amerikanskt) Alice jobbade men jag hängde där ändå. När de tre busiga killarna hade somnat var vi fria och det blev middag och film på stor projektorduk! Bra kväll, bra tjej!

Jag sov över och vi vaknade tidigt på morgonen. En bil med två au pairer från Österrike skulle komma och hämta oss 8am och skjussa oss till tågstationen. In till NEW YORK!
The Scavenger Hunt var ingen hit men kul var det att vara tillbaka inne i den pulserande staden! Mina fötter var helt slut efter dagen och plånboken en hel del lättare... Men åh vad det är värt det!

                   

Glädje



Jag njuter!

Det känns så märkligt att vara här och jag har nog inte riktigt fattat att jag är så långt hemifrån än men jag är så glad. Idag var min första dag här utan Emma, familjens tidigare Au Pair och det känns som det har gått riktigt bra. Förutom att jag glömde ta med en vattenflaska till fotbollsträningen idag, vilket gjorde upp en liten scen men det gick över ganska smärtfritt ändå.

Idag under min lediga tid har jag kollat på filmen "My sisters keeper" och jag grät floder. Sen gick jag ut för en timmes promenad ner till stranden. Det var en känsla av lycka när jag stod där nere vid vattnet och tittade ut över havet. Ett skype samtal hem till familjen hann jag också med!

Ikväll har jag följt med William och min värdpappa på utomhusbio i en park här i Darien. Vi köpte med pizza och lyckligtvis för mig hade dom supergod glutenfri pizza också. Vi satt där i parken och tittade på Toy story 3 och jag var så GLAD.




Victoria Secret



Igår var också en bra dag. Efter att William kommit till skolan åkte jag med Emma till ett frukost och lunchställe där vi mötte upp tre av Emmas kompisar för en frukost. Det var helt galet vad dom redan hade pyntat med halloween saker. 

                    


När vi hämtade upp William från skolan vid 12.30 så blev det mycket lek. Sen kom Emma B hit med sitt värdbarn så då sprang dom runt och lekte med varandra. På kvällen efter middagen åkte vi till en biograf i Stamford, mitt första biobesök på en amerikans bio var mycket lyckad tycker jag. VI såg en film som heter Contagion och den var full med bra skådespelare men jag tycker att den ibland var lite för seg. Men den var bra att se för dem som tycker att handsprit är överskattat...

                     

Idag när William var i skolan åkte vi till en jättestor Galleria i Stamford. Där vi bland annat gick in på Victoria Secret! Jag fick med mig ut tre par jättefina och sköna trosor. Mitt första inköp i detta land blev ett par trosor...
Men sen hittade jag också världens bästa kap som var mitt mål att köpa först här, ett par vita converse! Nu äger jag äntligen ett par (jag fick för endast 31 dollar vilket är väldigt billigt).

Nu sitter W och kollar på film som vi var och hyrde på biblioteket. Jag fick med mig två filmer också som jag ska titta på när jag är ledig. Sen lite senare ska vi åka iväg på Karate. Det ska bli kul!

Ikväll ska jag följa med Emma och hennes vänner till Cheesecake House för att äta middag. Det ska bli väldigt trevligt! 

                     

                                               Mina nya fina inköp för dagen!!!


Hemma hos min värdfamilj

                            
 
Nu är jag inne på min fjärde dag hemma i det ny huset, den nya familjen och det nya livet. Det är super spännande och galet ansträngande. Det är lite jobbigt med språket för jag känner mig helt lost när jag själv ska prata och det är så mycket nytt att ta in hela tiden. Som tur är (jag är jätteglad över detta) så är Emma, familjens tidigare au pair fortfarande här så vi har gjort dessa tre första dagarna tillsammans.

I lördags när jag först kom hit åkte vi nästan direkt till Williams (lillkillen som jag kommer ta hand om) fotbolls match. Det var kul att träffa dom allihoppa och jag tycker att första mötet gick bra! Resten av dagen var full av lek och bakning av muffins. Sen blev det grillat till middag. Jag gick och la mig ganska tidigt och fick sen även en skön sovmorgon på söndagen.

I söndags hade jag som sagt sovmorgon och hela förmiddagen ledigt, så då åkte jag och Emma till hennes kompis som också är au pair här i Darien och som också heter Emma. Där var vi ett tag och bara hängde. Vid fyra tiden åkte vi hela familjen till Williams skola där det var en stor picknick. Sen bar det hem för att äta middag och sen sova igen.
   
                                  

I måndags var det den första dagen som var efter hur mina veckodagar kommer vara. Nu gör jag det iof tillsammans med Emma så det kommer bli väldigt annorlunda nästa vecka när jag ska göra allt själv. Men dagen såg ut såhär: Gick upp kl sju och William åt sin frukost. Kl åtta gick vi ut till skolbussen och han åkte iväg till skolan. Emma och jag gick tillbaka och åt våran frukost. Sen blev det en kort biltur till "Target" som var en stor affär där dom har typ allting. Och en jättestor butik med bara massa pysselgrejer typ. Som himlen för mig som älskar att pyssla!

Sen vid halv ett åkte vi till Williams skola och hämtade upp honom. Efter Williams snacks åkte vi till Emma B:s hus så hade William och Emmas värdbarn playdate. Då satt vi ute på verandan i solen och hade det skönt. Det var en riktigt bra första dag!  
 
                         

                         

                         


New York City



Det här var något av det häftigaste jag har varit med om!

Jag har alltid velat åka till Manhattan och nu har jag äntligen varit här. Med en Guid åkte vi in till New York för en guidad tur inne på Manhattan. Vi gick igenom Battery Park, åkte förbi Frihetsgudinnan med båt, åkte genom chinatown och åkte upp på toppen av Rockefella Center. Det var otroligt. Jag kan inte riktigt beskriva känslan jag hade när jag satt där på bussen och gick där på gatan och stod där uppe på toppen av dena höga byggnad och såg ner över New York. Jag jag höll på att börja gråta.



Första synen av Empirer State Building



The Brooklyn Bridge (tror jag)



En utav de 3000 flaggorna i Battery Park som var ett minne
av de 3000 personerna som dog i World Trade Center



The Statue of Liberty



China Town



Utsikten från toppen av Rockefella Center



Empirer State Building på avstånd



I love New York <3


Happy Birthday



Födelsedagen kom lite bakom allting annat som höll på runt omkring så när födelsedagen väl kom tänkte jag om jag ska vara helt ärlig inte så mycket på det. Det var först när jag gick in på Facebook och såg alla inlägg som jag kom på att det var min födelsedag!

Mitt under lektionen kommer läraren fram och ger mig en lapp där det stod att jag skulle komma till the office när jag hade min nästa rast så jag gick dit. Där väntade en gigantiskt bukett med blommor och en lapp från min värdfamilj som önskade mig grattis på födelsedagen och att dom såg fram att träffa mig på lördag. Jag blev så glad!

Sen när alla andra elever såg att jag gick ut med världens bukett fick alla reda på att jag fyllde år så då blev det mycket kramar och pussar på kinderna från alla håll. På kvällen hade lärarna ordnat upp en internationell singalong så då var alla au pairer i aulan och man blev indelade i grupper från sitt eget land. Man skulle öva i 5 min och sedan gå upp på scenen och sjunga en barnsång tillsammans som var typiskt för sitt land. Vi svenskar sjöng "Prästens lilla kråka" och det blev en hit...

När alla länder hade sjungit gick läraren upp på scen och sa att det var en sång kvar som vi behöve sjunga och att hon behövde hjälp uppe på scenen av tre personer. Så hon skulle läsa upp vilka hon ville skulle komma, så säger hon mitt namn och jag var nära på att gömma mig under stolen eller något. Men det är inte värre än att alla andra au pairer ska sjunga happy birthday för oss tre som alla fyllde år under dagarna där på skolan. Det var kul när alla skulle sjunga på sitt modersmål, samtidigt.

Det var en annorlunda men superbra födelsedag!



Min ballong och kort som jag fick när jag gick upp på scenen. Min stora fina blombukett från Värdfamiljen och sen en Cultural Care bag som jag också fick från familjen där det bland annat fanns biljett till New York City och till Rockefella Center :)


Dont stop beliwing

Nu är jag äntligen här, i USA

Det var en lång dag igår när man kl 3 på natten vaknar upp en sista gång i sin egen säng för att sedan somna för första gången i USA kl 1 på natten här vilket är kl 7 på morgonen i Sverige. Det är endast en lätt beskrivning om jag säger att jag var trött..

Men det var så mycket som hände den dagen att den ändå gick snabbt, flyget från London till New York var det största jag har varit på och att man kunda titta på hur många filmer man ville var en dröm för mig. Hann dock bara kolla på två, Water by Elephants och Just go with it men oj, vad bra dom var!

När vi väl kom fram i New York var det overkligt, liten besvikelse över vädret som var anledningen till alla förseningar men vägen med bussen till skolan var en upplevele. Även fast jag inte ville annat än sova så tvingade jag upp ögonen för jag kunde inte missa en enda bit av det nya landet!

Skolan är enorm och det bor ungefär 150 stycken andra tjejer och killar här som ska vara au pair, det är kul med så mycket olika kulturer. På lektionen idag på förmiddagen har vi bland annat fått lära oss hur man tvättar händerna på rätt sätt...

Nu är snart den första hela dagen slut på skolan och imorgon är det skola hela dagen igen. Men på fredag är det lektion på förmiddagen och sedan är det en guidad tur runt i New York City och en tur  upp till toppen av Rockefella Center, det ser jag verkligen fram emot! På lördag bär det av till värdfamiljen i Connecticut, jag är nervös men längtar till att få träffa dom!


En sista utgång



I onsdags blev en natt att minnas, även fast minnesluckorna är ganska stora. Det blev en rejäl förfest på sogni där det slank ner shot efter shot och efter det blev minnet ett minne blott.

På något sätt kom vi till Rose och jag vet inte vad det var med vakten den kvällen för han tyckte tydligen inte att jag skulle stanna och njuta av min sista utgång i Stockholm på ett tag. Så då var det bara att fortsätta till donken för att köra en rejäl efterfest. Allt som allt och trots en utslängning blev det en kul kväll tillsammans med underbara vänner. TACK




RSS 2.0