Bilder från Williamsburgh




Sova i sin egen säng i natt!


Skönt att vara tillbaka, jag ser fram emot att få sova i min stora sköna säng igen!

Bilturen var lång idag. Kom ut på vägen vid 8.20am och kom fram i Darien kl 4pm. Cloé, katten var överlycklig över att ha oss hemma igen och hon skulle upp i knät på direkten!

Hemma fanns det mycket post att gå igenom och nu fick jag mormor och morfars paket! Tack så mycket för de fina sakerna. Armbandet åkte på direkt och vad kul med simmärket, det ska han få när han klarat av mitt egna simtest.

Inte många dagar kvar till min kära Catta kommer hit. Gud vad jag längtar!

Sista dagen här


Idag var det en lång dag full med upplevelser. Vi åkte till Staden Williamsburgh som kan vara något av det mysigaste, finaste och gulligaste lilla stället som jag har sett. Husen var gamla som gatan och guider som jobbade där gick runt i gamla folkdräkter, det åkte häst med vagnar överallt och det var bara en så trevlig stämning! Jättefina kransar på dörrarna var det på alla husen och jag tänkte på mormor och morfar då för dom gör alltid så fina kransar till jul. Jag ska lägga upp bilder så får ni se dom!

Vi gick runt och kollade och hela stället och många av byggnaderna har en väldigt intressant historia när det kommer till den Amerikanska Revolutionen men jag måste läsa på lite om det innan jag kan gå in på det mer.
Oj vad vuxen jag låter!!

Vi lämnade den lilla staden vid två tiden ungefär och åkte tillbaka till hotellet. (Oh jag kanske inte sa det men vi sov på hotell igår och sover sista natten där inatt.) Tog cirka två min återhämtning och sen bar vi av till kusinernas grandma och grandpa. Slog rekord på staterna igen - 3 min!!



Det var jobbigt att säga hej då. Det är verkligen riktigt härliga människor och farfarn började nästan gråta när han kramade mig hej då. Han sa en hel del fina saker som värmde gott i hjärtat mitt.

Imorgon blir det upp tidigt, frukost på hotellet (Jippi) och sen ut på vägen igen. En cirka 10 timmar lång resa hem tillbaka till Darien. Kommer bli en låååång dag. Skönt att komma tillbaka dock!


Williamsburgh


Imorse gick vi upp tidigt och packade in alla saker i två olika bilar. Allihoppa hade en 6 timmars resa upp till Williamsburgh, Virginia framför sig. Där Farmor och Farfor till Williams kusiner bor. Vi kom dit vid halv tre och det är ett super mysigt hem med sådär härligt mycket småprylar så man hela tiden ser något nytt spännande att inspektera. Det blev lite förtugg, middag och efterrätt. Det var väldigt trevligt och dom är hur goa personer som helst. 

Dom ska ta med oss ut och se staden Williamsburgh imorgon som vilket ska vara USA:s äldsta stad om jag har förstått det rätt. Det ska bli kul att se! 

Och jo förresten. Jag har ett mål. Att kunna alla staterna innan jag åker härifrån.
Jag började min studering idag då dom hade ett jättehäftigt pussel med alla staterna. Bästa resultatet blev - klart på 5 min. Inte illa tycker jag efter att bara gjort det två gånger innan!

Sen så hittade vi en väldigt kul hemsida med alla världsdelar där man skulle sätta ut länderna. Att se tre amerikaner försöka sätta ut alla Europas små länder var väldigt underhållande...


Very good but not easy


Det är helt otroligt hur liten världen kan vara ibland och det är svårt att tro att det bara är ett sammanträffande. Kanske allting verkligen sker av en anledning?

Idag hade jag iaf chansen att träffa en saknad person som plötsligt bara var cirka 15 min bort istället för flera timmar med flyg. Tack för det säger jag för oj vad kul det var!

Då var det gjort!


Nu är julafton slut. Väldigt vad fort det går, så mycket väntan och förberedelser för en dag. Men det är en väldigt väldigt bra dag så det är absolut värt det och jag älskar december månad över alla andra månader. Eller nej förresten det vet jag inte riktigt om det är sant.. juli kanske är den bästa? Svårt att säga. Men i alla fall, dagen har varit en upplevelse!

Efter att vi öppnade paketen imorse så var det rätt så lugnt. Vi fixade med maten, dukade och höll på. Kl tre kom det två gäster till och kl fem startade vi på middagen som bestod av kalkon och alla dess tillhörigheter. Det var riktigt gott! Middagen var trevlig med mycket skratt och story telling. Lite Engelsk tradition med "Crackers" och jag delade med mig med lite svenska härligheter som glögg, knäck och riktiga svenska fiskar och polkagrisar. Det var populärt! Och dom har nu insätt att Amerikanska "swedish fish" är ingenting jämfört med orginalen!

Jag är så glad att jag har fått varit med och firat jul med dessa människor och upplevt amerikansk jul. Det kommer jag alltid att komma ihåg.

Nu ligger jag i min nya pyjamas i sängen och är redo för att sova. Jag är helt slut och imorgon är det en stor dag så behöver all sömn jag kan få.

Merry Christmas


Idag firas det jul!

Midnattsmässan igår var fin. Det var mycket folk och kören var väldigt bra. Kom hem sent, så gick och la mig vid halv ett ungefär. Sen upp tidigt imorse för att öppna paketen som tomten hade varit så duktig och lämnat under natten. Först var det stockings som var fulla med grejer och min strumpa var stoppad med bland annat, glutenfri vofflor och pankaksmix, en New York guide bok, te burk och lotter. Stockings är en väldigt kul tradition, det vill jag införa till Sverige också!



Det var obeskrivligt många klappar under granen och det sista paketet öppnades cirka 4 timmar efter det första. Fast då var det två pauser där imellan också.. Men ändå, helt sjukt. Och alla var så glada och lyckliga. Hur kul som helst!

Jag hade inte alls förväntat mig det men jag fick många fina klappar jag också! Blev överlycklig när jag öppnade ett brunt kuvert där det var en lapp i där det stod att jag får välja helt själv en Broadway Show som jag och en kompis får gå på och mina värdföräldrar ska fixa biljetterna. En dröm går i uppfyllelse!!! Jag är så glad.







Och tack så mycket för presenterna hemma från Sverige! Mormor och Morfars paket hann inte komma innan vi åkte så det väntar när jag kommer tillbaka! Jag längtar!

Nu blir det fix och trix innan julmiddagen om cirka 4 timmar. Det blir kalkon igen! Mums.

The day before Christmas


Det kändes verkligen konstigt att vakna upp på julafton men att inte fira det. Idag har det varit dan före dopparedan och imorgon är då allting händer.

På förmiddagen gick jag ut själv för att ta en promenad runt området. Det är sååå fina hus här och jag var så avundsjuk på dom. Någon gång i mitt liv ska jag ha ett sånt hus! Jag kom tillbaka efter ungefär en timme eftersom jag inte riktigt visste hur jag skulle komma tillbaka men jag fann min väg hem tillslut med två enorma skavsår och en kamera full med massa bilder på hus.



Skönt att kunna springa ute i shorts på julafton!





Själva dagen har sen varit ganska så känslofull. Det är jobbigt att inte vara hemma med familjen, det är rätt så svårt att vara här i ett helt nytt hus och det är konstigt att inte fira jul som man är van vid. Men samtidigt är det väldigt kul, spännande och intressant! Jag har firat lite svensk jul över skype och upplevt amerikanernas sätt att fira in Christmas day.

Det blev lite julklappsinslagning, chili till middag, åktur med bilen för att titta på ljusdekorationerna på husen (vilket var hur fint som helst), upphängning av christmas stockings, ställa fram kakor och mjölk till tomten, läsa "The day before christmas" som godnattsaga och snart ska vi åka iväg till kyrkan för att gå på nattmässan. Det ska tydligen vara kör som sjunger och väldigt fint. Så det ska bli mysigt.

Imorgon kommer vi vakna tidigt för att öppna paketen som tomten kommit och lämnat under granen!






God Jul


En jätte god jul till er alla! <3

Två dagar från Connecticut till North Carolina


Igår började dagen väldigt tidigt. Vi alla hemma i Darien klev upp fem på morgonen och gjorde oss redo för en lång resa. Cirka en timma senare var vi ute på vägen och stannade till på första Starbucks för energi i mugg.
Och självklart gör William oss alla att brista ut i skratt då den populära frågen "Are we there yet" kommer innan vi ens lämnat Darien... Nej nej, LÅNG väg kvar!

Bilturen gick väldigt bra och så kul att åka igenom så att man faktiskt kan få se lite saker också. Höjdpunkten på dagen var när vi stannade till någonstans Washington D.C för att gå på "National Air and Space museum". Sjukt vad coolt det var! Såg bland annat: en äkta "Black Bird", planet som dom flyger i Top Gun, En riktig space shuffle, en sattelit, Enola gay som är planet som släppte den första atombomben i andravärldskriget OCH det absolut tuffaste.. Alla tranformers fan lyssna nu noga: Scenen i den andra filmen när en black bird tranformeras är inspelad i just detta museum vi var i. Har stått på exakt samma plats som Megan Fox och Shia LaBeouf vilket iaf jag tycker är rätt så ballt!



Black bird!



Top gun planet!





Black bird först från sidan och sedan bakifrån. Kanske svårt att se på bild men den är enorm!





Jag framför "Space Shuffle". Om black bird var enorm så var den här ENORM! Så himla coolt





En sattelit!



Enola gay!



Längst där framme i tippen satt han och siktade och avfyrde bomben. Rätt så läskigt när man tänker på det.



Bilturen fortsatte och vi avslutade för dagen i ett ställe i Northen Virginia som heter Richmond. Där hade vi ett hotellrum som vi dumpade in alla saker i. Jag och William gick till poolen och lekte av oss en liten stund och sen gick i ut och åt på en Italiensk restaurang i närheten. Sen behövde vi alla ordentligt med sömn.

Klev upp vid cirka 6.30 för packning och hotellets frukost. Tack så mycket för det för oj vad jag tycker om frukostbuffé! Ut på vägen igen vid åtta och en lång tid innan vi stannade på donken för lunch. Och varje tionde minut frågar William frågan igen "Are we there yet?" och tillsut så var vi där!
Det är väldigt fint här, huset är superfint, varmt och härligt väder och mysigt område!



Bild från när vi åkte ner till "köpcentrumet" för att köpa foppa tofflor till William och kaffe på Starbucks.




Här kommer alla känslorna på en och samma gång


Efter några tuffa dagar med hemlängtan och sjukdom så är man rätt så sliten. Det är inte kul att vara sjuk, men förhoppningsvis är jag på bättringsvägen nu och det är mest näsan som är snorig. Vänner här åker hem och träffar familjen eller familjen kommer hit till dom. Jag saknar min familj. Massa händer hemma med familj och vänner och jag kan inte så mycket göra. Jag vill vara där.

Men vad måste man göra? Jo tänka positivt!

Jag försöker hela tiden mitt bästa och idag efter min tupplur efter William åkt till skolan hade jag tillräckligt med energi för att åka till mallet och träffa Rikard. Vi gick runt och kollade och han hittade vad han letade efter men inte jag. Kul för han. En demostration på ett "energi band" fick vi också, det var intressant! Och så fick vi för andra gången frågan om vi var syskon. Ett nyp i rumpan av Emma fick jag med. Tråkigt att inte träffa henne nu på massa dagar. Och Johanna kan hon komma hem snart eller! Nej positivt var det...

På eftermiddagen gjordes det en hel del packning för imorgon åker vi tidigt som tusan på en tvådagars roadtrip ner till North Carolina. Det ska bli jättekul! Helt sjukt att det är julafton på lördag. Eller ja här i Amerika firas det ju på söndag, så på söndag då är det jul!

Måste bara säga också att julkalendern i år är riktigt bra!


Åh, appropå ingenting


Så köpte jag en vinterjacka i New York i helgen. Jag hittade äntilgen min drömjacka och jag är så glad över den!


All I want for christmas is you


Jag överlevde dagen.

Jag överlevde till och med frisörbesöket. Även fast det inte går att ens jämföra med min syster så var det helt okej att gå till den här frisören. Hon var inte det minsta pratglad så det blev många sidor i min bok. Och efter att suttit och hållit tummarna under hela proceduren så blev det helt okej när håret var tvättat och torkat.

Födelsedagskalaset gick också rätt så smärtfritt. Ungarna sprang runt och lekte som galningar i två timmar men det var personal som såg till att dom skötte sig så det blev lite fler sidor i min bok.








Bo, jobba och vara sjuk på arbetsplatsen


Jag mår skit!

Trodde ja att jag var frisk i helgen då jag inte kände av något alls men igår small det tillbaka igen och huvudet kändes som att det skulle explodera så gick och la mig kl åtta igår kväll. Imorse när jag vakna var det inte bättre utan snarare värre. Huvudet, halsen, och näsan. Kan knappt andas för det är så täppt.

Men det är jobb som vanligt ändå. Idag har han ett stort kalas att gå på också så i två timmar ska vi vara på ett stort typ "lekpalatset" och leka runt. Jag kommer nog vara lite små död efter det.


Rubrik


Så skönt att ha sovmorgon i lördags. Det var väldigt viktigt för mig att få det nu när jag har varit lite små sjuk.
På eftermiddagen åkte jag och Emma på Au pair möte. Det var skridskor den här gången. Känner att jag behöver öva lite på det kan jag säga.







På kvällen kom vår kära Alice hit!!! Så det blev mys, spel och skratt hela kvällen hemma hos Emma. Jag tycker då väldigt mycket om dessa sköna tjejer. Vi somnade till musikhjälpen (Emmas drog denna vecka) och vaknade upp utvilade och glada. För det var en heldag i New York framför oss!








Det blev egentligen inte så mycket gjort inne i stan, mest gick runt och kolla i butiker och umgicks. Det var mycket trevligt. Var ju planer på att träffa på en till person som vi inte sätt på länge men den planen sprack.
Fast en annan person som det var ännu längre sen jag träffa blev det en kortis tillsammans med. Det var kul, men nu åker han hem över jul den lyckosten. Precis som en annan som jag kommer sakna så himla mycket....






Den lediga helgen


Min hela lediga helg för december månad är nu här och jag är typ sjuk. Det är ju jättekul!
Idag blev det också bara slappt hemma. Kollade på en film och sov. Och öppnade paketet från Sverige såklart!!

Eftermiddagen var bra, William var mycket gullig idag och vi hade kul när vi lekte. Tog en sväng till bibblan också vilket många andra gjorde också. Träffade Emma med barn och Kajsa med barn.

Ikväll har jag dissat Post Corner Pizza igen och ska med Alisa och Marloes för att äta på Sushi X där man får äta hur mycket man vill för bara $20. Tur att jag är svin hungrig, alltså hungrig som ett svin. 

Tog beslutet idag också att jag ska unna mig ett besök till en riktig frisör. Så på tisdag 10.15am smäller det. Jag kommer dö om det inte blir bra, har ju hört att det är som ett lotteri att få en bra frisör här... 



 

Paket Paket Paket!!!!


Var jättenära på att postgubben åkte iväg igen med mitt paket då jag inte hörde först att det knackade på dörren. Men jag stoppade han i sista sekunden och tillbaka kommer han med ett stort blått paket.

Jag kunde ju såklart inte vänta med att öppna det, kollade först om det var någon inne på skype men helt dött. Så det slets upp och tack så mycket! Jag har inte öppnat det som är inslaget för det tänkte jag att jag ändå borde vänta med tills på julafton. Min värdpappa såg också vad som var där i till dom och hälsar så jättemycket!

Jag saknar er!

köttbullarna gör succé


Vilken kanon middag det blev. Äntligen fick jag äta köttbullar. Inga köttbullar på mer än 100 dagar känns rätt tomt. Men nu är tomrummet som bortblåst och jag är super nöjd. Värdföräldrarna var också väldigt nöjda, dom tyckte det var hur bra som helst.

Så det blir till att göra mera köttbullar!!

Inte bli sjuk nu


Usch imorse vaknade jag med jätteont i halsen. Så idag har det blivit två filmer och bara allmänt häng hemma. Lagade mina egna köttbullar också. För ikväll ska jag bjuda familjen på köttbullar, kokt potatis, gräddsås och lingonsylt. Hör på det ni Emma och Johanna, det blir bara värre med morsavarningarna...

Pratade med underbara Catta idag också, hon hade skickat mig en bild på min mejl som fick mig lite hemsjuk. Varför ska dom ha satsat super mycket på juldekorationer i Stockholm just i år?!
Det är tur att det inte är så långt kvar tills du kommer hit Catta för jag saknar dig enormt!


väldigt välbehövligt

Visade sig att det är löss som hoppar runt i barnens hår i Williams klass så kvällen har varit smått panikslaget med tvättning av precis allt och jag stod och skrubbade William i håret i flera minuter. Konstigt att så fort man får höra om sånt där så börjar det klia precis överallt på en själv.

Så jag hoppade också in i duschen vilket var så otroligt skönt. Efter att ha haft huvudvärk hela veckan och varit så himla trött så kändes det så bra. Och nu har jag krypt ner under täcket och njuter. Finns inte så mycket bättre än att vara nyduschad, nyrakad och insmord med underbara Body lotion som luktar som en dröm och sen lägga sig i en skön säng.

God natt!

varför ska det vara så svårt då?


Jag har ju inte haft det lätt att hitta någon kurs att läsa på collage. Jag vill ju verkligen verkligen göra det men credit kurserna var alldeles för dyra och processen att komma in på en sån kurs var lite för stor och lång så det alternativet gick bort. Sen var det då non-credit kurserna som jag funderade på och dom släpptes inte förrän den här veckan. Så jag och Daniella åkte dit för att kolla upp det och då visade det sig att dom flesta kurserna är på antingen morgonen jättetidigt eller på kvällen jättesent. Så inget utav det skulle funka eftersom jag jobbar då. Sen var det också kurser som gick tidigt på lördag morgon och det funkar ju inte heller eftersom jag oftast jobbar då också. Så det sög ju minst sagt. Jag hittade dock tre som var lite intressanta!







Problemet med dessa är ju då att jag kommer behöva ta fler än en om jag ska få ihop tillräckligt med timmar (måste ha 39 timmar för att få ihop till 3 credit) Och det blir fruktansvärt mycket tid i skolan typ varje dag i veckan och det kommer bli väldigt dyrt också. Åhhh har ångest!

Så det kanske får bli så att jag får ta två weekend kurser iaf bara för att enkelt få ihop de 6 credit som jag måste ha och sen kan jag ta en av dessa kurser för att läsa bara för att det är en cool erfarenhet att ha gjort. Fast då måste jag lägga ut egna pengar för det eftersom värdfamiljen bara lägger ut  $500 för mina studier.
Detta är inte lätt!! vad ska jag göra?!



Efter våra funderingar och inte så mycket framgång där på skolan så skrek våra magar efter mat så det blev thai och sen frozen yoghurt som efterrätt! 

 




The grinch - lycka


Igår blev det en mycket lyckad Lucia. Luciatåg på SVT play på morgonen, mjukpepparkaka bakning, christmas carols i kyrkan tillsammans med William och tittande på The Grinch hemma hos Johanna på kvällen.

I kyrkan var det en liten samling av folk som satt och sjöng julsånger tillsammans. Jag försökte mitt bästa att sjunga med och det var en härlig stämning. Efter det var det middag i samlingsrummet och tomten kom dit och gjorde barnen överlyckliga. Jag tänkte att jag kanske också skulle sätta mig i hans knä och berätta vad jag önskar mig i julklapp men jag kom fram till att det få bli en annan gång istället.







Senare på kvällen var det tre förväntansfulla tjejer hemma hos Johanna som ville se grinchen. Vi hade inte hittat den på bibblan eller på Stop and Shop så vår sista utväg var netflex. Efter mycket sökande lyckades vi inte hitta den och hoppet var lågt. Så helt plötsligt kommer den upp och då blev det lyckodansen för hela slanten!



Idag får vi säga hej då till vår kära Johanna för hon lämnar staterna ikväll för att åka hem till Sverige och fira jul!!! Är lite avundsjuk, hade också velat åka hem ett litet tag. Fast ändå inte för jag ser jätte mycket fram emot att få fira en Amerikansk julafton. Men Johanna iaf, vi hoppas du får det jättebra hemma! Men vi vill att du ska komma tillbaka till oss också.. då blir det Nyårs firande också! Wihoo!

13 december och lucia


Känns konstigt att inte fira lucia som vanligt. Men inget är ju riktigt som vanligt här vilket också är rätt så skönt.
Men jag åkte en liten sväng hem till Johanna imorse som började senare idag. Jag var hennes frukost sällskap och sedan satt vi i mörkret i hennes rum och kollade på luciatåget på SVT play. Det var mycket mysigt!

Efter det tog jag en uppfriskande liten springtur i skogsspåret.

Jag blev lite avundsjuk på mamma och syrran som skulle baka mjuk pepparkaka hemma idag. Så nu ska jag försöka mig på att göra min egen!

Glad lucia eller vad man säger.


Räddaren i nöden


Jag har nu svettats i köket lite grann då jag på egen hand har följt ett helt nytt recept på amerikanska. Varför har dom andra sorts mått för, krånglar ju till det fruktansvärt mycket. Man blir alltid så förvirrad när vikt, mått och allt är på helt annat sätt. Jag har fortfarande inte lärt mig omväxlingen och jag är rätt osäker på om jag kommer göra det heller.

Men middagen blev super och mycket tack fick jag som ryckte in som kock i stundens hetta!

Var på bibblan idag också och hyrde en massa filmer. Det var längesen nu, det har bara varit massa Friday night lights på sistonde och jag kände ett väldigt sug att kolla på en bra film. Så nu ska det kollas på film och dricka en kopp te.

åh nej vad pinsamt


Tredje advent och det är tydligen tratition i den här familjen att vid varje ljuständning utav adventsljusstaken så ska det sjungas julsånger.

Så först var det Williams tur att sjunga vilket var väldigt sött, sen var det mina värdföräldrars tur som sjöng silent night i en väldigt hög och en väldigt låg stämma. Efter det var det tydligen min tur att välja en låt och sjunga inför alla helt själv. Och för er som inte hört mig sjunga kan jag berätta att sång är en av mina svagaste sidor. Brännhet om kinderna av pinsamhet sjöng jag början av tänd ett ljus.. introt gjorde William att börja skratta och tyckte det var en "funny song".

Tror jag helst inte vill vara hemma vid fjärde advent..

Min julskinka har rymt och nu kommer det tomtar


Har haft julskinke låten i huvudet hela dagen och nu kommer tomtelåten på huvudet. Julradion är bäst!

Det blev en skön slapp morgon i sängen med tittande av Runaway bride. Efter det blev det på med massa kläder för det har varit kallt idag och jag och Emma skulle ut på promenad i solen. Det var mycket skönt och jag tycker verkligen om den parken där vi gick. Det känns som hemma att gå ute i skogen!

Vi hade ett väldigt intressant samtalsämne där vi pratade om hur det verkligen känns att man har vuxit upp och att det är så mycket som man saknar med tiden när man var yngre. Fast jag tror att vi båda har våra stunder där vi kan vara väldigt barnsliga men det var så mycket lättare att bara falla ut i skratt för inget speciellt när man var mindre och vi båda saknar ett riktigt ontimagenskrattanfall - så där så det rinner tårar ur ögonen vad kul man har det.









Efter promenad och dusch kändes det väldigt skönt och det var bara lunch som saknades. Emma plockade upp mig och Johanna (Emma är chaffören eftersom det bara är hon som har tillgång till bil på helgerna) så åkte vi till Stamford för lunch. Det var väldigt gott!






Skype med Catta och Freppa värmde i hjärtat. Saknar er!




Jul i New York City


Igår blev det en lång dag inne i New York med en massa shopping i Soho och lunch på favorit restaurangen där. Vi satt ute i solen och åt - uteservering i December?!

När det hade börjat mörknat åkte vi upp till Rockefella Center för att kolla på en berömda julgranen. Vi var inte de enda som var nyfikna på hur den såg ut. Jag överdriver inte när jag säger att det var djungelnlag som gällde där, knuffande människor, folk som skrek och trängdes för att få en skymt av granen. Och om jag ska vara ärlig så tyckte jag inte att granen var sådär överdrivet cool. Men det var såklart häftigt att stå precis under den.

Vi hade först tänkt åka skridskor där vid granen men det kunde vi ju glömma med den kön. Så vi tänkte att i Cenral Park kanske vi har lite bättre lycka men vi kom inte ens dit, vi fastnade istället på en julmarknad som var mycket mysig. Jag älskar verkligen julen. Men Stockholm är otroligt fint det med vid jul, undrar hur skyltningarna vid NK ser ut i år..

Vi träffade också på alice och olivia en kortis, så kul att se dom igen! men usch vad kort det blev. Jag behöver se er längre flickor!












Pepparkaksbak och julbord


Härlig fredag. Blev som sagt en sväng till mallet på dagen vilket var väldigt trevligt. Blev sushi också.. mums!

Sen blev det det spännande "gräspepparkaksbaket" det var väldigt kul att baka pepparkakor och William verkade uppskatta det. Och tro det eller ej men de blev faktiskt ganska goda!!! Degen som smakade gräs blev till helt okej pepparkakor! Så vi använde formarna från IKEA och gjorde våra fina kakor som vi sedan hade icing på. Det var kul, fullt med julkänslor, och gott! Förvånadsvärt lyckat! Och en rätt så stolt Sara som lyckats göra helt egna pepparkakor, glutenfria till och med!



Sen blev det den efterlängtade middagen på IKEA. The Swedish Julbord. Det var en besvikelse att det inte fanns prinskorvar, julmust och pepparkakor men det var bra ändå. Jag är egentligen inte en riktig sill fantast men idag smakade det riktigt bra med den "svenska sushin".

Fick lite sällskap av en gammal Amerikansk man som delade med sig av lite (rätt mycket) historier han hade varit med om, och vi alla kunde nog erkänna att han möjligvis kunde fler platser i Sverige och älskar det landet mer än vad vi själva gör. Underhållande var han minst sagt.

Och sockerruset i oss märkte vi av i bilen hem. haha.



Mycket folk var det!



Här är en liten smakbit av vad som fanns. Ser väldigt äckligt ut på bild men det var helt okej kan jag säga!


FREEEEEDAG!


Äntligen helg igen!

Jag sitter nu och väntar på att Alisa ska komma och hämta upp mig så ska vi ta en sväng till mallet. Blir lunch och lite julklappsshopping.

Och ikväll är ingen vanlig kväll! för det är............ JULBORD på IKEA! Åh vad vi har längtat.

Och pepparkaksbak med William i eftermiddag, hmm får se hur det går.

Tjabba tjena hallå!


Ja vad ska jag säga... pepparkaksdegen som jag och William gjorde idag luktade mycket gott men smakade sådär va. Vi smakade ju såklart degen vilket hör till när man bakar men reaktionen från William var: "ugh.. it taste like grass". Förhoppningsvis blir det godare kakor av det.

Jag håller på att få spunk på min dator som har fått amerikasjukan eller nåt, ända sen jag kom hit så har den börjat få hackningar och läskiga ljud som den har för sig med. Det är INTE kul!

Spunk på mitt hår börjar jag få också, dags att gå till frissan. Men hur ska det gå när den bästa frisören (syrran) är hemma?

Den goa katten som är medlem här i familjen är lite knäpp ibland. Hon beter sig som att hon är en liten kattunge som springer runt och jagar laserljus och låtsasmöss och så sitter hon under lampan och solar...! "Lampbathing" som W fint uttrycker sig.




trött i mössan


Nej verkar inte som jag fick sån bra sömn i natt.. usch vad trött jag är. Vaknade precis upp efter en halvtimmes tupplur som jag kände var nödvändig. Men är fortfarande trött.

Har fått massa användbara recept från mamma idag över skype, bland annat pepparkakor. Så har fixat fram alla ingredienser till det idag så nu när William kommer hem ska vi sätta degen så att vi kan göra pepparkakor imorgon. Det ska bli kul! och lite spännande, kan i stort sätt bli hur som helst...

Regnar


Inte så bra väder här borta nu.. fast rätt så mysigt med regn som smattrar på taket när man kollar på E.T med en liten kopp glögg i handen. Jag tycker om att somna till ljudet av regn också så förhoppningsvis får jag sova gott i natt! Har haft lite svårt att sova de senaste dagarna...

Jag förståd det på riktigt idag att Dani åkt hem till Tyskland idag. Vi kommer sakna han här. Det är mycket hej då här i au pair världen och jag tycker verkligen inte om det. Hur ska vi klara oss utan Emma när hon åker hem i Januari? Åk inte ifrån oss!!

Redan onsdag också, snart är det fredag och det innebär julbord på IKEA! JAA!

Ligger 3 avsnitt efter nu i julkalendern så nu blir det lite klappsnappare som godnatt saga

3 månader


Idag var det exakt 3 månader sedan som jag stod på Arlanda och kramade hej då till mina kära där hemma. Det känns på något sätt som att det har gått längre tid och på ett annat sätt känns det som att jag har varit här jättekort. Märklig känsla.

Men en sak är säker och det är att jag är jätteglad att jag tog tag i det och verkligen kom iväg. Jag visste att jag ville göra någonting sånt här och det var självklart inte lätt och i många stunder tänkte jag bara skita i det. Men den värsta ångesten man kan ha kan ju vara över någonting man aldrig gör/gjorde och den ångesten kommer jag aldrig behöva leva med eftersom jag verkligen gör det här nu. Och jag har cirka 10 månader kvar av att njuta av att vara här!

Rubrik


Fick den bästa presenten idag i min fina julkalender. Aldrig sett ett bättre läppsyl.



Kom precis tillbaka från en vända till Best Buy, hittade en CD spelare som man kan kopla in i min dator. Äntligen ska jag kunna kolla på film på datorn. Hoppas att den ska funka bara, jag är ju inte speciellt teknisk över huvudtaget så får se hur det går att installera...


Hej hej måndag


Nu var första dagen på denna veckan avklarad. Så skönt med en vanlig vecka igen. Kändes som att jag hann med en massa idag. Blev först lite ärenden utförda, var och letade efter ett måttband men det verkar inte som att dom har något sådant här. Eller så är det bara dom som är dumma och inte förstår vad jag menar, eller jag som är dålig på att förklara, fast det sistnämnda har jag ju mycket svårt att tro kan ha varit problemet...

Sen blev det stopp på posten och usch vad jag inte tycker om det stället, personalen är jätteotrevlig och jag vet aldrig hur jag ska göra. Blev ett mycket mycket mycket dyrt paket denna gång...känns tomt i plånkan nu.

Blev ett svettigt pass på gymmet sen i mina nya träningsbyxor och sen hem och slappa framför älskade football serien. Jag tog med William och simmade idag igen vilket är en ganska så mysig måndagssyssla.

Trött och sliten pallrade jag mig iväg med Johanna till Starbucks för lite mys, chai latte och snick snack.

Nu rundas kvällen av med julkalendern och sen en skön natts snömn!

Andra advent


Nu sitter jag nöjd i ett nystädat rum som har blivit lite mer upppiffat med en ny hylla och tavla som vardpappan satt upp idag. Det blev superbra. Så nu är ljusen tända och julradion på - mycket julfaktor denna dag då det har varit knäckkock hemma hos johanna. Vi firade till det lite med chokladfondue också som blev himmelsk god. Ungnen var ju trasig så pepparkakor och lussebullar får det bli en annan gång.





Det luktade så gott om knäcken som kockade!



Vi fick improvisera lite när vi saknade knäckformar. Nästa gång tror jag att vi ska leta lite mer efter om dom verkligen inte har små formar här någonstans för det här var inte den bästa idén vi har kläckt ut oss...



Så här blev resultatet efter mycket slit och pill för att få bort dom från pappret.



När det var fördigt fixat slog vi oss ner med den bästa choklad fondue, glögg och knäck. Och såklart dagens julkalender avsnitt.



Daniella kom över till Johnna också och så beställde vi thai mat som vi åkte och hämtade. Det var så himla gått. Efteråt låg vi alla tre utslagna på mattan runt soffbordet och kved om att magen krampade. Magen får joDetbba mycket här borta i USA. Vi kommer ha de bästa magana i världen när vi kommer hem...

Jag kan inte riktigt fatta att det redan är andra advent. På fredag ska vi på julbord på IKEA, och på söndag är det tredje advent och skridskoåkning i New York City. Helgen efter det är det fjärde advent och sen är det jul.
Den 22 december åker jag med värdfamiljen på roadtrip ner till North Carolina för att fira jul med deras släkt. Det blir hemfärd igen den 29 och sen är det Nyår. Heeeelt sjuuuuk! Då välkomnar vi 2012 och ett helt nytt år med äventyr.

Julmys


Nu är dagen planerad och äntligen ska det bli riktig julmys. Jag och Johanna ska vara hemma hos henne och kocka knäck, dricka glögg och kolla på julfilm. En egen gjord chokladfondue ska vi försöka göra också :)

Sen är planen att äta en tidig middag tillsammans med Daniella. Det blir nog en mysig andra advent.

Många avsked


Johanna kom och plockade upp mig igår vid tretiden och vi åkte till mallet. Vi fick höra lite skämt som vi inte fattade från en gubbe som skulle kunna varit modellen till gubben i filmen upp. Starbucks blev första stoppet och Johanna fick tekoma och behövde åka hem. Kvar blev jag och Rikard som skulle leta efter vinterjacka men det verkar vara ett hopplöst fall. Varför har dom inte typ Stadium och Intersport här?

Men lite annat kul hittade vi.







Klockan sju var det överrasknings middag för allas kära Dani som åker hem på onsdag. Han kommer med sin värdfamilj och har ingen aning om att hans vänner kommer vara med också. Det var roligt.
Världens bästa restaurang åt vi på också. Ett sushi ställe där dom hade att man får äta HUR MYCKET man vill för 19.99 dollar. Så vi beställde in förrätt, hur mycket sushi som helst och till efterrätt blev det så mycket glass och stekta bananer med grädde så att kyparn trodde vi alla hade mask i magen eller något. Han sa det att han aldrig hade varit med om att några beställt in så mycket mat. Jag kommer nog vilja gå dit hela tiden nu, helt sjukt bra erbjudande men jag tror att restaurangen gick back rätt rejält igår när vi var där och åt upp hela deras lager med bananer.







Och uppmärksamma att all denna sushi är för 6 stycken tjejer. Tog ungefär 10-15 tills allt var slut.







Efter att ha suttit på restaurangen i tre timmar så började vi röra på oss. Många åkte hem och några stannade kvar och gick in på ett riktigt dött ställte. Men det blev lite flamsdans och det var kul. Blev sen hemskjussad och kollade på julkalendern i mörkret i mitt rum. Tog en skön sovmorgon och nu är det söndag och andra advent. Hej och hå vad tiden går fort.




Amerikansk julgran och svensk julmusik


Jag har nyss hjälpt min värdfamilj att klä julgranen. Jag delade med mig av lite svensk julradio och dom verkade tycka om det. Granen blev nog den finaste jag någonsin haft där jag bor. Förlåt mamma och pappa men den här granen slår med hästlängder de som vi hittar ute i skogen.

Nu ska jag iväg till mallet och försöka hitta en vinterjacka och senare blir det en överraskning för en viss person. Vill inte säga något nu för det är ju en hemlighet...

Såååååå himla skönt med helg!

1 december 2011


Nu börjar nedräkningen till julen. Äntligen! Jag älskar verkligen december månad. Jag har fått en egen adventelf som är en dansk tradition (min värdmamma har rötter från danmark). Den är full med små presenter som jag får öppna varje dag! William har också en så imorse öppnade vi den första tillsammans. Det visade sig vara samma sak och det är en söt liten gubbe som man ska vattna så kommer det växa gräs som hår på han. hihi.

Nu sitter jag med frukost och datorn för att kolla på första avsnittet av årets julkalender!




Usch vilken dag


Kan ha varit en av de värsta förmiddagarna sen jag kom hit. Jag blir så trött på mig själv och det är i såna situatíoner man bara vill vara hemma. Det ordnade upp sig rätt bra dock men på eftermiddagen hände något liknade igen. Kom igen nu Sara vad är felet på dig!!

Tack till mamma dock som stöttade.

Nu vill jag avsluta den här hemska dagen med choklad och friday night lights. Tack och god natt.

RSS 2.0