det var det sjukaste


Kom nyss hem från tisdagsbion och jag, Johanna och Daniella såg filmen Gone. Det var en rätt så läskig och fartfylld thriller men tro på fan så är det en pappa som sitter där med sin son på cirka 9 bast och en liten bebis i vagn. Frågan är HUUR tänkte han då?! Lillkillen sitter och är skitskraj och bebisen gråter... det är verkligen inte okej. Tydligen så finns det inte åldersgräns på alla filmer här.

Men filmen var rätt bra ändå.





Och sen så har jag ett viktigt meddelande till er där hemma i Sverige. Efter att ha smakat på naturgodiset som jag fick av mamma så blev jag rent ut sakt besatt. Hade nästan glömt bort att det var sååå gott!  Så är det någon där hemma som bryr sig om mig och vill göra mig riktigt glad och tacksam för livet så kan du väl skicka mig en påse naturgodis? Please!!!

jag är glad


Tog en sväng till Panera Bread för att sitta där och plugga. Kom några sidor men sen blev det ett efterlängtat skypesamtal med mina kära Emma och Johanna tillsammans. Det var såå mycket bättre än att läsa i boken.. Efter att ha snackat en hel del strunt så blev det hemfärd och vad mötes man av då utanför dörren.. jo mitt paket ifrån mamma! Jippi! Och tror du inte Johanna att jag fick en påse naturgodis!! Lycklig tjej!

Ingen marabou dock men då känns det skönt att veta att vår fina Emma har planer på att skicka oss några!

Söder te kom i paketet också! Vet hur min kväll kommer se ut ikväll. En kopp söder te och en påse naturgodis!
Kom och joina mig om du vill Johanna!

Söndag


Det blev en bra söndag igår. Solen sken och det blev Yale där vi vandrade runt och fantiserade om att gå där. Efter det blev det IKEA men verken köttbullar eller marabou blev det, middag på Post Corner Pizza blev det istället och det blev Gyros Platter.. nästan som kebab. Helt sjukt vad jag saknar kebabtallrik!



























Oscarsgalan live blev det sedan hemma hos Johanna. Kul att se alla de fina klänningarna och lyckliga vinnare. Sen kan man ju drömma om att I mitt nästa liv kanske man kan få gå på röda mattan.



Snodde lite bilder från dig Alisa.. hoppas det var okej ;)

Utgång i New York City


Igår kväll blev det till att stressa med att byta om och göra iordning oss så vi hann med tåget kl tio. Vi var i stort sätt planlösa och visste inte vart vi skulle gå men något som är så himla bra med New York är att allt löser sig så himla bra.

Det förades på tåget och några drinkar inne på Fridays, sen drog vi oss vidare till Times Square där det blev glass på donken. Vid två tiden blev det taxi till Veranda där vi dansade, fick drinkar och träffa några trevliga svenska fotbollskillar. Stod och dansade uppe i DJ båset ett tag också, grym DJ..  Vid fyra tiden blev det taxi till Brooklyns "fina kvarter" och det var efterfest i ett studentrum.

Andra morgontåget blev det denna gång och tre väldigt trötta tjejer hoppade av i Darien kl åtta på morgonen. Solen sken och fåglarna kvittrade men ingen jäkla taxi... Tillslut kom den och tog oss hem. Äntligen. Trötta men nöjda tjejer kröp ner i sängarna och sov hela dagen. Vaknade upp vid tre och välkommnade denna sköna lördag.





















Sista dagen på Winter break


Nu är det fredag igen och den här veckan har gått väldigt fort faktiskt. Jag trodde det skulle bli en väldigt jobbig vecka men det har gått riktigt bra.

Den här helgen kommer vara lite annorlunda då jag kommer jobba lördag kväll. Jag kommer då kunna vara ledig imorgon på morgonen så ikväll planeras det utgång i New York City. Det kommer bli så kul och det ska inte sluta som det gjorde förra helgen vi åkte in till NY...

Om det är fint väder på söndag så åker vi nog till Yale och besöker på igen. Och självklart IKEA på vägen som ligger i samma område. På kvällen sen är det Oskars galan så varför inte en repris från när vi tittade på Grammy Awards.

Detta blir en superbra helg!


Before you can accomplish something you must expect it of yourself


Nu är det dags för mig att ta mig i kragen och uppfylla mitt mål jag har satt upp! I CAN DO THIS!


Onsdag


Vilken dag det har varit. Uppe mot 15 grader har det varit och jag rent utsakt älskar att det inte har varit någon riktig vinter. Jag saknar skid och snowboard åkning som tusan bara.. får se om det går att få in en trip till Vermont nästa månad!

Idag blev det gymmet på min korta lediga tid. Eftermiddagen spenderades på lekplatsen med chokladbollar och varm choklad.

Nu på kvällskvisten satt jag nere i källaren och kollade igenom nästa kapitel i skolboken då min värdmamma skriker väldigt desperat efter mig. Jag springer upp och ser henne stå inne på min toalett och inser att det droppar vatten från taket. Det hade tydligen blivit stopp i toaletten på övervåningen så att vatten hade kommit ut på golvet och tagit sig igenom golvet och ner till min toalett. Kul.
Vi stod där och torkade vatten och tänkte att vilken tur det var att vi märkte det nu och att det inte hade hänt när vi sov.
Men vem vet, jag kanske får ett vattenskadat tak i huvudet en vacker dag när jag sitter där och uträttar mina behov. Håll tummarna på att så inte är fallet.


Jag vill också ha semlor


Det har tydligen varit fettisdagen där hemma, jag vill också ha! Jag kunde ju ha varit duktig att göra egna semlor men det har det inte hunnits med idag. För idag har det varit lektion på skolan (som jag var tvungen att gå tidigare ifrån för att hämta William) sen har det varit en bra trip till Aquariumet i Norwalk tillsammans med Johanna och hennes barn och värdmamma. Det var mycket bra!

Fick förresten tillbaka provet idag på lektionen. Jag fick 96 poäng av 100 möjliga... super nöjd tjej!

Mindre nöjd är jag nu för jag kunde inte åka iväg till gymmet ikväll som planerat, skulle pröva passet boot camp. Men nej jag blev akutdålig i magen och ligger nu i sängen och tycker synd om mig själv. Men rätt bra också för då kan jag kolla på massa avsnitt av 24!

Trevlig resa grabbar


Igår var vi och sa hej då till Dani och Rikard. Dom är nu i Miami och lever livet. Det blev en trevlig kväll i stamford med lite vin, mycket skratt och lite seriöst också. Det är sjukt tråkigt att dom kommer vara borta nu tills i mitten av mars och sen åka hem igen till sverige och tyskland. Blää

Man kan ha väldigt kul med att gå in i en butik och pröva en massa fula kläder också. Det var min, Alisa och Linas sysselsättning medan vi väntade på de andra.


Winter break


Nu är det måndag och denna vecka blir annorlunda. Det är nämligen Winter break och W är ledig från skolan. Han har dock karate camp så jag får lite ledig tid under förmiddagen. Så den här veckan ska vi fylla med, simning, bak, lek, playdates, kanske aquariumet, kanske bio.. ja vi får se lite vad som hittas på.


Helgen har varit bra. Så skönt att ha varit ledig. Mysdagen hemma hos Alisa i lördags var så sköön. Utgången var dock inte lika lyckad... Gårdagen blev mycket bra den med. Slappade som riktiga soffpotatisar, jag och Alisa, hela dagen tills kl tre då vi åkte och hämtade upp Johanna. Det blev bio (This means war) så sjukt bra. Skulle klaga om det var så snygga killar som bråkade om mig inte...

Sen blev det tacomiddag hemma hos Johanna med några folk, bra folk. Det blev heliumballonger och filmer i slowmotion. Roligt man kan ha det!



Vi gjorde manikyr och klippte mitt hår!



Hörgra sidan är hur det var innan och vänstra är efter att det är klippt! Bra va!!



Sjukt coola naglar gjorde Alisa på mig också. Grym hon är!



Sen blev det vofflor till middag i våra pyjamasar..



Och förade på tåget in till NY





Grand Central!



kärlek <3



Och sen söndag kväll med tacos!! Så underbart gott.

Fredag och Lördag, nu kör vi


Igår blev det hemmafest hos Rikard. Tequila med mandarin istället för lime blev det och det slog till direkt. Det blev en kul kväll.

Sitter nu hemma hos Alisa med chokladansiktsmask i ansiktet och planer på att klippa håret, göra manikyr och sen parta till det rejält igen. Ikväll blir det New York och det blir grymt!


Tja fan


Helt sjukt vad skönt väder det är idag. 10 plusgrader och sol, jobbig vinter liksom!
Jag och Lina satt i parken och pratade ut om allt och lite till och njöt av det fina vädret.

Det är fredag och det känns så bra. Jag har min lediga helg för den här månaden och jag kunde inte ha valt en bättre helg. Både Alisa och Rikard är lediga och ensamma hemma och Dani är på besök. Så ikväll har vi många alternativ men inte bestämt oss för att göra. Det kan bli hemmafest eller utgång i antingen Stamford eller NY, får se vart fötterna tar oss helt enkelt. Och likadant blir det hela helgen. Allt och lite till kan vi göra denna helg!






Som i en egen bubbla


Oj vad jag känner att jag måste bli bättre på att läsa nyheterna, typ aftonbladet eller dagensnyheter. Jag har ingen aning om vad som händer i Sverige just nu. Jag var in och kollade på aftonbladet nyss och jag skämms över att jag helt hade glömt bort att Viktoria och Daniel snart får barn!! Bättring på den fronten måste det bli. Bara att gå in på SF:s hemsida är som att gå in i en ny värld. Vad många nya svenska filmer det har gjorts!! Någon som är värd att se eller?


24


Något man verkligen lär sig när man är här är att stå upp för sig själv och prata om saker som är jobbiga. Jag har ofta väldigt svårt att prata om känslor och om saker som är jobbigt. Men jag hade nyss ett jobbigt men skönt samtal med min värdmamma.

Det är så lätt att göra småsaker till stora saker när man är osäker på vad någon tycker om en. Det är nu fastställt vad dom tycker och jag behöver inte över huvudtaget oroa mig eller ta åt mig av en liten småsak. Det var mycket hon sa som kommer hålla mitt hjärta värmt ett långt tag. Så kanske är det rätt ändå: what doesn't kill you makes you stronger. Det är bara du själv som kan göra någonting bra av det.



Nu ska jag krypa ner i min stora säng med tända ljus och titta på 24. Jag är helt fast av den serien nu.
Och pappa, bara så du vet så tänker jag på dig när jag tittar på det. Jag kommer ihåg när det gick på tv:n och hur vi satt där båda två och följde det som två nördar! Nu får jag dock vara nörd själv med det får jag leva med.

 

Prov i lektionssalen


Kom precis hem från skolan, idag hade vi prov. Det var open book and notes, 25 frågor med true or false and multiple choices. Det var rätt enkelt om jag ska vara ärlig och jag behövde inte ens använda boken eller mina noteringar någonting. Kändes dock som att det var jättelängesen jag hade mitt senaste prov. Undrar vilket ämne det var i?.. Strunt samma, skönt att ha det gjort nu iaf.

Även fast jag inte alls har orken efter ännu en dålig nattssömn så blir det iväg till mallet nu. Måste ju träffa storbesöket som vi har här nu. Dani har kommit tillbaka från Tyskland för att resa tillsammans med Rikard. Så kul!


Det som inte dödar gör dig starkare...


...sägs det men jag kan inte hålla med just nu. Jag känner mig så svag och dålig just nu och lite bekräftelse på allt bra jag faktiskt gör skulle sitta rätt bra...  Jag är glad att fina Johanna kunde ge mig en stöttande kram nu på kvällen, det behövdes.

Och fina ord från Johanna fick jag också på ett mycket fint brev och det värmde så enormt i hjärtat. Hon är helt underbar den där tjejen! Hör du det Johanna, du är så sjukt, galet bra <3

valentines day


Jag hoppas att alla hade en bra alla hjärtansdag där hemma i Sverige och att alla hade en bra Valentines day här i Amerika.

Jag fick en fin liten överraskning av mina värdföräldrar på morgonen och sen så spenderade jag mycket tid med fina vänner under dagen. Så jag tycker att min dag blev riktig bra. Jag skickar hem massa kärlek, kramar och pussar till er alla som jag saknar där hemma.




Just the way you are


Bra dag blev det även fast jag vaknade och hade världens ångest över att gå up ur sängen.

Efterlängtat besök på gymmet som jag inte varit på sen förra måndagen, svårt att träna när man blir störd hela tiden bara. Efter att ha varit grymt snabb på att strecha, duscha och ta sig till mallet på 30 min så får jag iaf vänta på världens tidsoptimist i 20 min. När ska han skärpa sig den där Rikard?
Det blev starbucks och sen lunch. Trevligt.



Simning och lek i poolen blev det på eftermiddagen med William och meatloaf till middag. Nu har jag precis hjälpt värdmamman min att lägga på icing på cupcakes som ska till skolan imorgon. Små fina hjärtan satte hon på också så de passar bra för dagen som så vanligt kommer varje 14 februari.

Har lite delade meningar om vad jag tycker om att det är den dagen imorgon.

Grammy Awards 2012


Igår blev det en bra kväll efter mycket friends tittande i min sköna säng. Först lite kvalitetstid med min fina Johanna och sen grammy awards tittande hemma hos Lina. Och den lyckliga lilla tjejen har både airhockey och guitar hero så innan programmet blev det lite spel och oj vad roligt det är.

Många artister och uppträdanden blev det och jag önskar så himla mycket att jag också hade en sån talang. Men nej, kanske i mitt nästa liv...

Det blev rally hem i en reklam paus så att vi skulle kunna se slutet och vår favorit Adele hemma men stackarna Johanna och Ellen missade. Tur att jag bodde närmast för jag hann precis se det. Rysningar i hela kroppen och lite tårar i ögonen blev det när hon står där på scenen och är så satans bra.


True Colours


Först och främst vill jag dela med mig och berätta att vi såg en så himla bra film i fredags. The Vow, som tydligen har fått det sjukt töntiga namnet "Älska mig igen" på svenska. Romantisk, sorglig och så fin. Kan inte bli så mycket mer tjejfilm och man kan inte bli så mycket mer kär i Channing Tatum än vad jag är just nu.





Igår efter jobbet blev det en skön springtur i solen och sen lite senare kom Alisa och hämta upp mig och sen Johanna. Blev häng i mallet som alla andra coola människor... Rikard och Marc kom dit och så sa vi hej då till Alisa och ja och Johanna följde med killarna till Greenwich. Rikard är hemma ensam och varför inte utnytja det och ha lite hemmafest.

Blev mycket god middag som vi lagade, shots, Beer pong och en massa andra drinkspel. Det var en kul kväll!


























Helg igen tack och lov


Igår var det en rätt jobbig dag. Men det var några höjdpunkter som gjorde det till en bra dag iaf. T.ex. när jag och Lina tog en skön promenad i solen och när jag pratade på skype med Sandqvist och sen Catta. Saknar er.



På sena eftermiddagen började jag må jätteilla. Kunde inte äta och det kändes som att det var riktigt nära på att bli riktigt äckligt. Men som tur var blev det inte det. Däckade i min säng med kläder på och allt. Jag mådde bättre i morse vilket var väldigt skönt. Måste ha varit någon 24-timmars grej typ. William kände också av det igår och min värdpappa verkar känna av det idag...


Ikväll blir det bio och imorgon planeras det hemmafest. Nice.



Klagomål


Jag hatar att klaga men nu känner jag att jag måste få ur mig lite. Jag har känt lite under veckan att jag börjar bli förkyld och har ont i halsen vilket gjort att jag inte kunnat träna vilket kanske fått mig på dåligt humör. Men iaf, hemlängtan har kommit och gått fram och tillbaka under den här veckan.

Mina värdföräldrar jobbar verkligen dygnet runt och det är så svårt att inte känna sig ivägen om man är hemma. Och jag är inte en sån person som vill sitta instängd på rummet hela tiden. Jag saknar min familj att ha galna samtal med under middagen och titta på film med eller göra något annat galet som ofta händer.

Sen förstår jag inte varför jag fortfarande inte får åka på motorvägen. Visst dom är större och amerikanerna är dåligare på att köra men jag är ju fortfarande bra! Jag tog upp det här igår för jag kände att det var dags att fråga igen. Men det verkar vara ett jäkla bekymmer... Det pratas om att det blir slitage på bilen om jag ska upp på motorvägen två gånger i veckan (när jag åker från gymmet i Stamford till Skolan i Norwalk, det är liksom typ 4 exits) vill bara säga att det blir ju mer slitage att åka 15 min extra på små bakvägar med stopp och svängar hela tiden. Men nej som Au Pair har man inte så mycket talan.


Nej nog om detta.

Nu ska jag åka iväg och skämma bort mig lite på Darien spa. Färga ögonfransarna blir det.

Kärleksbekymmer


Det ska börjas i tid.

När vi åkte hem idag från skolan så var William rätt nere. Jag frågade honom vad som var fel och då berättade han hur hans flickvän hade sagt att hon inte ville ha honom som pojkvän längre. Ett brustet hjärta är inte kul men tur då att han redan har två andra flickvänner.


13 plusgrader och skinade sol


Japp så är det här just nu. Rätt så skönt för att vara februari!

Alisa, Katrin och Rikard kom över så blev det frozen yogurt i Darien och sen Amerikans Football i trädgården. Svenska pannkakor lagade vi också och satt ute i solen och åt dom. Så himla härligt!











Rikards pannkaka till vänster och min till höger. Det var något fel på min panna.....




Super bowl


Matchen var skitstor och helt klart alla amerikaner satt spikade framför tv:n och självklart vi också. Det blev home delivery med pizza, matchen på tv:n och massa skitsnack. Mycket bra match och en bra kväll tillsammans med sköna tjejer.


Tillbaka efter helgen


David Guetta var grym. Bättre går det inte att beskriva. Vi hittade ett hotellrum på Sheraton Hotell mitt bland alla casinon och butiker utan tax. Vi kom in utan problem på klubben där han spelade och vi var där och dansade konstant i 6 timmar. Kroppen fick rätt mycket stryk och det var tur att klackarna inte var på.

Först spelade en annan kille som också var riktigt bra, det är rätt sjukt hur snyggt det är att vara DJ....
men sen när David kom in så blev alla som galna. Ljusshowerna var också så jäkla ball.

Kort sagt en riktig lyckad och värd kväll!

Och en mycket bra resa överhuvudtaget. Härligt gäng och kul upplevelse att ha varit i Atlantic City.

























Dagen efter så måddes det sådär... men vi gick upp tidigt, nio ringde alarmet och ner gick vi till hotellfrukosten. Åh vad hotellfrukost är bra. Sen gick vi ut för att titta runt lite i Staden. Det är som mini vegas verkligen och ingen tax behöver man betala heller. Så köpte med mig ett par converse och en stor converseväska. Casinon gick vi in och kika på också. Helt sjukt.

Fredagsmys är underskattad


Det blev ett skönt skypesamtal med syskonen där hemma som satt mitt uppe i en rejäl svenskfredagsmys.
Sen för min del på kvällen så blev det rejäl fredagsmys med Johanna på vårat bra sätt. Thaimat, film, skvaller och efterrätt. Var precis vad jag var sugen på.



Den bästa thaimaten från den bästa thai restaurangen (Little thai kitchen)

Och sen den bästa efterrätten av dom bästa (Johanna och Sara)



Består av - Melon, banan, apelsiner, vindruver, valnötter, varma hallon och små chokladbitar! MUMS


Nu bär det snart av till Atlantic City - USA:s andra Las Vegas. Det är konsert med David Guetta. Men det är 21 årsgrängs så hoppas vi kommer in nu när vi har biljetter och allt. Sen har vi inget hotell än men det hoppas vi ska lösa sig när vi kommer dit. En rätt så spontan resa alltså men det kommer bli kanon.

Kort inlägg.. har inte tid med annat


Kul sväng till mallet idag med knasbollen alisa och en del andra
Skön eftermiddag med kull i parken och göra chokladbollar
Fredagsmys med Johanna

Och da da da da... imorgon blir det min första konsert. David Guetta i Atlantic City. Fem tjejer drar iväg imorgon mitt på dagen och sen är det musik och lite mer musik på kvällen. Blir Grymt.

som ett stort luddmoln i huvudet


Hej jag är trött!

Jag är trött på att säga hejdå till vänner. Det är inte roligt. Vi var och åt frukost på Suger bowl med Emma imorse och det blev ett sorgligt hejdå eftersom det var sista gången vi såg henne innan hon far tillbaka till Falun. Vad ska jag och Johanna göra utan vår tredje del?

Efter att ha torkat bort tårarna blev det träff med Alisa, Marloes och Katrin. Tur att det finns vänner kvar iaf.

Trött blev jag också efter att ha spenderat typ 30 min med att öppna en kökslåda som hade fastnat. Det gick inte att laga kvällens middag eftersom knivlådan inte gick att få upp. Värdpäronen blev smått galna efter att ha försökt öppna den men det slutade med att jag fick upp den. Kommer nog ha två stora blåmärken på händerna imorgon...

Nu är jag trött för jag har suttit i typ nästan två timmar och läst tredje kapitlet i "Small business management" boken. Imorgon är det lektion igen och jag känner mig sååå smart.

Lika bra att gå och lägga sig när jag är så trött.

Plugg, jobb, planer, träning


Det är mycket som händer nu. Igår kväll satt jag med min nya skolbok som kom på posten och läste igenom kapitlet till dagens lektion. Det tog 3 timmar... det är inte lätt när det är typ 25 sidor på engelska som ska läsas och man måste kolla upp typ varannat ord. Tur att det är rätt så intressant iaf.



Klassen idag gick bra och killen bredvid mig blev totalröd i ansiktet och tappade både penna och telefon i golvet när jag frågade vart han fick tag i sin bok.

Mötte upp Rikard och Marc utanför skolan också som tydligen varit runt i Norwalk kvarteren. Passade på att ta en liten spontan lunch på suger bowl.



Nu är vår saknade och kära björn Emma tillbaka i Darien och nu blir det hem till henne och ge en stor bamsekram!


RSS 2.0